Keystone logo
The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

The Catholic University In Ružomberok

Introducere

Universitatea Catolică din Ružomberok

Universitatea Catolică din Ružomberok, Slovacia, este o universitate publică formată din patru facultăți (Facultatea de Arte și Litere, Facultatea de Educație, Facultatea de Teologie și Facultatea de Sănătate). Universitatea oferă o educație de înaltă calitate bazată pe o abordare individuală într-un campus modern. Facultatea de Arte și Litere face parte din universitate încă de la înființare. Oferă programe de studiu atractive în domeniul științelor umaniste, istorice, sociale și comportamentale.

Educație flexibilă și de înaltă calitate

Atât universitatea cât și Facultatea de Arte și Litere încearcă în mod constant să îmbunătățească calitatea educației și cercetării. Succesul acestui efort a fost confirmat în repetate rânduri de opiniile studenților și de evaluarea unei agenții independente de clasificare și de rating a Slovaciei ARRA. Conform ultimei evaluări publicate a tuturor facultăților universitare din Slovacia de către agenția ARRA, Facultatea de Arte și Litere a Universității Catolice din Ružomberok este cea de-a doua cea mai bună și, dintre toate facultățile de artă și scrisori, are cea mai mică proporție absolvenți șomeri. Elevilor li se oferă o gamă largă de programe de studiu și pot alege din diferite cursuri pe teme de actualitate. În plus, studenții pot participa la schimburi la unele dintre numeroasele noastre universități partenere din străinătate.

Crestere personala

Universitatea susține creșterea personală a studenților săi. Pe lângă educație, oferă oportunități de a învăța abilități utile, de a întâlni oameni interesați și de a se implica în activități extrașcolare cum ar fi mass-media studențească (revista studențească, postul de radio și televiziune), ansamblul teatru universitar, compania de dans folcloric sau activitățile sportive.

Abordare individuală și atmosferă familială

La Facultatea de Arte și Litere, elevii se cunosc între ei și profesorii lor. Există evenimente regulate care îi ajută să întâlnească, de exemplu, o zi de întâmpinare informală pentru elevii de primă oră, partide departamentale, petreceri de Crăciun, excursii în teren etc. Învățământul este de obicei realizat în grupuri mai mici; prin urmare, elevii pot face progrese mai rapide.

Campus universitar actualizat

Campusul universității este unul dintre cele mai moderne din Slovacia. Este dominată de o nouă bibliotecă universitară, dar există, de asemenea, săli de clasă bine echipate și dormitoare moderne. Toate facilitățile importante sunt situate aproape de clădirea universității principale. Prin urmare, studenții pot petrece întreaga zi (participă la cursuri, studiază în bibliotecă, pot să ia cafea într-una din cafenele sau pot lua masa în cantina universității) în campusul universitar.

Regiune atractivă

Facultatea de Arte și Litere este situată în nordul Slovaciei, în Ružomberok. Regiunea oferă o gamă largă de posibilități pentru activități plăcute de agrement, deoarece oferă numeroase posibilități de relaxare și divertisment. Vizitatorii orientați spre turism vor fi impresionați de împrejurimile muntoase pitorești, care sunt potrivite atât pentru excursioniștii de weekend, cât și pentru alpiniștii experimentați. În imediata vecinătate se află o zonă montană de Niske Tatry, Velka Fatra și de asemenea Chocske Vrchy, unde oamenii pot merge pentru drumeții cu dificultăți variate. Ruzomberok oferă o serie de oportunități pentru diferite activități sportive. Parcul familial de schi și biciclete Malino Brdo oferă servicii excelente pentru fanii sporturilor de iarnă, pentru turiști și pentru cei interesați de ciclism montan de coborâre. Piscinele termale atractive, cum ar fi Besenova și Lucky, care funcționează pe tot parcursul anului sunt la doar câțiva kilometri distanță de Ružomberok.

Sprijin pentru studenții internaționali

La facultate avem studenți străini care vin în principal din Ucraina, Polonia sau Republica Cehă, cărora li se oferă ajutor în problemele practice, cum ar fi permisele de ședere etc. Studenții internaționali beneficiază de cursuri de învățare a limbii slovace. Deoarece limbile slavești au multe în comun, acești elevi pot, de obicei, naviga rapid în procesul de învățământ. Mai mult, procesul de adaptare este mai ușor dacă elevii aleg să studieze limba engleză sau germană, în acest caz majoritatea cursurilor lor fiind în limba engleză sau germană.

Costuri rezonabile de trai

Elevii care provin din țări sau țări din UE, cum ar fi Ucraina, Belarus, Serbia etc., nu plătesc taxa de școlarizare pentru studiile lor. Taxele de cazare în căminele studenților variază de la 70 la 140 EUR pe lună, în funcție de numărul de paturi (studenții stau) în cameră. Astfel, cheltuielile totale de trai pentru un student din Ružomberok pot fi în jur de 350 EUR pe lună. În plus, cei mai buni studenți primesc burse generoase și există numeroase oportunități de locuri de muncă pentru studenți cu fracțiune de normă în această regiune turistică.

Locații

 • Ružomberok

  Nám. A. Hlinku 1159/60, 034 01 Ružomberok, Slovakia, , Ružomberok

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări