Keystone logo
Technical University of Munich Campus Straubing Master of Science (M.Sc.) Management Durabil și Tehnologie
Technical University of Munich Campus Straubing

Master of Science (M.Sc.) Management Durabil și Tehnologie

Straubing, Germania

4 Semesters

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 144 / per semester *

În campus

* 144,40 euro pentru studenții din München, Garching și Weihenstephan, 62,00 euro pentru studenții din Straubing, 92,00 euro pentru studenții din Heilbronn.

Introducere

M.Sc. Managementul durabil și tehnologia este un program al Școlii de Management TUM în cooperare cu Campusul TUM Straubing.

Creșterea interesului social pentru afacerile orientate spre durabilitate, schimbările în comportamentul consumatorilor față de produsele regenerabile și regenerabile și acordurile și reglementările politice cu obiective mai stricte de mediu și climă au drept consecință că companiile sunt acum mai mult ca oricând solicitate să stăpânească schimbările tehnologice către climă - managementul resurselor și tehnologiei neutru și durabil.

Această schimbare structurală necesită specialiști cu o educație în afaceri bazată pe concepte de durabilitate, precum și cunoștințe în tehnologia energiei și a proceselor, biotehnologiei și științelor materialelor, de exemplu, pentru a putea reproiecta procesele interne de producție ale companiei către economii de resurse și aprovizionare durabilă lanţuri. Aceasta include și abordări ale economiei circulare. Scopul este de a dezvolta abordări holistice pentru utilizarea cuprinzătoare a materiilor prime regenerabile și a deșeurilor și de a putea evalua și optimiza acestea în ceea ce privește beneficiile lor. În plus, este necesară o perspectivă globală, deoarece companiile se află în concurență internațională și ar trebui să poată contribui la atingerea obiectivelor globale de sustenabilitate.

Programul de masterat interdisciplinar în management și tehnologie durabilă acoperă decalajul dintre domeniile de afaceri și tehnice ale întreprinderii și formează liderii economiei durabile de mâine care pot înțelege și modela evoluțiile antreprenoriale și impactul lor asupra societății și economiei în profunzimea și complexitatea necesare.

Structura studiului

154501_pexels-photo-886521.jpeg
Alena Koval / pexels

Programul de masterat în management durabil și tehnologie este oferit cu două opțiuni de specializare:

  • Maior în biotehnologie și științe materiale
  • Major în management durabil

Fiecare major este împărțit în patru domenii: Fundamente în management durabil, elective în management și tehnologie, specializare în inginerie și științe naturale și teza de masterat .

  1. În Fundamentals in Sustainable Management (30 ECTS) studenții dobândesc cunoștințe profunde în domeniile economiei, durabilității și metodologiei de cercetare.
  2. Optativele în management și tehnologie includ module din domeniile științelor sociale, economiei, ingineriei și științelor naturii. Aici, elevii își pot extinde cunoștințele în aceste domenii și își pot perfecționa profilul de competențe. În plus, studenții pot alege și un studiu de proiect. Acest lucru creează posibilitatea de a transfera cunoștințele teoretice în practică în companii de inginerie și știință. Pentru majorul în biotehnologie și științe materiale cel puțin 30 ECTS, pentru majorul în management durabil sunt necesare cel puțin 45 ECTS în acest domeniu.
  3. În domeniul electiv Specializarea în inginerie și științe ale naturii , sunt predate fundamentele tehnice și științifice, împreună cu lanțurile valorice până la utilizarea materialelor reziduale. Elevii dobândesc și extind cunoștințele din domeniul tehnologiilor cheie în chimia durabilă și managementul energiei, biotehnologie, științe materiale și digitalizare. Formarea în diverse discipline creează o legătură între fundamentele științifice și inginerești și deciziile de management. Pentru majorul în biotehnologie și științe materiale cel puțin 30 ECTS, pentru majorul în management durabil sunt necesare cel puțin 15 ECTS în acest domeniu.
  4. Teza de masterat (30 ECTS).

