Keystone logo
Southern Federal University Master în proiectare urbană
Southern Federal University

Master în proiectare urbană

Rostov-on-Don, Rusia

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

RUB 170.000 / per year

În campus

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Scopul programului este de a pregăti specialiști la nivel înalt și de a dezvolta abilități profesionale în proiectarea și arhitectura urbană, cu un accent deosebit pe învățarea bazată pe proiecte .

Un absolvent al programului poate schimba spațiul urban pentru a satisface nevoile moderne ale societății. Direcția proiectării urbane este nouă, dar, în același timp, este foarte solicitată. Absolventul dobândește cunoștințe în domeniul proiectării urbane, proiectării durabile, proiectării centrate pe om, cunoaște principiile designului universal într-un mediu urban.

În timpul studiilor, studenții urmează o pregătire practică în organizații și ateliere de proiectare de vârf. Proiectele arhitecturale ale cursului sunt, de asemenea, realizate pe o bază reală.

Prezența unei grădini botanice la universitate face posibilă cercetarea și studierea plantelor pentru utilizarea lor în proiecte.

151497_photo-1523509433743-6f42a58221df.jpg

Aflați mai multe despre program aici- href = "https://www.study.sfedu.ru/urbandesign

Principalele motive pentru studiu:

 • Orientare practică - participare la proiecte reale, lucru sub îndrumarea arhitecților și proiectanților practicanți
 • Internaționalitate - participare la proiecte internaționale, expoziții
 • Oportunitate de lucru științific - participare la proiecte de cercetare
 • Oportunitatea de a vă declara - participarea la concursuri de arhitectură internaționale actuale.
 • Calea individuală de învățare - veți putea face față tipului de proiecte care vă vor interesa pentru angajarea ulterioară.

Disciplinele programului

 • Proiectare arhitecturală 8 credite

Proiectarea mediului în mediul urban, proiectarea obiectelor de artă și utilizarea tehnologiilor media în mediul urban, renovarea mediului urban, proiectarea mediului bazat pe ideea de branding teritorial, crearea unui mediu umanist bazat pe idei de design universal.

 • Analiza pre-proiect în proiectare 2 credite

Factorii care influențează formarea mediului urban.

 • Proiectare centrată pe utilizator 3 credite

Proiectarea centrată pe utilizator este o abordare pentru rezolvarea problemelor și găsirea unor soluții posibile pentru acestea, concentrându-se pe nevoile, contextul, comportamentul și emoțiile persoanelor cărora le va servi soluția. Ca parte a cercetării, echipa va lucra în situații alături de grupuri selectate de utilizatori și părți interesate și observând acțiunile, nevoile și experiența. Acest tip de cercetare crește empatia - o înțelegere profundă a modului și motivului pentru care oamenii se comportă așa cum fac. Pe baza cunoștințelor acumulate și a metodelor de cercetare centrate pe utilizator, echipele generează soluții potențiale și le selectează pe cele care sunt cele mai valoroase și mai potrivite pentru îmbunătățirea productivității și calității utilizatorilor / omului / muncii / vieții. Prin modelare, prototipare, evaluare și iterație, variantele de soluții sunt proiectate, dezvoltate și fabricate, testând conformitatea cu setările în fiecare etapă în colaborare cu grupuri de utilizatori / părți interesate selectate. Cursul de studiu este stăpânit în conformitate cu principiul „învață făcând”. Pentru a atinge obiectivul principal al cursului, studenții lucrează în echipe de proiect alături de grupurile de utilizatori și consultanți aleși. Echipele create planifică și implementează etapele procesului și progresul, oferind rezultate în lucrări de prezentare și studiu.

 • Proiectare ecologică într-un mediu urban 3 credite

O abordare ecologică a proiectării, prelegerilor și atelierelor

 • Culoarea și compoziția mediului urban 3 credite

Utilizarea culorii și a compoziției în design depinde de contextul urban, de spiritul locului, de conceptul de design, de condițiile sociale, naturale și de alți factori.

