Keystone logo
© Swedish University of Agricultural Sciences
Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Swedish University of Agricultural Sciences

Caracteristici Campus

Campusul Alnarp

Campusul Alnarp al SLU este o oază de verdeață situată în centrul Öresundsregionen. Campusul este situat într-un parc ondulat, luxuriant, unde educația și cercetarea se desfășoară intens. La împrejurimile pitorești se adaugă clădiri uimitoare cu arhitectură impresionantă, oferind un mediu stimulant din punct de vedere estetic pentru studenți, cercetători, angajați și vizitatori.

Campus Umeå

Campusul Umeå al SLU este un mediu de învățare inspirator și pitoresc. Înconjurat de păduri verzi adânci, parcuri pitorești și lacuri limpezi și albastre, este ușor de înțeles de ce Umeå este orașul cu cea mai rapidă creștere din Suedia. Cu 110 000 de locuitori, Umeå este cel mai mare oraș din Norrland, iar în fiecare an peste 800 000 de oameni trec prin aeroportul din Umeå. Este nevoie de mai puțin de o oră pentru a zbura de la Umeå la Stockholm și patru ore pentru a zbura până la Bruxelles.

Campusul Uppsala

Uppsala este al patrulea oraș ca mărime al Suediei și centrul activităților educaționale ale SLU. Situat chiar în afara centrului orașului, campusul Uppsala al SLU este spațios, înfrunzit și pitoresc. Este un cadru potrivit pentru singura universitate agricolă din Suedia și, posibil, cea mai intensă cercetare dintre toate universitățile. Cu două universități situate în Uppsala, studenții se pot bucura de o atmosferă plină de viață, dinamică și stimulatoare.

Campusurile și facilitățile de cercetare ale SLU sunt răspândite în toată Suedia, cu trei campusuri principale situate în Alnarp, Umeå și Uppsala. Deși fiecare campus diferă ca mărime și structură, toate au o atmosferă caldă, prietenoasă și inspirată. SLU are în prezent peste 4000 de studenți și 700 de studenți cercetători înscriși și desfășoară o serie de activități de predare și cercetare în toată țara.

În calitate de student plătitor de taxe, aveți o locuință garantată dacă ați fost admis în prima rundă de admitere. Acesta vă va fi oferit de SLU. Dacă sunteți un student plătitor de taxe și care primește o bursă, aveți în continuare o locuință garantată.

Vă rugăm să rețineți că chiria nu este inclusă în taxa de școlarizare.

  Cerinte pentru viza

  Pentru a putea studia în Suedia, ai nevoie de un permis de ședere. Cererea de permis de ședere pentru studii poate fi trimisă după ce a fost plătită taxa de școlarizare și ați primit un e-mail de confirmare de la SLU.

  Cererea de permis de ședere se face prin intermediul site-ului Agenției pentru Migrație. Agenția pentru Migrație este responsabilă de întregul proces al permisului de ședere. SLU nu poate afecta în niciun fel aplicația dvs. Întrebările referitoare la permisul dvs. de ședere ar trebui adresate Agenției pentru Migrație.

  Timpul de așteptare pentru o decizie din partea Agenției pentru Migrație este de obicei între 2-5 luni, uneori mai lung. Prin urmare, SLU îndeamnă studenții să-și plătească taxa de școlarizare și să solicite un permis de ședere cât mai curând posibil după ce ați primit instrucțiunile de plată de la SLU (la scurt timp după ce primiți notificarea rezultatelor selecției).

  Singurul document de care aveți nevoie pentru a dovedi că ați fost admis în SLU și că sunteți asigurat, este notificarea rezultatelor selecției trimisă prin e-mail după selecție.

  Trebuie să fiți înregistrat la 30 de credite în fiecare semestru. Dacă studiați mai puțin de 30 de credite pe parcursul unui semestru permisul de ședere poate fi revocat sau o cerere de prelungire poate fi respinsă. Dacă nu puteți studia din orice motiv, cum ar fi boala sau pentru că nu vă puteți plăti taxa de școlarizare, este de așteptat să părăsiți Suedia, deoarece permisul de ședere pentru studii permite rezidența doar pentru studii.

