Keystone logo
© Political Science Department - Roma Tre University (CC BY-NC-ND 4.0)
Roma Tre University - Department of Social Science

Roma Tre University - Department of Social Science

Roma Tre University - Department of Social Science

Introducere

Programul nostru de master în „Studii internaționale” este conceput pentru a pregăti studenții pentru o carieră în diplomație, organizații internaționale, ONG-uri, afaceri și cercetare. Acoperă subiecte de bază precum istoria internațională, relații, macroeconomie și drept. Studenții se pot specializa în subiecte precum Războiul și Pacea, Politica de Mediu, Drepturile Omului și multe altele. Pe lângă engleză, este posibil să studiezi arabă, chineză, franceză, germană, spaniolă și rusă. Departamentul nostru de Științe Politice oferă unul dintre puținele programe de masterat predate în limba engleză din Italia, condus de un comitet academic internațional cu expertiză în diverse discipline, cu specializări regionale în studii europene, nord-americane și de sud, Orientul Mijlociu, asiatic și african. Situat convenabil în cartierul San Paolo din Roma, Departamentul nostru este ușor accesibil și în apropiere de două stații de metrou. Fondată în 1992, Universitatea Roma Tre este dedicată dezvoltării cunoștințelor, cercetării internaționale și valorilor precum protecția mediului și egalitatea de gen.

Departamentul nostru de Științe Politice oferă unul dintre puținele programe de masterat predate în limba engleză din Italia, condus de un comitet academic internațional cu expertiză în diverse discipline, cu specializări regionale în studii europene, nord-americane și de sud, Orientul Mijlociu, asiatic și african. Situat convenabil în cartierul San Paolo din Roma, Departamentul nostru este ușor accesibil și în apropiere de două stații de metrou. Fondată în 1992, Universitatea Roma Tre este dedicată dezvoltării cunoștințelor, cercetării internaționale și valorilor precum protecția mediului și egalitatea de gen.

Catedra de Științe Politice oferă posibilitatea obținerii unui învățământ complex și interdisciplinar care oferă o cultură de bază solidă și, în același timp, deschide perspective multiple în lumea muncii. Absolvenții pot obține competențe complexe și proiecție internațională în diferite sectoare profesionale, datorită articulării în domenii disciplinare precum politică, socială, istorică, economică și juridică. Pregătirea de bază propusă de primul nivel, o diplomă de trei ani deschide apoi posibilitatea de a continua la nivelul doi de studii: Masterul de doi ani.

Obiectivul principal al cursurilor de studii ale Departamentului este de a oferi absolvenților o pregătire solidă și amplă privind procesele politice și relațiile internaționale în diferitele lor contexte și dimensiuni. În lumea din ce în ce mai conectată și complexă în care trăim și ne desfășurăm, pregătirea structurată, care nu este doar culturală și multidisciplinară, ci și practică și direcționată, vă permite să vă pregătiți original și creativ pentru a face față provocărilor lumii contemporane. Prezentul și interrelațiile politice, sociale și economice sunt terenul de analiză pe care se orientează majoritatea învățăturilor. Cunoștințele istorice și juridice, instrumente esențiale pentru interpretarea politicii și a societății, contribuie la consolidarea acestor fundații.

Istorie și valori

Universitatea Roma Tre este o universitate tânără pentru tineri, a fost înființată în 1992 și a crescut rapid atât în ceea ce privește studenții, cât și cursurile de studiu oferite.

În clasamentele internaționale, are un rating excelent, mai ales în rândul universităților mai tinere.

O universitate dinamică, modernă și internațională, care s-a caracterizat imediat ca o pârghie vitală pentru dezvoltarea urbană a capitalei, în cadrul căreia este acum bine înrădăcinată și căreia și-a schimbat fața printr-un proces perseverent de renovare și reutilizare a clădirilor industriale. abandonate, transformate în fabrici de cunoaștere și cercetare.

Printre valorile fondatoare ale Roma Tre se numără promovarea și organizarea cercetării la nivel internațional, învățământul superior și dezvoltarea și diseminarea cunoștințelor, protecția mediului, solidaritatea internațională, principiile egalității de gen, precum și evaluarea și stimularea merit.

Predarea și cercetarea, în toate domeniile disciplinare, interacționează constant și vizează o lume globală, promovând astfel actualizarea și îmbogățirea cunoștințelor; îmbină acțiunea lor cu cea de-a treia misiune, înțeleasă atât ca transfer tehnologic, cât și ca proiecție a activităților de formare pe teritoriu.

Dimensiunea internațională este un aspect considerat strategic pentru Universitate care aderă, printre altele, la principiile inspiratoare ale Magna Carta Universitatum și își declară apartenența la Spațiul European de Cercetare și Învățământ Superior prin adoptarea principiilor și instrumentelor sale.

Admitere

Roma Tre oferă programe de formare variate și diversificate care vă permit să îndepliniți cerințele unei piețe a muncii din ce în ce mai solicitante și să atingeți niveluri înalte de specializare profesională într-o dimensiune europeană și internațională amplificată.

Pentru înscrierea la ciclul I/Licență, ciclul unic/combinat de licență și master sau ciclul doi/programe de master disponibile la Roma Tre , trebuie îndeplinite cerințele privind procedurile de intrare și acceptare stabilite în cererile de admitere.

Informații și reguli pentru candidații cu calificări străine sunt disponibile pe pagina Portalul Studenților. Înscrierea cu o calificare străină/Procedura de Nostrificare (equipollenza) – Portale dello Studente (uniroma3.it), în Ghidul „Cum se aplică – Studenți cu calificări străine și în Regulamentul de Admitere la Cursurile Universitare cu Calificări Străine și Recunoașterea Calificărilor Străine disponibil pe pagina Regulamente.

Primul ciclu/Licență și Ciclu unic/Programe combinate de licență și master

Pentru a vă înscrie în primul an al unui program de ciclul I/Licență este necesar să aveți diplomă de liceu (liceu).

Ciclul I/Licență și ciclul unic/cursurile combinate de licență și master pot fi „deschise” sau pot avea un număr limitat de studenți care pot fi înscriși. Criteriile, cerințele și termenele limită de admitere la diferitele cursuri sunt detaliate în Regulamentul Didactic al fiecărui Departament și în Apelul de Admitere ( Anunțul Rectorului ).

Sunt disponibile versiuni prescurtate adaptate în limba engleză ale cererilor oficiale de admitere:

  • Acces deschis Cursuri de licență și masterat la ciclul I/Licență și ciclu unic/combinate
  • Acces restricționat la ciclul I/Licență și ciclul unic/cursuri combinate de licență și master

Ciclul II/Programe de master

Pentru înscrierea la un program de ciclu al doilea/master este necesar să dețină o diplomă de ciclu I (sau să o obții în termenele indicate în Apelul de admitere).

Ciclul II/cursurile de master pot fi „deschise” sau pot avea un număr limitat de studenți care pot fi înscriși. Criteriile, cerințele și termenele limită de admitere la diferitele cursuri sunt detaliate în Regulamentul Didactic al fiecărui Departament și în Apelul de Admitere (Avizul Rectorului).

Puteți aplica la mai multe programe de ciclul al doilea/de master.

Locații

  • Rome

    via Gabriello Chiabrera, 199 - 00145 Roma, 00145, Rome

Întrebări