Keystone logo
The Abbe School of Photonics

The Abbe School of Photonics

The Abbe School of Photonics

Introducere

Misiunea noastră: educație fotonică de clasă mondială

Misiunea Abbe School of Photonics este de a oferi un program de educație în fotonică la cele mai înalte standarde internaționale celor mai ambițioși și motivați studenți. Școala noastră servește ca o rampă de lansare a carierei prin promovarea carierelor academice, precum și oferind oportunități de a câștiga experiență de muncă în industria fotonică.

Studiind fotonica în orașul unde a început totul

Conceptul și filosofia Școlii au ca scop principal înființarea unuia dintre cele mai importante centre educaționale din lume în optică și fotonică în Jena, Germania. ASP a fost modelat de tradiția și spectrul larg de activități de predare și cercetare în domeniul științelor luminii la Universitatea noastră. Școala oferă oportunități remarcabile de calificare la nivel universitar și postuniversitar în domeniile optică și fotonică. Strategia de calificare a Școlii este complet orientată spre cercetare și se bazează pe principiile libertății academice, condițiilor competitive de cercetare și internaționalizării la toate nivelurile de educație și cercetare.

Școala își recunoaște responsabilitatea că mulți dintre absolvenții săi vor continua o carieră în companii de cercetare intensivă. Programele de formare ale ASP, prin urmare, urmăresc să promoveze și să lege în mod optim fazele carierei academice ale tinerilor oameni de știință cu experiență de muncă în companii intensive în cercetare. Prin urmare, toate măsurile noastre competitive de dezvoltare a carierei sunt concepute pentru a pune bazele unei cariere de succes atât în mediul academic, cât și în industrie.

ASP a fost înființată în 2008 într-un parteneriat public-privat de către guvernele federale germane și ale statului Thuringian, Universitatea din Jena și industria germană de fotonică. Un factor cheie al programului este colaborarea strânsă a ASP cu partenerii industriali. Pentru a susține dezvoltarea economică excepțională a partenerilor noștri în viitor, va fi necesară disponibilitatea unui număr substanțial de angajați cu înaltă calificare. Absolvenții ASP sunt acei potențiali candidați, bine pregătiți pentru industria fotonică germană.

Jena: o universitate germană de top, plină de istorie și tradiție

Universitatea Friedrich Schiller din Jena, cu numele său latin antic fiind „alma mater jenensis”, este una dintre cele mai vechi universități germane, fiind fondată în 1558. La acea vreme, domeniile academice clasice ale filosofiei, teologiei, dreptului și medicinei erau subiecte de cercetare și predare. În ultimele secole, mulți savanți de seamă au fost profesori la această universitate. La sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, Jena a devenit faimoasă în timpul „epocii miraculoase” clasic-romantice, când poeți și filozofi de renume mondial precum Goethe, Schiller, Hegel și Fichte și-au marcat atmosfera intelectuală.

Complet digital, complet online!

Programul MSc Photonics a fost conceput inițial ca un curs de studiu la campus. Credem că școala noastră este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a studia fotonica practică, orientată spre cercetare, în laboratoare de ultimă generație, de cercetare - și ne menținem la acest standard. Cu toate acestea, recunoaștem că pandemia COVID-19 are un efect de lungă durată asupra mediului academic global. Astfel, predarea la campus combinată cu streaming hibrid este noul standard la școala noastră:

  • La școala noastră, există și un număr limitat de sloturi de studiu doar online pentru durata primului și al doilea semestru. Astfel, programul poate fi studiat în întregime de la distanță în primul an de studii, iar toate cele 60 de puncte de credit (CP) necesare pot fi câștigate în acea perioadă de timp.
  • Totuși, pentru a avansa în al treilea semestru și pentru a obține în sfârșit diploma de master, fiecare student online din anul I trebuie să se mute la Jena la un moment dat înainte de începerea celui de-al treilea semestru. Este obligatoriu ca toți studenții să studieze în campus în timpul celui de-al treilea și al patrulea semestru.

Locații

  • Jena

    Abbe Center of Photonics Albert-Einstein-Str. 6 07745 Jena, Germany, 07745, Jena

Programe

Întrebări