Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Southern Methodist University Perkins School of Theology

Southern Methodist University Perkins School of Theology

Southern Methodist University Perkins School of Theology

Introducere

Școala de teologie Perkins face parte din Universitatea Metodistă de Sud de la înființarea universității, rezultând din activitatea unei comisii conduse de episcopul James Atkins de la Biserica Episcopală Metodistă, din sud, pentru a înființa o școală teologică la vest de râul Mississippi. Dr. ED Mouzon, decanul Departamentului Teologic al Universității Southwestern și mai târziu episcop, a devenit primul decan în 1914. Odată cu deschiderea universității în anul următor, școala de teologie și-a început activitatea ca școală teologică oficială a bisericii pentru jumătatea vestică a Statelor Unite. Când dreptul de proprietate asupra Universității a fost învestit în Jurisdicția Centrală de Sud a Bisericii Metodiste la Conferința de Unire din 1939, școala de teologie a devenit școala teologică oficială a acestei jurisdicții.

Dean Mouzon a fost urmat de decanii Hoyt M. Dobbs (1916), Paul B. Kern (1920), James Kilgore (1926), Eugene B. Hawk (1933), Merrimon Cuninggim (1951), Joseph D. Quillian Jr. (1960) ), James E. Kirby (1981), Robin W. Lovin (1994) și William B. Lawrence (2002).

Începând din 1945, universitatea a primit o serie de mari cadouri de la Joe. J. Perkins și Lois Craddock Perkins din Wichita Falls, Texas, care au făcut posibilă mutarea campusului și extinderea școlii de teologie și au oferit o dotare majoră pentru sprijinul său. Generozitatea familiei Perkins a continuat timp de trei generații din familiile Elizabeth Perkins Prothro și ale răposatului ei soț Charles, și ale Caren Harvey Prothro și ale răposatului ei soț C. Vincent Prothro, precum și din familia lui Kay Yeager și a soțului ei Frank . Înființarea Bibliotecii Bridwell a fost posibilă printr-un cadou fondator al lui Joseph S. Bridwell din Wichita Falls și al fiicei sale, Margaret Bridwell Bowdle, la sfârșitul anilor 1940. Biblioteca continuă să beneficieze de munificența Fundației Bridwell.

Locații

  • Dallas

    Bishop Boulevard,5915, 75205, Dallas

    Întrebări