Competențe și abilități

Pentru domeniile în creștere rapidă ale durabilității, sunt necesari manageri care să cunoască caracteristicile și provocările speciale ale companiilor orientate spre durabilitate și ale lanțurilor valorice și să le poată pune în aplicare strategii și concepte de management. Aceștia ar trebui să poată gândi în cicluri economice și materiale, precum și să aibă cunoștințe de bază despre căile de utilizare chimico-materială și energetică a materiilor prime biogene și regenerative și să fie capabili să le dezvolte în continuare.

Programul de masterat în management și tehnologie durabilă formează manageri inovatori care au o înțelegere a schimbării structurale antreprenoriale necesare și sunt capabili să modeleze sarcinile tot mai complexe ale schimbării tehnologice la această interfață între activitățile antreprenoriale și funcțiile tehnice, naturale și științele vieții.

Elevii dobândesc competențe pentru construcția, organizarea, planificarea, coordonarea, execuția și controlul sistemelor durabile în domenii precum achiziția de materii prime, dezvoltarea tehnologiei, producția și logistica, marketingul și vânzările sau controlul și contabilitatea, ținând cont de afaceri, macroeconomice , efecte ecologice și sociale. Aceștia își pot folosi fundamentele tehnice și științifice dobândite ale etapelor individuale din lanțurile valorice - de la cultivare la reciclare - inclusiv tehnologii cheie de chimie durabilă și managementul energiei, biotehnologie, științe materiale și digitalizare pentru a analiza baza deciziilor de gestionare și efectele acestora dintr-o perspectivă tehnică și științifică.

De asemenea, aceștia vor obține o perspectivă asupra altor discipline pentru a putea dobândi cunoștințe în mod independent în viitor, astfel încât să poată utiliza acest lucru în mod independent în subiectul și disciplinele specifice, precum și în formele interdisciplinare de rezolvare a problemelor și de luare a deciziilor. Întrucât afacerile nu sunt limitate doar la nivel regional sau național, ci sunt încorporate într-o societate digitală cu rețea globală, studenții sunt împuterniciți să poată lucra în echipe internaționale la soluții la problemele de durabilitate.

154502_pexels-photo-3184338.jpeg
fauxels / pexels

Descrierea postului

Cu abilitățile dobândite în cursul studiului, absolvenții programului de master Management durabil și tehnologie sunt capabili să analizeze, să dezvolte, să implementeze și să disemineze ideea durabilă în companii din toate sectoarele economice ale industriei, comerțului, finanțelor și consultanței și în toate funcții operaționale (cum ar fi cercetarea și dezvoltarea, achiziționarea, producția, vânzările și controlul) într-un mod metodologic solid și inovator ca analiști, inovatori și mediatori între funcții și discipline.

Aceasta include în special analiza și identificarea deficiențelor actuale și a potențialelor de dezvoltare ale companiilor în ceea ce privește durabilitatea și responsabilitatea corporativă și capacitatea de a aborda acest lucru într-un mediu interdisciplinar și internațional și de a dezvolta propuneri de soluții implementabile. Absolvenții sunt astfel capabili să înțeleagă interacțiunea noilor procese, produse și tehnologii durabile și bazate pe bio și difuzarea lor cu ecosistemele în care sunt încorporați, să identifice evoluțiile viitoare și astfel să proiecteze soluții durabile holistice în companie.

Aceștia vor putea combina și cuantifica sustenabilitatea mediului, responsabilitatea socială și oportunitățile tehnologice cu ideile de eficiență a afacerii și acceptarea pieței în procesul de luare a deciziilor.

Cerințele de admitere

  • Dovezi ale competențelor adecvate în limba engleză.
  • o diplomă de licență calificată de cel puțin șase semestre obținută la o universitate națională sau străină sau un grad de valoare cel puțin echivalentă în domeniile tehnologiei și administrării afacerilor orientate spre management, bioeconomie, administrarea afacerilor, economie sau cursuri de studiu comparabile.
  • Trecerea evaluării aptitudinii.

Admitere

Curriculum

Rezultatul programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări