Keystone logo
SOAS University of London Studii MA în Iran și Persană Intensivă
SOAS University of London

Studii MA în Iran și Persană Intensivă

London, Regatul Unit

2 Years

Engleză

La zi, Part time

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 11.980 / per year *

În campus

* taxe cu normă întreagă: Marea Britanie / UE 10.170 GBP / an; În străinătate, 20.930 GBP / an. Taxe part-time de 2 ani: Marea Britanie / UE 5.085 GBP / an; În străinătate, 10.460 GBP / an. Taxe part-time de 3 ani: Marea Britanie / UE 3.390 GBP / an; În str

Introducere

Mod de participare: Full-time sau part-time


Dintre toate universitățile din Europa și America de Nord, SOAS găzduiește cea mai mare concentrare de personal de cercetare și cadre didactice care lucrează pe istorie iraniană, politică, economie, religii, artă și arheologie, lingvistică, limbă și literatură persană, media, film, antropologie și muzică. SOAS are resurse pentru a oferi o perspectivă cuprinzătoare și critică asupra unei varietăți de aspecte ale societății și culturii iraniene și să depășească dezbaterile publice contemporane din această țară.

Master în studii iraniene permite studenților să evalueze în mod critic dezvoltarea istorică a societății, economiei și culturii iraniene în contextul zonei din Asia de Vest mai largă și să aprecieze complexitatea istoriei și a componenței culturale a Iranului.

Programul flexibil de studiu și curriculumul interdisciplinar vor îmbogăți cunoștințele studenților despre influențele religioase și politico-culturale care afectează Iranul contemporan și regiunea în care este încorporat. Studenții vor dezvolta o înțelegere critică a literaturii și / sau a Iranului și a diasporei și vor câștiga un înțelegerea Iranului în contextul Orientului Mijlociu în ceea ce privește sexul, politica, islamul, muzica și migrația (opțiuni ale modulului minor). Vor fi studiate și limba și literatura persană.

Acesta este un program intensiv de limbă și, ca urmare, o mare parte din creditele modulului sunt alocate componentei lingvistice a gradului. Programul implică, de asemenea, o oportunitate obligatorie de a studia în străinătate și o disertație pe un domeniu ales de specialism.

Ocuparea forței de muncă

Ca student postuniversitar specializat în studii iraniene, veți dobândi competență în abilitățile lingvistice și conștientizarea și înțelegerea interculturală. Familiarizarea cu regiunea va fi dezvoltată printr-o combinație între studiul limbii, literaturii și culturii (care poate include literatură, film, muzică, artă și religie) din diverse părți din Orientul Mijlociu.

Absolvenții părăsesc SOAS nu numai cu experiență lingvistică și culturală, ci și cu un portofoliu de abilități transferabile pe care angajatorii o caută în multe cariere profesionale și de conducere atât în afaceri, cât și în sectorul public. Acestea includ abilitățile de comunicare scrisă și orală, atenția la detalii, abilitățile de analiză și rezolvare a problemelor și capacitatea de a cerceta, amasa și comanda informații dintr-o varietate de surse.

Structura

Studenții trebuie să ia 315 de credite în total, cuprinse în 255 de credite predate (dintre care 45 sunt predate în străinătate ca parte a unei școli de vară) și o disertație de 60 de credite așa cum este prezentată mai jos.

În primul an, studenții la programele de doi ani intensivi de limbă iau 60 de credite de instruire intensivă a limbii și 60 de credite în disciplină. În timpul verii, participă la o școală de vară în străinătate. În cel de-al doilea an, ei iau alte 30 de credite lingvistice, precum și 60 de credite în disciplină; își completează și disertația în disciplină.

Anul 1 (doi ani cu normă întreagă)

Componenta disciplinei

 • Iran: Istorie, cultură, politică

La care se adauga

 • Un modul (e) din Lista A de mai jos la valoarea de 30 de credite.

Componenta limbajului

Vara în străinătate

Studenții participă la 15PNMC431 persan intensiv de vară intermediar superior în străinătate.

Anul 2 (doi ani cu normă întreagă)

Componenta disciplinei

 • Module din lista A sau B de mai jos la valoarea de 60 de credite.

