Keystone logo
Technical University of Munich Campus Straubing

Technical University of Munich Campus Straubing

Technical University of Munich Campus Straubing

Introducere

Străbunare în campus pentru biotehnologie și durabilitate

Campus Straubing pentru Biotehnologie și Durabilitate este un nou Centru de Cercetare Integrativă la Universitatea Tehnică din Munchen. Concentrarea sa pe cercetare și predare face noul centru unic: se va concentra pe resurse regenerabile, biotehnologie și bioeconomie. Pentru aceasta, vor fi stabilite noi programe de studii interdisciplinare, care la nivel național sunt oferite doar de TUM în Straubing.

Dezvoltarea tehnologiilor durabile pe de o parte și implementarea lor economică pe de altă parte - acestea sunt cele două teme majore pe care TUM Straubing Campus le reunește drept așa-numitul „Centrul de Cercetare Integrativă” al Universității Tehnice din Munchen. Acest lucru necesită specialiști pregătiți științific și tehnic, chimiști, biotehnologi și ingineri, care au, de asemenea, o înțelegere largă a interrelațiilor economice și sociale sau economiști care înțeleg limba tehnicienilor.

Pe baza acestei abordări, capacitățile de cercetare și predare în Straubing sunt extinse sistematic. Pregătirea academică la TUM Campus Straubing se desfășoară în cadrul cursurilor de studiu Bioeconomie (licență), Biotehnologie chimică (licență), Resurse regenerabile (licență și master), Administrarea afacerilor orientate către tehnologie și management (TUM-BWL, licență), Tehnologia biomasei (master), precum și tezele și doctoratele de licență și master.

Bazându-se pe programul de licență în biotehnologie chimică, programul de master consecutiv în biotehnologie chimică este planificat pentru semestrul de vară 2020, care va fi oferit în întregime în engleză. Acest lucru va face ca cursurile oferite la TUM Campus Straubing să fie interesante și pentru studenții internaționali. În plus, noile cursuri B.Sc. Resurse biogene de tehnologie, B.Sc. Materiale biogene și M.Sc. Bioeconomia este în pregătire pentru semestrul de iarnă 2020/21.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash
Complet integrat în universitateÎn urma unei decizii în unanimitate a Parlamentului Bavariei din 19 iulie 2017, Universitatea Tehnică din München va integra complet Campus Straubing cu efect începând cu 1 octombrie 2017 și îl va constitui ca un centru de cercetare integrativă sau IRC pe scurt. IRC-urile adoptă o abordare interdisciplinară a cercetării și au dreptul să acorde doctorate. Universitatea de Științe Aplicate din Weihenstephan-Triesdorf va continua să acționeze ca partener de cooperare al TUM în Straubing.

Internaţional

Fidel motto-ului „Acasă în Bavaria, cu succes în lume”, TUM Campus Straubing promovează rețelele globale cu alte universități și institute de cercetare. Personalul și studenții din campus sunt încurajați și susținuți proactiv în planurile lor de a pleca în străinătate pentru învățare, cercetare sau predare.

Având în vedere schimbările structurale profunde necesare bioeconomiei, domeniile biotehnologiei și sustenabilității sunt mai mult ca niciodată domenii care nu pot fi văzute izolate și doar la nivel regional, dar trebuie puse într-un context global. Prin urmare, o ședere în străinătate este recomandată în special în domeniul nostru de cercetare și studii.

TUM oferă studenților, oamenilor de știință și personalului o gamă largă de oportunități pentru semestre sau stagii în străinătate, precum și pentru predare, cercetare sau educație și formare continuă. Informațiile și asistența sunt oferite de consilierii internaționali din Campusul TUM Straubing și Centrul Internațional / TUM Global din Munchen.

Noi profesorii

A patra locație a TUM se va extinde treptat pentru a include 30 de profesorii. Având în vedere accentul pus pe resursele regenerabile, Straubing va adăuga, de asemenea, biotehnologie și bioeconomie la disciplinele sale de bază.

Cladire nouă

În cadrul planurilor de extindere a locației, o nouă clădire de laborator și sală de conferințe pentru chimie durabilă va oferi 4.100 de metri pătrați de spații pentru laboratoarele de cercetare, birourile, sălile de seminarii, facilitățile de lucru și o sală de lecturi divizibilă. În plus, statul Bavaria a achiziționat o mănăstire istorică de 650 de ani în inima orașului Straubing, care, după renovare, va oferi încă 4.000 de metri pătrați pentru campusul Straubing din TUM.

Universitatea Tehnică din Munchen

Universitatea Tehnică din Munchen (TUM) combină facilități de primă clasă pentru cercetare de ultimă oră cu oportunități de învățare unice pentru studenți. Se angajează să găsească soluții pentru provocările majore cu care se confruntă societatea pe măsură ce avansăm: Sănătate și nutriție • Energie și resurse naturale • Mediu și climă • Informații și comunicații • Mobilitate și infrastructură.

Universitatea gândește și acționează cu un spirit antreprenorial. Scopul său: crearea unei valori de durată pentru societate. Toate acestea se combină pentru a o face una dintre cele mai importante universități europene.

Locații

  • Straubing

    Schulgasse, 94315, Straubing

    Întrebări