Keystone logo
RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

RANEPA- Institute of Business Studies (IBS)

Introducere

126068_logos.png

Despre noi

Institutul de Studii de Business (IBS-Moscova)

De la înființare, Institutul de Studii în Afaceri (IBS-Moscova) din cadrul RANEPA a fost un lider pe piața rusă a educației în afaceri. IBS-Moscova este o școală de afaceri colegială care operează sediile RANEPA din Moscova. IBS-Moscova a fost fondată în 1988 în cadrul Universității de Stat din Moscova pentru Relații Internaționale, cunoscută la nivel național pentru o puternică expertiză internațională. În 1994, IBS-Moscova s-a transferat la RANEPA și a devenit unitatea sa structurală omogenă.

O combinație a expertizei internaționale a Universității de Stat din Moscova pentru Relații Internaționale și a bogatei experiențe a RANEPA în pregătirea managerilor și directorilor capabili a contribuit la recunoașterea largă a IBS-Moscova în Rusia și țările CSI. Ca școală de afaceri colegială și unitate structurală a RANEPA, avem acces la resursele umane și materiale necesare pentru a asigura calitatea înaltă a programelor noastre de învățare. IBS-Moscova din RANEPA este prima și singura școală de afaceri din Rusia care a obținut acreditarea AACSB. Aproape 35.000 dintre absolvenții noștri sunt membri activi ai asociației IBS-Moscow Alumni Association. Toate programele noastre de studii sunt acreditate de guvernul rus. Programele noastre MBA, EMBA și Master în management parțial sunt acreditate de Asociația Masters in Business Administration (AMBA International).

ibs

Misiunea noastră

Misiunea IBS este de a educa și de a forma noua generație a unei elite antreprenoriale și manageriale responsabile social din Rusia și de a avansa educația afacerilor rusești. Cea mai veche și mai reputată școală de afaceri din Rusia

 • Fondată în 1988.
 • Liderul clasamentului școlilor de afaceri din Rusia.
 • Școala de afaceri orientată spre piață (85% din programe sunt programe deschise).
 • Acreditarea internațională și națională de prestigiu.

Una dintre cele mai mari școli din RANEPA 4 departamente, 7 catedre, 4 centre, peste 30 de programe, 20 de programe de diplomă dublă. IBS are peste 2000 de studenți, 200 de membri ai facultății și 35000 de absolvenți.

Recunoaștere internațională și națională Toate programele EMBA și MBA ale IBS au acreditarea internațională a Consiliului internațional de acreditare AMBA și Consiliul național de acreditare pentru management și educație în afaceri (NACBME), care se află pe poziții de top în clasamentele școlilor de afaceri.

IBS se află în topul clasamentelor școlilor de afaceri Clasament Eduniversal: 2011-2018. Clasamentul școlilor de afaceri naționale din Rusia: 2012 -2018. 181 de absolvenți și facultăți IBS sunt incluși în lista „ТОП-1000 manageri ruși”. În ratingul intern RANEPA, IBS se află în grupul de top al școlilor de afaceri RANEPA, iar programele sale EMBA și MBA au cel mai mare rating de 6 stele.

Un ciclu complet de programe universitare și postuniversitare De la programe de licență până la educație executivă. Numărul total al studenților și participanților la programele de licență, master, MBA, Executive MBA și programe de recalificare profesională depășește 2000.

Schimbați-vă, dar rămâneți conștienți de dvs. Factorul cheie care asigură pozițiile de conducere ale IBS este abilitatea de a schimba, în același timp, să rămână adevărat în sine - să se adapteze la mediul în schimbare al pieței educaționale, să păstreze cele mai bune tradiții și calitatea programe. Consultantul academic pentru programele de MBA ale IBS este Ichak Adizes, unul dintre cei mai importanți experți din lume în conducere și management.

Peste 35 000 de absolvenți, asociația IBS Alumni a fost creată pentru a facilita comunicarea și cooperarea cu și între absolvenți. Astăzi, asociația de absolvenți IBS reunește lideri, manageri și profesioniști ruși cu înaltă calificare, care au absolvit IBS din 1988.

Programele de studii postuniversitare orientate spre piață au o relație strânsă cu companii de conducere, care contribuie, de asemenea, la consultanță și proiecte de cercetare. Acest lucru permite IBS să identifice imediat noile tendințe și să rămână adaptate cerințelor pieței. IBS este orientată în primul rând către întreprinderile mijlocii și mari, care formează baza societății civile din Rusia. Programele IBS sunt foarte apreciate de întreprinderile ruse orientate spre piață (85% dintre studenții IBS provin din piața deschisă).

110321_ScreenShot2019-02-13at11.49.03AM.png

IBS-Moscova este un membru activ al asociațiilor:

 • AACSB International
 • Beta Gamma Sigma (BGS)
 • EFMD
 • Consiliul Executiv al MBA (EMBAC)
 • Consiliul General de Admitere în Management (GMAC)
 • CEEMAN
 • IBSA
 • Consiliul Național de Acreditare pentru Educație în Afaceri și Management (NACBME)
 • Asociația Rusă de Educație în Afaceri (RABE)
 • Asociația Managerilor din Rusia

ibs

Oportunități

IBS a obținut recent acreditarea programelor sale de afaceri de către AACSB International. Ca urmare a acestei realizări, școala a stabilit un capitol din Beta Gamma Sigma.

Oferă oportunități suplimentare de angajare în companii străine absolvenților noștri, îi face și mai competitivi pe piața globală a muncii. O școală de afaceri cu acreditare AACSB primește dreptul de a recomanda 20% dintre cei mai buni studenți MBA / EMBA și 10% dintre cei mai buni studenți ai programelor de licență și masterat la baza internațională de manageri talentați, care a fost menținută de organizația parteneră AACSB în Europa - Beta Gamma Sigma.

