Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Introducere

Ceea ce este acum Școala de Arte Meadows a început ca Școala de Muzică în 1917. A devenit Școala de Arte în 1964, încorporând studii în artă și teatru. În 1969, prin generozitatea lui Algur H. Meadows, a familiei sale și a Fundației Meadows, școala a fost numită Școala de Arte Algur H. Meadows. Domnul Meadows, un om de afaceri din Texasul de Est, a construit General American Oil Company din Texas într-una dintre cele mai de succes companii independente de producție de petrol și gaze din țară. Crezând că propria sa viață s-a îmbogățit foarte mult prin dăruire, și-a împărtășit cu generozitate averea cu multe cauze caritabile, inclusiv SMU, în beneficiul oamenilor statului care îi fuseseră atât de amabili.

Astăzi, Școala Meadows a câștigat importanță ca una dintre cele mai importante instituții de educație artistică din Statele Unite și oferă instruire într-un amestec neobișnuit de artă - vizual (arta și istoria artei), spectacol (dans, muzică și teatru) și comunicații ( publicitate, cinema-televiziune, comunicări corporative și afaceri publice și jurnalism) - precum și un program preeminent în administrarea artelor. Până în prezent, moștenirea școlii rămâne legată de nume importante din trecut.

Cele mai importante patru spații de performanță de la Școala Meadows oferă o privire asupra diverselor personalități care au fost asociate cu instituția. Teatrul Bob Hope a fost posibil prin finanțarea generoasă a celebrului comediant. Când a fost întrebat de ce a făcut cadoul, se spune că a răspuns: „Pentru că au fost primii care au întrebat.” Greer Garson, actrița câștigătoare a Premiului Academiei, a fost, de asemenea, un binefăcător. cadou deschis în 1992. Teatrul Margo Jones, considerat un spațiu „experimental” când s-a deschis în 1969, memorializează unul dintre fondatorii teatrului regional american.Caruth Auditorium, sala de concerte care servește ca spațiu principal de spectacol pentru Divizia de muzică. , este numit pentru familia pe al cărei teren se află acum cea mai mare parte a SMU.

Cu toate acestea, numele Meadows rămâne cel mai important în moștenirea școlii, iar Fundația Meadows a continuat să ofere un sprijin semnificativ în ultimii 40 de ani.

Muzeul Meadows este unul dintre cele mai importante capitole din povestea școlii Meadows. După ce Algur Meadows a făcut un cadou colecției sale de artă spaniolă către SMU, a devenit una dintre cele mai semnificative resurse academice ale Universității și este acum considerată una dintre cele mai bune și mai cuprinzătoare colecții de artă spaniolă din afara Spaniei. Găzduit în Centrul de Arte Owen de peste treizeci de ani, el se află acum într-o clădire proprie situată vizibil pe Bishop Boulevard, la intrarea în campus. Inaugurat de Majestatea Sa Juan Carlos și Majestatea Sa Sofia a Spaniei, Muzeul Meadows a fost redeschis cu mare fanfară în 2001. Rămâne o importantă instituție culturală și educațională și unul dintre cele mai importante active ale Școlii Meadows și SMU.

Locații

  • Dallas

    Bishop Boulevard,6101, 75205, Dallas

    Întrebări