Keystone logo
Rome University of Fine Arts (RUFA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Rome University of Fine Arts (RUFA)

Introducere

RUFA, vise reale și proiecte concrete

RUFA, Universitatea de Arte Frumoase din Roma, este un centru educațional multidisciplinar, internațional – recunoscut legal de Ministerul Educației, Universității și Cercetării (MIUR) – care oferă cursuri cu autoritate, inovatoare în domeniul artei, designului și comunicării. RUFA lucrează în colaborare cu profesioniști de renume și întreprinderi de prestigiu, garantând pregătirea teoretică prin excelență a studenților săi, pe lângă o îndrumare metodologico-operațională permanent actualizată, ținând în același timp o atenție deosebită la locul de muncă și tendințele actuale ale pieței. Înființată în 1998 cu scopul de a îndeplini, în cadrul unei singure Academi, aspirațiile studenților italieni și de peste mări și ale fondatorului său, Maestrul Alfio Mongelli, RUFA oferă programe de licență și masterat în arte care răspund în totalitate contextelor artistice și culturale contemporane. , oferind o pregătire artistică de cel mai înalt calibru și perspective de angajare viitoare puternice, concrete.

Propuneri de instruire la zi și stimulante

RUFA oferă un set mare de propuneri de formare care includ unele dintre cele mai interesante și mai solicitate domenii de studiu. Îndrumați și consiliați de șefii Departamentului de Artă Vizuală și Departamentului pentru Design și Arte Aplicate/Noile Tehnologii pentru Arte, studenții de la RUFA își pot alege viitoarea carieră profesională dintre zece programe diferite de licență în Arte:

Pictură / Sculptură / Design de decor / Design grafic / Benzi desenate și ilustrație / Design / Cinema / Fotografie/ Design de modă durabilă/Multimedia și arta jocurilor

Opt programe de masterat în arte:

Multimedia Arte și Design / Design vizual și inovator / Animație și efecte vizuale / Arte Film / Design Set / Sculptura / Pictura / Arte grafice.

Pentru seniori și toți studenții care necesită pregătire suplimentară de specialitate, RUFA oferă, de asemenea, mai multe cursuri scurte, Master și cursuri de perfecționare. Master academic de nivel 1 în:

Curatorie și management de artă / Cinema și noi formate Producție / Management de design

De mulți ani, RUFA a lucrat intens în parteneriat cu prestigiosul KDU University College din Malaezia, creând împreună un program de master în proiectare vizuală și inovatoare. Între cele două universități s-a dezvoltat un schimb de idei și design extrem de dinamic, cultural, care vizează îmbogățirea educațională a studenților înscriși la ambele instituții. Întrepătrunderea dintre tradiția antică și cea contemporană este doar un costum cultural pe care universitatea romană o împărtășește cu omologul său din Malaezia. În ultimii ani, relațiile dintre cele două institute au fost încurajate și mai mult datorită premiilor de burse. RUFA și KDU University College sunt deplin de acord cu privire la oportunitățile imense de creștere pe care le oferă această sinergie, într-adevăr, Hon Wei Min, vicepreședintele universității din Malaezia, a declarat: „Credem cu fermitate că studenții noștri pot învăța multe de la RUFA. care poate fi apoi transferat înapoi acasă. Ambele țări au o moștenire culturală extrem de veche, cuplată cu un spirit la fel de puternic pentru exprimarea artistică, iar întâlnirea și fuziunea celor două nu poate decât să dea naștere la multe idei noi, pozitive. Noi credem în tine și tu crezi în noi”.

Obiectivul fundamental este întotdeauna acela de a ne face receptivi la contaminarea între diferite limbi, transversalitate, cercetare și experimentare.

Metodă personalizată

Abordarea de formare RUFA se bazează pe o metodă de predare distinctă și specializată, care urmărește să se alăture curriculum-ului universitar și formării profesionale.

În timpul anilor de studiu RUFA, studenții pot participa la laboratoare, ateliere, lecții experimentale, expoziții, prezentări și dezbateri. Acestea sunt toate instrumente contemporane și eficiente care aduc studenții mai aproape de realitatea forței de muncă profesionale. Pentru a profita la maximum de studiile lor, RUFA încurajează studenții să profite de oportunitățile disponibile, să construiască o bază teoretică și practică solidă. Ei pot apoi să creeze o artă inspirată care combină contaminarea interdisciplinară, îmbogățirea transversală și experimentarea inovatoare.

Deoarece RUFA este contemporană, își propune să învețe și să se antreneze cu inima pusă pe tradiție și mintea sa proiectată în viitor.

Privind înapoi în timp, spre viitor

Studierea artelor creative într-o atmosferă contaminată cu stimuli și stimulente de cea mai mare relevanță posibilă oferă avantaje inestimabile. Roma a fost leagănul Renașterii și, încă astăzi, patrimoniul istoric și artistic al orașului este o emblemă de renume mondial. Cu toate acestea, Roma este, de asemenea, un oraș în continuă schimbare, în care limbi străine dinamice, interesante, o fac o scenă pentru noi tendințe contemporane. Marea diversitate oferită în muzeele și galeriile orașului este cea mai evidentă dovadă a acestui fapt. Într-adevăr, Roma se mândrește nu numai cu o ofertă clasică ilustrată, ci și cu un calendar stimulativ al evenimentelor și inițiativelor care se află sub steagul noilor tendințe, variind de la artă la muzică și chiar de desene animate.

Nu treceți de șansa de a studia în mijlocul motorului turbinei de stimuli artistici care este Roma. Studierea aici înseamnă a intra în istoria viitorului!

Locații

 • Rome

  Sede Centrale Via Benaco, 2, , Rome

 • Rome

  Via Taro, 14, , Rome

  • Rome

   Via Degli Ausoni, 7, , Rome

   • Rome

    Via Benaco, 12, , Rome

    • Rome

     Via Benaco, 1b, , Rome

     • Rome

      Via Lariana, 14, , Rome

      • Rome

       Via Lariana, 8, , Rome

       Întrebări