Keystone logo
Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Sultan Qaboos University

Prelegere gratuită!!!

1. Subiect: „Geopolitica în schimbare a Orientului Mijlociu” 2. Prezentat de: Prof. Houchang Hassan-Yari 3. Data: luni, 28 noiembrie 2022 4. Ora: 14:00 (ora MCT) 5. Link pentru Google MEET : https://meet.google.com/ijb-mfqw-mca

Introducere

Alăturați-vă prelegerii noastre gratuite!

 1. Subiect: „Geopolitica în schimbare a Orientului Mijlociu”
 2. Prezentat de: Prof. Houchang Hassan-Yari
 3. Data: luni 28 noiembrie 2022
 4. Ora: 2:00 PM (ora MCT)
 5. Link pentru Google MEET : href="https://meet.google.com/ijb-mfqw-mca

Sultan Qaboos University este realizarea promisiunii anunțate de Majestatea Sa sultanul Qaboos Bin Said cu ocazia celei de-a 10-a aniversări a Zilei Naționale a Omanului în 1980. Construcția a început în 1982, iar primii Sultan Qaboos University studenți au fost înscriși în 1986. În conformitate cu Directivele Regale ale Majestății Sale, Universitatea a început cu cinci colegii; și anume Medicină, Inginerie, Agricultura, Educație și Știință. În plus, Colegiul de Arte a fost înființat în 1987, în urma Colegiului de Comerț și Economie care a fost dezvoltat în 1993. Colegiul de Drept s-a alăturat Universității în 2006 și, în cele din urmă, Colegiul de Nursing a fost înființat în 2008.

Proiectarea și construcția campusului au fost realizate cu mare atenție pentru îndeplinirea acestor obiective, aspectul general al clădirilor fiind atent planificat pentru a se adapta nevoilor fizice, intelectuale și spirituale ale studenților, profesorilor și personalului.

Amplasată într-o vale sub panoramă dură a poalelor din apropiere ale Munților Oman, Universitatea este o gamă de clădiri cu bun gust proiectate cu arcade și curți și construite din gresie albă și roz într-un mod care reflectă arhitectura tradițională omană și islamică. Universitatea a fost construită pe o axă în vale, cu un capăt aliniat spre Mecca.

Această linie de axe începe de la porțile de intrare în universitate, trece prin clădirea administrației cu ușile sale masive din Oman și se extinde neîntrerupt prin mijlocul clădirilor academice până la Moscheea Universității din capătul vestic al campusului. Moscheea, cu domul mare și minaretele sale, este situată în partea superioară a campusului și este vizibilă din multe puncte din interiorul și din jurul universității.

În perioada de proiectare, amenajarea universității a fost atentă, iar plantările originale au devenit de atunci grădini verzi și paturi de flori. Plantațiile includ specii, originare din Oman și din alte regiuni din Golf, care cresc și înfloresc într-un mediu arid. Amenajarea peisagistică oferă umbră de soare, adăpost împotriva vântului și o expoziție splendidă de culoare de la flori și frunziș pe tot parcursul anului.

Separarea tradițională islamică a genurilor este menținută în arhitectura universității. Există acces separat la clădiri prin pasarele inferioare și superioare pentru bărbați și femei și locuri separate în sălile de clasă.

În total, campusul înfățișează bogata moștenire a Omanului și a Islamului, încorporând în același timp toate eficiența vieții moderne. Rezultatul este un mediu educațional și de viață care este atât funcțional, cât și atractiv.

Repere din discursul Majestății Sale a spus sultanul Qaboos Bin în timpul vizitei sale la Sultan Qaboos University din 2 mai 2000

 • Suntem mândri de această universitate; și mai mult decât atât, suntem mândri de tine în Oman și în alte părți.
 • Cunoașterea este regenerabilă și trebuie să adăugăm ceva nou cunoștințelor lumii.
 • Ne dorim ca aceasta să fie o universitate de clasă mondială.
 • Suprimarea ideilor și a gândirii este un păcat major și nu vom permite niciodată nimănui să înăbușe libertatea de gândire.
 • Religia noastră reprezintă cunoaștere și gândire. Nu a fost niciodată, în niciun moment, împotriva cercetării sau căutării de cunoștințe.
 • Nu există nicio îndoială că economia este baza tuturor. Cu cât venitul național al unei țări este mai mare, cu atât economia acesteia va fi mai puternică. De aceea, venitul național este întotdeauna mai important decât veniturile guvernamentale. Venitul național reprezintă principala sursă de venit a țării.
 • Ar trebui să începeți cu elementele de bază și apoi să treceți constant de acolo. Apoi, pe măsură ce roata dezvoltării continuă să se întoarcă, se vor realiza mai multe progrese.