Componenta limbajului

 • Persană 3 (PG)

Disertație

 • Disertație în studii iraniene

Lista modulelor (în funcție de disponibilitate)

 • Zoroastrianismul: perspective istorice și contemporane
 • Lecturi regizate în studiile persane
 • Poezie clasică persană: texte și tradiții (PG)
 • Avestan I
 • Limba Pahlavi
 • Tendințe moderne în islam
 • Sexul în Orientul Mijlociu
 • Politica internațională a Orientului Mijlociu
 • Islamul și ideologiile politice
 • Cultura și societatea Orientului Apropiat și Mijlociu
 • Probleme de dezvoltare în Orientul Mijlociu și Africa de Nord

Notă importantă

Informațiile de pe pagina programului reflectă structura programului dorită în raport cu sesiunea academică dată.

Admisii și aplicații

Puteți aplica pentru acest curs prin formularul de cerere online.

Ne propunem să evaluăm o cerere completă și să furnizăm o decizie într-un interval de timp de 5 săptămâni. Studenții de peste mări care necesită o viză de nivel 4 și doresc să se înscrie în SOAS trebuie să țină cont de cererile de viză pot dura câteva săptămâni, deci trebuie să depuneți cererea cât mai curând posibil.

Luarea în considerare a cererii

Întreaga cerere, inclusiv transcrierea și referințele, este luată în considerare înainte de a lua o decizie. Prin urmare, vi se recomandă să trimiteți o cerere completă, inclusiv referințe și transcriere (dacă este necesar). O cerere incompletă va adăuga întârzieri considerabile în procesul de luare a deciziilor.

Studenții vor primi o confirmare a cererii lor. Fiecare cerere este analizată cu atenție și, deși încercăm să răspundem cât mai repede posibil, solicităm studenților să se aștepte să primească un răspuns în termen de cinci săptămâni de la primire.

Candidații care sunt disponibili în Regatul Unit pot fi solicitați pentru un interviu. Lipsa membrilor academici ai personalului (sau a unui caz în concediu de studiu) poate afecta momentul luării deciziilor.

Cerințe de intrare

Solicitanții ar trebui să obțină o diplomă de licență de primă sau bună clasă de licență de la o universitate din Marea Britanie sau echivalent, într-un subiect adecvat celui al programului de urmat. Ca o comparație aproximativă, un BA echivalent de la o universitate din SUA ar avea o medie de 3,3 sau 3,5 în funcție de universitatea care a acordat. Dacă un solicitant nu are o diplomă de licență într-un domeniu adecvat, i se poate cere să completeze un an de calificare sau o diplomă de un an înainte de a intra în programul de master. Experiența de muncă relevantă poate fi, de asemenea, luată în considerare. Cursurile individuale pot avea cerințe de intrare specifice, așa că vi se recomandă să consultați prospectul postuniversitar pentru informații suplimentare.

Cerințele de intrare în limba engleză

Trebuie să fiți capabil să arătați că limba dvs. engleză este suficient de înaltă pentru a vă implica cu succes și pentru a finaliza cursul dvs. la SOAS . Vă rugăm să rețineți că ne luăm în serios cerințele noastre în limba engleză și nerespectarea exactă a acestora poate duce la respingerea cererii dvs. către SOAS . Nu este posibil să negociați dacă scorurile dvs. sunt sub nivelurile noastre cerute, cu așteptarea ca, deoarece sunt „suficient de aproape”, să fie acceptate. Este important să planificați în mod corespunzător, cu mult timp în avans, pentru ca testul dvs. de limba engleză să vină la timp și pentru a avea timp să reiați testul, dacă este necesar. Nu acceptăm motive de neplăcere sau dificultăți financiare pentru a nu depune sau a relua un test de limba engleză.

Studenti internationali

Pentru studenții UE și internaționali care au nevoie de viză, dacă se obțin scoruri de intrare necondiționate, acceptăm calificări din mai multe țări, precum și o serie de calificări și teste internaționale.

Dacă este necesară o viză de intrare de nivel 4, atunci este nevoie de un SELT, cum ar fi UKVI IELTS. Din acest motiv, recomandăm tuturor studenților de viză de nivel 4 să aleagă testul academic UKVI IELTS ca test de primă soluție.

Admitere

Curriculum

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări