Keystone logo
Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Silesian University - School of Business Administration

Introducere

Dăm sens învățării.

La Școala de Administrare a Afacerilor, cercetarea de ultimă oră se întâlnește cu atmosfera de familie a unei universități publice regionale. Campusurile noastre sunt în regiune, dar ideile noastre nu sunt limitate de loc. Cu aproape 3.000 de studenți, aparținem unor instituții de învățământ superior destul de mici. Cu toate acestea, raportul elev-profesor de 15:1 le permite studenților noștri să dezvolte relații sănătoase de mentorat unu-la-unu cu tutorii lor, oferindu-le informații și ajutor în moduri care ar fi imposibile într-o clasă mai mare. În cadrul Business Gate Academy, studenții dobândesc abilități practice și de rezolvare a problemelor valoroase atunci când lucrează la cazuri reale de afaceri. La Universitatea din Silezia, vă inspirăm creșterea și vă dezvoltăm creativitatea naturală. Viitorul tău de succes este forța noastră motrice!

190437_0I0A98962.jpg

Universitatea Silezia din Opava (SU), înființată în 1991, are trei facultăți și două institute universitare:

 • Facultatea de Filosofie și Științe din Opava
 • Școala de Administrare a Afacerilor din Karviná
 • Facultatea de Politici Publice din Opava
 • Institutul de Matematică din Opava
 • Institutul de Fizică din Opava

Universitatea Silezia este un membru legitim al Asociației Universitare Europene și deținătoare a unui prestigios premiu de excelență în cercetare în domeniul resurselor umane. În 2022, SU s-a clasat pe locul 231-240 în QS EECA University Rankings. Toate programele de studiu oferite sunt pe deplin acreditate de Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din Republica Cehă.

Suntem deschiși către Lume.

Ți-ar plăcea să studiezi, să lucrezi sau să faci cercetări în străinătate? Internaționalizarea fiind una dintre pietrele de bază ale misiunii noastre, SU SBA cooperează cu peste 60 de universități, în principal din Europa, dar și din Statele Unite, Japonia, Taiwan sau China, oferind oportunități ample studenților și personalului său, fie că este prin Erasmus+, Orizont 2020 sau o serie de alte programe de schimb și burse individuale. În 2023, alianța STARS EU a cărei membru SU este mândru a primit prestigiosul statut de Universitate Europeană de către Comisia Europeană.

Poate fi știința distractivă?

Tinerii care studiază la universitatea noastră cu interes, vigoare și nerăbdare de a dezvălui mistere și de a descoperi lucruri noi dau un răspuns afirmativ la întrebare. Studenții programelor postuniversitare de master, precum și programele de doctorat pot participa la activități de cercetare și pot aplica pentru o bursă de un an în cadrul Concursului de Granturi pentru Studenți.

Statistică

 • Studenti internationali:

  10%

 • 0
 • Raport student-facultate:

  15 la 1

Caracteristici Campus

Campusul nostru oferă cele mai bune din ambele lumi, studii, precum și viața socială. Studenții pot beneficia de sediul nostru universitar modern, inclusiv cămine, bibliotecă sau facilități sportive.

Cazare pentru studenți

Toți studenții noștri internaționali au un loc garantat în căminul nostru universitar Na Vyhlídce, situat la doar 10 minute cu autobuzul de clădirea principală a facultății. Studenții pot închiria camere duble complet echipate cu wi-fi Eduroam, mobilier, lenjerie de pat sau ustensile de bucătărie. Bucătăria comună complet utilată este disponibilă la fiecare etaj, precum și servicii de spălătorie. Recepția este deschisă 24/7. Pe lângă cazare, campusul Na Vyhlídce găzduiește Biblioteca Universității, Centrul Profesional pentru Turism, Departamentul de Turism și Activități de Agrement, Biroul Relații Internaționale, Sala de sport și chiar unele săli de clasă. Cazarea pentru studenți este foarte rezonabilă, începând de la 150 EUR lunar.

  Admitere

  O cerere pentru un program de master în economie și management (predată integral în limba engleză) poate fi depusă online în câteva minute. Nu sunt necesare documente obligatorii, cum ar fi certificatele de limba engleză, care să fie atașate cererii. Este atât de simplu! În termen de o săptămână de la un examen de admitere reușit, care are loc online, se emite o scrisoare de acceptare.

  Documente obligatorii (la înscrierea fizică în Karviná, CZE):

  • Copii certificate oficial ale unei diplome care dovedește absolvirea de licență sau programe de master ulterioare sau program de master.
  • Solicitanții care au absolvit un program de studii universitare în străinătate trebuie să justifice copia legalizată sau originalul deciziei privind recunoașterea învățământului superior străin în Republica Cehă , cu excepția cazului în care se prevede altfel într-un acord internațional.

  Cerinte pentru viza

  Studenții din țări din afara UE trebuie să obțină o viză sau un permis de ședere. Viza cehă este eliberată de ambasada sau consulatul ceh din țara dvs. de origine, unde puteți obține și mai multe informații. Vă rugăm să rețineți că întreaga procedură poate dura până la 60 de zile, așa că este recomandat să solicitați viza cu mult timp înainte.

  Burse și finanțare

  Burse de studiu

  Pentru a acorda realizări remarcabile și pentru a atrage studenți de cel mai înalt calibru din întreaga lume, Școala de Administrare a Afacerilor este încântată să ofere un sistem de burse pentru studenții înscriși la programul de master în Economie și Management. În fiecare an universitar, decanul SU SBA poate acorda o bursă unică în valoare maximă de 50.000 CZK (aproximativ 2.000 EUR) unui număr maxim de 8 studenți străini talentați. Studenții de la masterat pot primi, de asemenea, o bursă bazată pe merit pentru rezultatele studiului din primul an, variind de la 10.000 CZK la 40.000 CZK (aproximativ 400 EUR - 1.650 EUR), în funcție de media lor ponderată de studiu care nu depășește 1,60.

  Burse guvernamentale

  Guvernul Republicii Cehe oferă anual burse în cadrul Asistenței sale externe pentru dezvoltare. Aceste așa-numite burse guvernamentale sprijină studenții din Bosnia și Herțegovina, Etiopia, Georgia, Cambodgia, Moldova, Ucraina și Zambia care ar dori să studieze la universități publice din Republica Cehă. Republica Cehă oferă burse pentru studiile urmate atât în limba cehă, cât și în limba engleză (în programele de studii ulterioare de masterat și doctorat). Data limită de depunere a cererilor pentru anul universitar 2024/2025 este 30 septembrie 2023 . Mai multe informații sunt disponibile aici .

  Burse Vişegrad

  Cetățenii țărilor V4 ( Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia ) și cetățenii din Albania, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Georgia, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Serbia și Ucraina sunt eligibili pentru până la 4 semestre. -bursă în cadrul Fondului Vişegrad. Bursele Visegrad sprijină studenții de licență, master și doctorat și cercetători din universitățile din țările Grupului Visegrad, inclusiv Cehia. Aplicațiile sunt deschise din februarie, iar termenul limită este 15 martie în fiecare an. Mai multe informații despre această bursă sunt disponibile aici .

  Clasamente

  Universitatea Silezia este membru legitim al Asociației Universitare Europene și deținătoare a unui prestigios premiu de excelență în cercetare în domeniul resurselor umane . În 2022, SU s-a clasat pe locul 231-240 în QS EECA University Rankings . Toate programele de studiu oferite sunt pe deplin acreditate de Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din Republica Cehă.

  Mărturii studențești

  Locații

  • Karvina

   Silesian University in Opava School of Business Administration in Karviná Univerzitní nám. 1934/3, 73340, Karvina

  Întrebări