Keystone logo
Rhodes Business School

Rhodes Business School

Rhodes Business School

Introducere

Bun venit la Universitatea din Rhodos , fondată în 1904, Universitatea are o reputație bine stabilită pentru excelența academică .

Rhodes Business School (care și-a schimbat denumirea de la Scoala de Afaceri Investec din Rhodos în 2011) a fost înființată în anul 2000, cu finanțare de semințe de la Investec Ltd. Primul său director, profesorul Gavin Staude, a servit din 2000 până în 2009, când sa pensionat și a fost succedat de Associate Profesorul Owen Skae în 2010. Primii studenți MBA au fost înscriși în 2001, cu prima absolvire în 2004. Programul de MBA a fost acreditat de Consiliul Africii de Sud pentru Învățământul Superior (CHE) în 2004.

A obținut acreditarea AMBA în 2014. Rhodes Business School fost prima școală de afaceri din Africa, pentru a-și integra în mod oficial managementul de mediu în programul său de MBA în 2005, cu o repoziționare extinsă în 2008 sub esența sa de "Leadership for Sustainability".

În conformitate cu toate școlile de afaceri din Africa de Sud, a trecut printr-o re-acreditare a programului său MBA în 2015, ceea ce a condus la noul program NQF9 fiind acreditat de CHE, cu prima cohortă în 2016. Rhodes Business School oferă doctorat, MBA și o diplomă postuniversitară în managementul întreprinderilor (transferat din cadrul Departamentului de Management în 2011) și a primit recent acreditarea de la CHE pentru o diplomă postuniversitară în domeniul analizei de afaceri, care a început în 2019.

Înființată în 1904, Universitatea din Rhodos a fost recunoscută oficial de Ministerul Educației în iunie 2002 ca o mică instituție cu potențial de creștere limitat în semi-ruralul Grahamstown. Ministerul a declarat în continuare că ar fi în interesul superior al învățământului superior din provincia Cape Town să-și mențină statutul de Rhodes ca universitate tradițională.

Universitatea atrage în mod constant personalul și studenții de mare calibru. Universitatea este, de asemenea, cunoscut pentru excelență în cercetare și pentru cele mai înalte treceri de student și ratele de absolvire în țară. Având o stabilitate fiscală, o bună conducere, o gestionare eficientă și o profunzime a capacității administrative, Rhodes este poziționată să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea regiunii Eastern Cape și a peisajului educațional superior din Africa de Sud. Rhodes se definește ca o universitate, care oferă o experiență educațională personală, multi-fațetată și echilibrată, mai degrabă decât o educație terțiară sau o formare profesională într-un domeniu academic.

Dimensiunea redusă a universității și locația rurală, orașul mic au conferit un anumit set de avantaje și provocări care au influențat dezvoltarea sa și trebuie luate în considerare la planificarea pentru viitor. Două dintre acestea fiind majoritatea înscrierilor elevilor din afara orașului Grahamstown, care a dus la un sistem rezidențial care a stabilit standardul în sectorul terțiar. Cu toate acestea, costul școlarizării și al cazării a devenit exclusiv pentru familiile cu venituri medii și mai mici. Locația rurală a format gama selectată de facultăți datorită naturii cerințelor academice ale anumitor discipline precum Medicina și Ingineria. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor domenii de interes, cum ar fi limbile africane; Apa, Terenul și reforma agrară și Dezvoltare; Lege; Educație și farmacie.

Universitatea oferă un spațiu favorabil activității intelectuale care a întărit experiența Grahamstown. Acesta servește ca un loc pentru o dezbatere viguroasă și activism pe o serie de probleme sociale, politice și educaționale. Universitatea îmbogățește, crește și se maturizează multe idei. De exemplu, Festivalul Național de Artă, Festivalul de Științe, Institutul de Biodiversitate Acvatic din Africa de Sud, Muzeul Național de Literatură Engleză, Muzeul de Istorie Albany, inițiativa SKA, Institutul de Cercetări Apelor și prima rețea de internet din Africa de Sud sunt printre cele mai reușite inițiative care au fost inițiate și / sau incubate la Universitatea din Rhodos.

Grahamstown oferă Universității un microcosmos al provocărilor cu care se confruntă Africa de Sud. Acest lucru servește drept bază pentru a gândi cum tinerii sunt cel mai bine educați pentru serviciul pe tot parcursul vieții în țară, pe continentul african și în afara acestuia.

Locații

  • Grahamstown

    Drosty Rd, 6139, Grahamstown

Întrebări