 • Principiile designului universal într-un mediu urban 2 credite

Designul universal este conceput pentru a crea un mediu confortabil pentru diverși utilizatori, persoane cu mobilitate limitată, persoane cu dizabilități și alții.

 • Proiectare experimentală 4 credite

Lucrare individuală pe un subiect relevant al proiectului sau participarea la concursuri de arhitectură curente

 • Peisaj urbanism 3 credite

O nouă direcție. Este o sinteză a peisajului și a obiectelor arhitecturale, care sunt considerate ca un întreg.

 • Fenomenul avangardei ruse: istorie și influență asupra arhitecturii și designului contemporan 3 credite

Arhitectura avangardei sovietice atrage din ce în ce mai multă atenție din partea cercetătorilor. Această perioadă inspiră arhitecți și designeri moderni. Acesta este momentul experimentelor, al noilor abordări în artă și arhitectură. Bonusul acestui program este că absolventul va dobândi cunoștințe despre un astfel de fenomen precum avangarda rusă, istoria și influența sa asupra arhitecturii și designului modern.

 • Micșorarea orașelor și renovarea zonelor urbane deprimate 3 credite

Cursul are în vedere dezvoltarea și proiectarea structurilor arhitecturale și spațiale complicate, dezvoltarea centrelor publice în medii urbane active.

 • Proiectare centrată pe om 3 credite

Un curs de prelegere care vizează umanizarea mediului, proiecte concepute pentru deschiderea către mediul natural, respectarea principiilor de mediu.

 • Comunicare vizuală și Proiectarea tehnologiilor media într-un mediu urban 2 credite

Cursul vorbește despre comunicațiile vizuale într-un mediu urban, precum și despre posibilitățile tehnologiilor media cu un mediu arhitectural.

 • Materiale din secolul XXI și echipamente și tehnologii de inginerie modernă în proiecte de mediu urban 3 credite

Este imposibil să creezi un mediu modern la modă fără clădiri cu tehnologii și materiale moderne.

Modulul de mobilitate academică

 • Marca orașului: programare economică și proiectare arhitecturală 2 credite

Obiectivul acestui curs este ca studenții să obțină cunoștințe de design urban pe baza mărcii orașului. Crearea unui design urban bazat pe marca orașului sporește atractivitatea economică, turistică și investițională a orașului și identitatea locuitorilor.

Cursul va extinde cunoștințele și înțelegerea studenților despre proiectarea mediului urban.

Elevii vor învăța despre cea mai bună experiență globală în proiectarea mediilor urbane pe baza mărcii. Și metodele de identificare vizuală a mediului urban. Vor vedea principalele strategii de design urban bazate pe brand. Va participa la competiția de arhitectură pentru a crea un fragment din mediul urban bazat pe marcă.

Modulul de mobilitate academică

 • Probleme de mediu și poluare a mediului 2 credite
 • Lucrări de cercetare 4 credite

În acest moment, este planificat să scrie articole, să efectueze cercetări în domeniul proiectării urbane.

 • Practica proiectului 12 credite

Este planificată participarea la Școala de vară de proiectare urbană, pregătire practică în ateliere de proiectare. Studenții urmează o pregătire practică în ateliere de proiectare. Atelierul poate fi partener al universității sau studentul poate alege locul de internship în funcție de propriile preferințe.

teză

 • Proiectarea spațiilor publice urbane 4 credite

Elevul alege subiectul lucrării finale independent împreună cu supervizorul.

În timpul proiectului de absolvire, veți putea să vă ocupați de tipul de proiecte care vă vor interesa pentru angajarea ulterioară.

Criterii de admitere

Absolvenții cu o diplomă excelentă în arhitectură, arhitectură peisagistică, planificare urbană sau o altă disciplină conexă, precum și experiență practică sau profesională în domeniul lor sau în design urban, sunt invitați să aplice.

Perspectivele de carieră

Absolvenții acestui curs pot lucra în ateliere de arhitectură, birouri de proiectare, structuri administrative. Ei sunt capabili să vină cu o idee conceptuală și să o implementeze într-un design real, să analizeze și să organizeze mediul urban.

Admitere

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare