Keystone logo
Srishti Institute Of Art, Design And Technology MA în practici curatoriale
Srishti Institute Of Art, Design And Technology

MA în practici curatoriale

Bengaluru, India

Request duration

Engleză

Request pace

Request application deadline

Jul 2023

Request tuition fees

În campus

Introducere

Practica curatorială presupune selectarea și reprezentarea obiectelor culturale, a ideilor și a artefactelor prin organizarea și promovarea de proiecte de artă și expoziții. La bază, această practică are rădăcini în înțelegerea și inculcarea valorilor asociate cu istoria socială și culturală și o sensibilitate la multiple forme de spectator. La Srishti Manipal considerăm că practica curatorială nu se referă doar la expoziție, selecție și afișare, ci un efort către reflectarea practicilor culturale care se adresează preocupărilor sociale contemporane.

MA în practica curatorială se bazează pe premisa că nu există o separare între practică și teorie în activitatea curatorială. Curatorii operează într-o vastă ecologie de contexte și spații - de la muzeu la galeria comercială, la spațiul condus de artiști, la festival, la laborator, la noi proiecte creative și proiecte academice. Rolul curatorului se amestecă adesea cu cel al cercetătorului, artistului, editorului, activistului, arhivarului și antreprenorului creativ. Programul prevede o abordare a învățării bazată pe anchetă, în care elevii pot explora și dezvolta discurs personal, viziuni artistice și idei prin liniile lor de cercetare alese, navigând prin cadre de gândire hrănite la Srishti Manipal.

Studenții masteratului în practică curatorială vor dobândi criticitatea, abilitățile și flexibilitatea de a lucra în contextul în continuă schimbare al lumii artei contemporane și al producției culturale. Ei vor dezvolta o conștientizare și înțelegere a discursurilor socio-culturale și politice internaționale și naționale în domeniu.

Despre Școală

Întrebări