  Burse și finanțare

  Bursele sunt disponibile pentru studenții plătitori de taxe admiși la programele de master. Bursele sunt acordate atât de SLU, cât și de Institutul Suedez (SI).

  Toți studenții care aplică pentru un program de master SLU ca prioritate principală până la data limită de 17 ianuarie vor primi informații despre cum să solicite o bursă de scutire completă de școlarizare. Instrucțiunile de aplicare vor fi trimise tuturor solicitanților eligibili în câteva zile de la data limită de aplicare. O bursă oferită de SLU acoperă numai taxele de școlarizare, nu sunt incluse cheltuielile de trai sau de călătorie.

  Bursele acordate de Institutul Suedez acoperă atât taxele de școlarizare, cât și costul vieții. Există o serie de burse diferite disponibile, în funcție de mediul dumneavoastră.

  Clasamente


  Clasamentul QS

  SLU este clasată pe locul trei ca cea mai bună universitate din lume la disciplina Agricultură și Silvicultură și pe locul 31 la disciplina Medicină veterinară.

  SLU în clasamentele internaționale universitare

  Viața în campus și facilități

  • Consilierii noștri de studiu și carieră vă pot oferi sfaturi generale privind cursurile și programele de la SLU. Ei vă pot ajuta, de asemenea, cu întrebări generale despre studii și alegeri de carieră.
  • Suportul de scriere și limbaj este disponibil la biblioteca universității. Puteți, de asemenea, să cunoașteți oameni noi, să discutați, să ascultați limba suedeză sau pur și simplu să vă petreceți timpul la cafeneaua noastră lingvistică de la bibliotecă.
  • Campus Umeå are cea mai mare facilitate sportivă din regiunea nordică. Aici, puteți conta pe zăpadă din belșug iarna și există multe oportunități de a merge la schi și de a face alte activități în aer liber.
  • Campus Uppsala are multe zone verzi care sunt perfecte pentru activități în aer liber. Există terenuri de fotbal, terenuri de volei pe plajă, un teren de golf cu frisbee, multe piste pentru jogging, mers pe jos și ciclism și o facilitate sportivă cu sală de sport și sesiuni de grup programate.
  • La Campus Alnarp puteți face sport și jocuri, puteți cânta într-un cor, puteți juca într-o piesă de teatru, puteți ajuta la organizarea de petreceri și evenimente, puteți lua un curs de dans, vă puteți obține permisul de vânătoare și multe altele.

  Campusurile SLU sunt situate în orașe universitare cu o viață studențească vibrantă, nu în ultimul rând la cluburile „naționale”, care organizează o serie de activități. Puteți merge la cluburi, puteți vedea prietenii, puteți participa la un concert, puteți să vă bucurați de o „fika” suedeză sau să vă alăturați uneia dintre numeroasele asociații – există asociații Pride, grupuri de teatru, coruri și asociații sportive, ca să menționăm câteva. Aici, îți vei face noi prieteni și vei cunoaște cu adevărat viața studentească suedeză.

  Există în total șapte sindicate de studenți în diferitele campusuri ale SLU. Căruia îi aparții depinde de ceea ce studiezi. Sindicatele sunt fondate de studenți, sunt conduse de studenți și sunt acolo pentru studenți. Pe lângă influențarea și îmbunătățirea educației, monitorizarea drepturilor studenților, organizarea de prelegeri și alte evenimente, sindicatele se asigură că tu și ceilalți studenți vă puteți bucura de o bogată timp liber. Sindicatele au o serie de asociații și comitete. Teatru de comedie amator, seri „fika”, asociații sportive, cluburi de vânătoare, comitete de mediu, cine și coruri sunt doar câteva dintre activitățile oferite. Nimic nu este imposibil, membrii decid în ce activități ar trebui să se angajeze sindicatul lor.

  Vrei să afli mai multe? Vă rugăm să vizitați site-ul universității pentru mai multe informații despre stilul de viață al studentului.

  Locații

  • Uppsala

   Almas Allé,8, 750 07, Uppsala

  • Alnarp

   Sundsvagen 6, 234 56, Alnarp

   • Umeå

    Umeå, Suedia

    Chat with students

    Întrebări