Viziune

Viziunea SQU este de a-și continua rolul de lider național în învățământul superior și serviciul comunitar și, de asemenea, să fie recunoscută la nivel internațional pentru cercetarea inovatoare, calitatea absolvenților săi și parteneriatele strategice.

Misiune

Să exceleze în predare și învățare, cercetare și inovare și servicii comunitare prin promovarea principiilor analizei științifice și gândirii creative într-un mediu colegial și stimulativ și să participe la producerea, dezvoltarea și diseminarea cunoștințelor și să interacționeze cu comunitățile naționale și internaționale .

Valori

Sultan Qaboos University se angajează să păstreze următoarele valori fundamentale:

 • Excelență
 • Loialitate
 • Integritate
 • Credibilitate
 • echitate
 • Angajament
 • Colegialitate

Obiective

După cum se prevede în Legea Universității emisă prin Decretul Regal nr. 71/2006 din 2 iulie 2006, Sultan Qaboos University își propune să atingă următoarele obiective în domeniile menționate:

Educatie inalta

 1. Absolvirea cohortelor de absolvenți care își prețuiesc moștenirea culturală și islamică și sunt dornici să-și întărească credința în Dumnezeu și loialitatea față de națiune și Sultan.
 2. Pregătirea tinerilor omaniți care sunt puternici în morală, angajați în cercetarea științifică, calificați din punct de vedere academic și instruiți pentru a fi autodependenți și pregătiți pentru un serviciu continuu pentru țara lor.
 3. Pregătirea tinerilor omani, creativi și inovatori, care învață singuri pe tot parcursul vieții.
 4. Furnizarea de specialiști și experți din Oman în diverse domenii, ținând cont de nevoia în schimbare a pieței și lucrând în cadrul politicii de stat privind dezvoltarea resurselor.
 5. Modernizarea constantă a procesului de învățământ la nivel universitar și postuniversitar.

Cercetare

 1. Efectuați cercetări și studii, atât teoretice, cât și aplicate, pentru a servi comunitatea și pentru a contribui la generarea de soluții științifice la problemele sociale și economice.
 2. Cercetare legată de planurile cuprinzătoare de dezvoltare ale Sultanatului și de viziunea socială.
 3. Pregătirea oamenilor de știință, cercetătorilor și experților din Oman, capabili să întreprindă lucrări organizate, sistematice și inovatoare în diverse domenii ale științei, artei și tehnologiei.

Muncă în folosul comunității

 1. Participarea la servicii și dezvoltare comunitară prin interacțiune directă și continuă cu instituțiile economice, sociale și culturale și furnizarea de consiliere științifică și tehnică pentru a permite acestor instituții să utilizeze abilitățile și expertiza Universității.
 2. Dezvoltarea resurselor umane prin programe academice și de formare continue pentru instituțiile sociale și prin diseminarea cunoștințelor științifice și umane în întreaga țară.

Cooperarea cu alte instituții academice

 1. Legături internaționale și schimburi cu alte instituții academice, în special cu cele din țările Consiliului de Cooperare din Golf.
 2. Interacțiune cu experiența academică internațională în toate domeniile gândirii, științei și culturii.

Evaluarea performanței

Utilizarea studiilor de evaluare efectuate de echipele de consultare, în special în următoarele domenii:

 1. Organizarea relației dintre Consiliul universitar și instituțiile universității, atât în sfera academică, cât și în cea administrativă, într-un mod care să faciliteze buna funcționare și funcționare.
 2. Dezvoltarea programelor didactice și a standardelor de calitate și încurajarea activităților studenților.
 3. Formare care dezvoltă abilitățile personalului academic și îmbunătățește performanța; de asemenea, crearea de stimulente adecvate.
 4. Elaborarea planurilor și programelor de cercetare academică și organizarea formării în cercetare.
 5. Cooperare cu universități și instituții internaționale de top.

Locații

 • Seeb

  Sultan Qaboos University, 123, Seeb

Întrebări