Keystone logo
University of Sarajevo School of Economics and Business

University of Sarajevo School of Economics and Business

University of Sarajevo School of Economics and Business

Introducere

Școala de Economie și Afaceri din Sarajevo (SEBS) a fost înființată în 1952 ca Facultatea de Științe Economice. Prima clasă a constat din 105 full-time și 129 de studenți part-time. SEBS are cea mai lungă tradiție și este cea mai mare instituție de învățământ din Bosnia și Herțegovina. Este o instituție de lider în sistemul de învățământ superior BH în crearea și diseminarea cunoștințelor în domeniul Economie și Administrarea Afacerilor. De o importanță deosebită este continuitatea operațiunilor școlare de-a lungul ultimilor 58 de ani. Chiar și în mijlocul cel mai greu bombardarea și de război în timpul agresiunea împotriva Bosniei și Herțegovinei în perioada 1992-1995, de predare nu a încetat, din cauza entuziasmul și dedicarea atât angajații, cât și studenților.

Școala a reușit să mențină majoritatea membrilor săi de facultate chiar și în cele mai dificile perioade ale istoriei sale. În ultimii cincizeci de ani, școala a fost în curs de dezvoltare continuu și punerea în aplicare a numeroase programe care conduc la formarea de profesioniști cu înaltă educat și creative, capabile să-și asume roluri de manageriale și de conducere în cariera profesională. Scopul său principal este de a adopta și de a aplica toate tendințele actuale în afaceri, economie și educație pentru a se adapta la schimbare rapidă, mediul nostru competitiv.

Începând din 2009, 15.154 de studenți în cadrul programului de patru ani, 823 de studenți în cadrul programului de trei ani și 3.543 de studenți în cadrul programului de doi ani au absolvit Școala. 569 solicitanți dobândit o diplomă de master, în timp ce 187 de teze de doctorat au fost apărat.

Străduindu-se să facă curriculum și programă său moderne posibil, precum și să-și intensifice pași către internaționalizarea și recunoașterea internațională a grade sale, Scoala a fost primul în Bosnia și Herțegovina pentru a adopta și implementa (în anul universitar 2001/2002) un curriculum bazat pe Sistemul European de Credite Transferabile - ECTS. Un nivel apreciabil de cooperare a fost realizat cu școli de elită ale economiei, atât în ​​Europa și în întreaga lume, oferindu-le studenților cu o gamă mai largă de opțiuni, și care să permită propria lor influență independentă asupra dezvoltării programelor la care participă. Al doilea pas în punerea în aplicare a conceptului ECTS pe baza de studiu de la Școala a început în 2005, cu introducerea "3 + 2 + 3" sistemului. Școala a introdus prima sa generație de absolvenți, care se bazează pe un concept ECTS, în octombrie 2008.

SEBS este singura instituție de învățământ în B & H, care a fost un membru al Fundației Europene pentru Dezvoltare Managerială - EFMD și membru al Asociației pentru Advance Collegiate School of Business - AACSB.

SEBS a fost acordată acreditarea de Agenția Austriacă de Asigurare a Calității. În prezent, SEBS este singura facultate din Bosnia și Herțegovina, care deține o acreditare european, ceea ce înseamnă că această instituție și diplomele sale vor fi recunoscute în Spațiul European al Învățământului.

SEBS a introdus, de asemenea, sistemul de management al calității în conformitate cu ISO 9001: 2008. În 2009, a câștigat SEBS certificare de Bureau Veritas. Introducerea și certificarea Sistemului de Management al Calitatii de standardul ISO verifică SEBS ca o instituție de succes în dezvoltarea și implementarea de programe academice pentru 1, 2 si 3 ciclu de studii de învățământ superior și a programelor de studii non-universitare, cursuri și formare în funcție de Life Long Learning concept. În 2009, a fost recompensat cu SEBS EDUNIVERSAL Palmes certificat. Acest certificat subliniaza succesul tot mai mare de această instituție la nivel internațional, și pune SEBS în cele mai bune scoli de afaceri din întreaga lume 1.000.

Potrivit Webometrics, sistem de clasificare universităților Mondiale a activităților WEB, SEBS, sa clasat pe locul 390th, printre primele 400 de scoli de afaceri din lume.

Locații

  • Sarajevo

    School of Economics and Business in Sarajevo University of Sarajevo Trg oslobodjenja - Alija Izetbegovic 1, 71000, Sarajevo

    Întrebări