Keystone logo
Shantou University

Shantou University

Shantou University

Introducere

Despre SIE

Shantou University (STU), înființată în 1981, este o universitate cuprinzătoare susținută împreună de Ministerul Educației din China, guvernul provinciei Guangdong și Li Ka Shing Foundation și este singura universitate publică din lume care primește finanțare pe termen lung de la Fundația Li Ka Shing. În anii 2016-2018, STU a fost clasat pe locul 601 -800 în Topul Universităților Times (THE), pentru trei ani consecutivi. În anul 2017, cea mai bună clasare a universităților din China, STU a fost clasat pe locul 49 în cadrul indicatorului "Calitatea cercetării științifice". În 2017, numărul lucrărilor publicate în revistele Cell, Nature și Science (CNS) de către facultățile și studenții STU a fost pe locul 18, iar numărul citărilor pe hârtie a fost pe locul 5 printre universitățile din China continentală.

STU (numărul agenției: 10560) este o universitate desemnată pentru studenții bursieri din cadrul guvernului chinez (bursieră CGS). Începând cu anul 1986, universitatea oferă studenților din străinătate programe de diplomă și non-diplomă. În septembrie 2018, a fost înființată Școala de Studii Internaționale STU pentru a oferi o educație mai bună studenților străini care studiază la STU. Școala de Educație Internațională STU va integra resursele didactice ale universității pentru a oferi studenților internaționali programe de studii și programe de pregătire de înaltă calitate, pentru a promova dezvoltarea educației internaționale și pentru a promova schimbul cultural și comunicarea.

116574_Shantou2-1.png

Guvernul chinez bursier

Guvernul chinez a stabilit o serie de programe de burse complete și programe de burse parțiale pentru a sponsoriza studenții internaționali pentru a studia în universitățile chineze. Bursa completă pentru CGS acoperă taxele de școlarizare, taxele de cazare, bursa și asigurarea medicală globală. Shantou University (codul agenției: 10560) este una dintre universitățile desemnate în China pentru studenții bursieri CGS. Timpul de aplicare pentru bursa CGS este ianuarie-aprilie în fiecare an. Detaliile privind cererile vor fi furnizate autorităților de dispecerizare pentru studiile de peste mări ale țării dvs. de origine (Ambasada Chinei / Consulatul General din țara dvs. de origine sau alte agenții desemnate).

Shantou

Longcoastallinesandapleasantsubmarineclimbaremarineprovideacestecitate cu multemachinelepentru turistilor.Moduri frumoase, plaje naturale si insule rafinate, impreuna cu peisajul marin care inconjoara portul, formeaza un mediu uluitor care este atragator in special pentru cei care doresc sa scape de viata aglomerata. Tropicul de Cancer trece prin nordul orașului Shantou. Cu un climat marin din zona subtropicală sudică, Shantou este cald și umed, cu suficientă soare și precipitații, precum și o perioadă lungă de înghețuri. Shantou este unul dintre orașele principale de origine a chinezilor de peste mări. Cultura exotică pe care o aduc înapoi în oraș este apoi amestecată cu cultura tradițională, formând un anumit gust local.

116575_Shantou5-1.png

Clasamentul nostru

 • De trei ori clasat în numerele nr.601-800 în clasamentul Universităților Mondiale pentru Învățământul Superior în 2015, 2016 și 2017.
 • De două ori pe locul 161-170 în Times Higher Education Asian University Rankings în 2016 și 2017.
 • Clasat în numerele nr.151-200 în Clasamentul Young University 2017, fiind una dintre cele două universități din China continentală care intră pe listă (cealaltă este Universitatea Suzhou).
 • A intrat în clasamentul universitar CWUR (World University Rankings) 2017, ocupându-se pe locul 79 printre universitățile listate din China continentală.
 • Clasat pentru prima dată în Topul celor mai bune universități globale din SUA, clasându-se în 2018, ocupându-se pe locul 94 printre universitățile listate din China continentală.
 • A intrat în clasamentul universităților QS Asia 2018, ocupând locul 64 printre universitățile listate din China continentală.
116576_Shantou4-1.png

Locații

 • Shantou

  Xinling Road,22, 515000, Shantou

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări