Keystone logo
Saint-Etienne School of Economics

Saint-Etienne School of Economics

Saint-Etienne School of Economics

Introducere

Vocația Școlii de Economie a Universității Jean Monnet Saint-Étienne este de a instrui factorii de decizie capabili să facă față provocărilor economice de astăzi și de mâine. Într-un context în care Big Data și inteligența artificială revoluționează procesul de luare a deciziilor economice, aceasta implică formarea în aceste noi instrumente, dar mai presus de toate gândirea la utilizarea lor, luând în considerare dimensiunile etice, problemele de echitate, problemele de mediu sau societale.

Satisfacerea provocărilor economice de astăzi și de mâine

Școala de Economie Saint-Étienne (SE²) oferă instruire în economie, condusă de cercetări de ultimă generație la nivel internațional în domeniul inteligenței artificiale, al datelor și al luării deciziilor publice, în proiectarea și evaluarea politicilor publice și, în cele din urmă, a economiei locale dezvoltare.

Pentru a pregăti economiștii de mâine, acesta mobilizează, de asemenea, discipline conexe în științele umane și sociale și mai ales geografie, informatică, matematică, științe ale datelor, științe de management, științe politice și juridice.

Vocația sa este astfel să-și pregătească studenții pentru profesii de sprijin decizional: diagnostic, evaluarea impactului politicilor economice și sociale, proiectarea de soluții pentru factorii de decizie, în domeniile tehnologiei digitale, mediului, sănătății, educației.

Susținut de laboratorul CNRS GATE Lyon Saint-Étienne, clasat printre cele mai bune laboratoare de cercetare în economie din Franța, SE² se bazează astfel pe mai mult de 20 de ani de experiență de formare și garantează legături strânse cu cercurile profesionale și partenerii academici.

Misiunile și valorile Saint-Etienne School of Economics

Respectați cele mai bune standarde internaționale

Școala de Economie Saint-Étienne (SE²) oferă cursuri de formare oferind studenților un nucleu solid de pregătire în domeniul economic în conformitate cu cele mai bune standarde internaționale. Deschiderea către multidisciplinaritate le permite să meargă până la dubla diplomă.

Pentru a face acest lucru, școala se străduiește să ofere pedagogie interactivă și sprijin individual bazat pe menținerea unei forțe de muncă limitate. Dimensiunea internațională este confirmată de o proporție semnificativă de cursuri disciplinare în limba engleză din licență.

Formarea în cercetare permite urmărirea studiilor de teză pentru cei care aspiră la integrarea profesională în organizațiile în care doctoratul este diploma de referință. Elevii sunt, de asemenea, capabili să stăpânească cunoștințele științifice pentru a le promova în lumea muncii.

Afilierea la GATE: o identitate specifică și distinctivă

Toți profesorii-cercetători Saint-Etienne de la laboratorul CNRS GATE Lyon Saint-Étienne sunt implicați în Saint-Etienne School of Economics , prin cursurile pe care le oferă și / sau prin formare în cercetare, în special prin încadrarea brief-urilor.

Valorificând aceste competențe specifice și multidisciplinaritatea, cursurile cultivă o identitate distinctă în jurul domeniilor luării deciziilor colective, dezvoltării regionale și inovării. Doctoratul, văzut ca diploma de referință pentru anumite domenii de excelență în afara cercetării academice (consultanță, mari organizații naționale și internaționale), este o provocare majoră pentru școală.

Școala SE² face apel la profesori-cercetători de la Institutul Camille Jordan, Laboratorul Hubert Curien, laboratorul COACTIS și laboratorul Triangle.

Promovarea integrării profesionale a studenților

Vocația Școlii de Economie Saint-Étienne este de a fi în serviciul integrării profesionale a studenților săi, oferindu-le abilități specifice în profesii aflate în prezent în tensiune (profesii în domeniul științei datelor) și atractive (economist, analist, responsabil cu „studiile” , evaluatori).

Într-o dinamică socială în care majoritatea profesiilor de mâine nu există încă, școala SE² își ajută elevii să-și dezvolte o agilitate a minții pentru a „învăța să învețe”, precum și pentru a stabili legături mai strânse cu cercurile profesionale pentru a satisface nevoile viitoare.

O cultură „școlară” în slujba elevilor săi

Modelul Școlii de Economie Saint-Étienne se bazează pe o puternică internaționalizare a cursurilor sale de formare de la nivel universitar (predare în limba engleză, parteneriate internaționale) și, ca rezultat, posibilități sporite de mobilitate. Școala oferă, de asemenea, un echilibru între pregătirea teoretică și practică cu studii de caz și proiecte individuale și colective care facilitează achiziționarea de cunoștințe-concepte, metode și abilități socio-comportamentale.

Favorizează dimensiunile promovării, asigurând flexibilitate și proximitate, permițând astfel elevilor să dezvolte capacitatea de a înțelege situații sau probleme și capacitatea lor de a lucra în echipe multidisciplinare.

Admitere

Locații

  • Saint-Étienne

    10, rue Tréfilerie, 42023, Saint-Étienne

    Întrebări