Keystone logo
Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Scuola Politecnica di Design SPD

Introducere

Scuola Politecnica di Design SPD

Un atelier creativ pentru descoperirea, înțelegerea și schimbul de idei și experiențe.
Prima școală din Italia pentru design și comunicare, fondată în 1954.

Din 1954 , această școală a lucrat cu designul italian, l-a văzut crescând și dezvoltându-se în ceea ce o cunoaștem astăzi. Artistul Nino di Salvatore a înființat SPD în 1954. Ca pictor și sculptor, el a captivat și a reunit artiști, designeri, profesioniști și studenți de pe cinci continente diferite. Bruno Munari, Gio Ponti, Max Huber, Pino Tovaglia, Isao Hosoe au predat cu toții la SPD . Oaspeții școlii includ Achille Castiglioni, Rodolfo Bonetto, Roberto Sambonet, Donald Norman și Tomato . Astăzi, lucrând alături de tinerii noștri designeri, experimentând proiecte și design-uri reale, formând noi talente sunt Piero Lissoni, Stefano Giovannoni, Denis Santachiara, Andrea Branzi .

Întotdeauna există lucruri pe care le poți descoperi, regândi, transforma. În Milano, capitala designului, SPD organizează anual cursuri de master. Cu aproape 70 de ani de experiență în domeniu , aceste cursuri variază de la design de produs la design interior, de la comunicare la multimedia. Didactica este personalizată, într-un mediu de dimensiune umană promovând contactul ușor cu facultatea și personalul.

Programele de studii au o puternică orientare către proiecte reale, păstrând un contact strâns cu companii și profesioniști.

Admitere

SPD - Scuola Politecnica di Design oferă doar un număr limitat de locuri; prin urmare, solicitanții trebuie să treacă procesul de selecție pentru a fi admiși.

Solicitanții vor fi selectați de Consiliul de admitere, prezidat de directorul SPD , după depunerea următoarelor documente:

 • Licență sau studii superioare (în domenii relevante, cum ar fi arhitectură, design, arte vizuale etc.)* SAU experiență semnificativă de lucru într-un domeniu relevant
 • Foile matricole (lista de materii + note)* (numai absolvenți)
 • Curriculum Vitae detaliat
 • Portofoliu în format digital
 • Scrisoare de motivație / Declarație de scop în format digital (doc, docx, pdf) și nu mai mult de 500 de cuvinte
 • Pașaport valabil (data de expirare trebuie să fie mai veche de cel puțin șase luni după data admiterii)

Clasamente

Premii

Un trecut remarcabil a fost extrem de plină de satisfacții cu recunoașterea excepțională a școlii: cu expoziția la Biennale di Venezia în 1986, la Carrousel du Louvre și la Centre Georges Pompidou din Paris; „Medaglia d'Oro” la a zecea Trienală de la Milano şi chiar „Compasso d'Oro” acordat de ADI -Associazione Disegno Industriale în 1994; ca să nu mai vorbim de onoarea de a primi de două ori premiul SMAU pentru Design Industrial.

Locații

 • Milan

  Piazzale Lugano 19, 20158, Milan

  Întrebări