Beta Gamma Sigma a fost fondată ca organizație națională la 19 februarie 1913. Prima societate națională de onoare în afaceri a fost o fuziune a trei societăți separate înființate pentru a onora realizările academice în afaceri la Universitatea din Wisconsin, Universitatea din Illinois și Universitatea din California.

Cu capitole colegiale pe șase continente, Beta Gamma Sigma astăzi este cu adevărat o societate internațională care rămâne dedicată recunoașterii celor mai remarcabili studenți în afaceri și management. Societatea deservește școlile de afaceri acreditate de AACSB International în secolul 21, știind că membrii săi de peste 830.000 sunt cei mai străluciți și mai buni dintre liderii de afaceri din lume.

Clasamente

 • Rating Eduniversal TOP Business School Din 2014, IBS a fost clasat pe locul 4 în categoria de excelență din categoria de excelență TOP Business School.
 • Financial Times IBS este pe locul 58 în clasamentul Financial Times European Business Schools 2020.
 • Eduniversal EMBA Potrivit agenției de rating Eduniversal în 2016-2020, programele IBS sunt printre cele mai bune programe din lume. Timp de cinci ani succesivi, IBS Executive MBA în Management Strategic și Leadership a fost clasat printre primele 10 programe EMBA din Europa de Est. MBA a fost clasat printre primele 10 programe de MBA din Europa de Est în perioada 2016-2017, conform Eduniversal.
 • Master Eduniversal în management internațional IBS Master în management internațional a fost clasat în topul Eduniversal Best Masters din Europa de Est în lista 2015-2020. Timp de cinci ani succesivi, IBS Master in International Management a fost clasat printre primele 10 programe de master din Europa de Est.
 • Timp de zece ani la rând, IBS a fost în fruntea evaluării școlilor de afaceri naționale din Rusia! Institutul de Studii în Afaceri se află în fruntea topurilor de rating la categoriile „creștere a veniturilor” și „progresare în carieră”. Evaluarea națională a școlilor de afaceri din Rusia este realizată de Liga Rusă MBA Alumni și de o agenție de recrutare la nivel național Job.ru și a fost publicată de ziarul Izvestia în 2010-2014, portalul Secret Firmy în 2015 și portalul de știri RBK în 2016 - 2020 , Business FM în 2021.
 • Creșterea veniturilor personale ale absolvenților IBS este cea mai rapidă din Rusia. Potrivit unor studii independente ale unei agenții de recrutare la nivel național Job.ru și ale Ligii absolvenților de MBA din Rusia, o diplomă de MBA contribuie la avansarea considerabilă în carieră și la creșterea veniturilor personale. Gradul IBS MBA se află în fruntea listei de rating. Venitul personal al absolvenților IBS a crescut în medie cu 69% în decurs de 2-4 ani de la absolvire. Rezultatele studiului au fost publicate de portalurile web kommersant.ru, MBA.su și rbc.ru.
 • Evaluarea Asociației Managerilor din Rusia „Top 1.000 de manageri ruși” La nivel individual, între 2001 și 2020, 181 de absolvenți și profesori IBS au fost citați de Asociația Managerilor din Rusia în recenziile lor „Top 1.000 de manageri ruși”. Acest lucru oferă dovezi imparțiale ale eficacității programelor IBS.

CITESTE MAI MULT

Statistică

 • peste 33 de ani în învățământ
 • 4 departamente
 • 7 scaune
 • 4 centre
 • peste 30 de programe
 • 20 de programe cu dublă diplomă
 • peste 2000 de elevi
 • 200 de membri ai facultății
 • Peste 35000 de absolventi

  Caracteristici Campus

  Studiază la Moscova

  Moscova este centrală pentru Rusia atât din punct de vedere geografic, cât și din punct de vedere istoric. Moscova este un oraș istoric care are peste 869 de ani. Ca capitală astăzi, este centrul politicii și al schimbărilor care mătură țara. Dar, în primul rând, Moscova este inima simbolică a vastului pământ al Rusiei. Studiul la Moscova oferă studenților oportunitatea fascinantă de a vedea atât efectele trecutului, cât și promisiunea viitorului.

  În fiecare an, Moscova primește studenți talentați, atât la nivel de licență, cât și de absolvent, din întreaga lume. Studiul într-un oraș atât de global ca Moscova are multe avantaje. Veți stabili o rețea internațională de prieteni și vă veți bucura de o viață socială interesantă.

  Viața studențească la Moscova va aduce cu siguranță impresii de neuitat. Orașul oferă o selecție uluitoare de atracții și experiențe, de la cafenele și cluburi de noapte boeme și subterane la cele mai bune restaurante, teatre de operă și balet, palate istorice și catedrale.

  Istoria uimitoare a orașului poate fi văzută în locuri precum Kremlinul, care prezintă monumente ale diferitelor puteri conducătoare de-a lungul veacurilor. Orașul este renumit pentru selecția sa de muzee, teatre, biblioteci publice și săli de concerte. În oraș sunt răspândite muzee de artă minunate, cum ar fi Galeria Tretiakov, care găzduiește cea mai bună colecție de icoane rusești din lume și o colecție impresionantă de artă rusă pre-revoluționară.

  Campus

  Facilitățile campusului includ un complex administrativ și rezidențial modern situat confortabil în districtul de sud-vest al Moscovei. Complexul este compus din trei clădiri academice cuprinzând 120.000 de metri pătrați de sală de clasă, clădiri administrative, două hoteluri și două cămine cu un total de 1.300 de camere simple și duble.

  Studenții și personalul nostru au acces la mai multe biblioteci. Fondul bibliotecii cuprinde peste 1.200.000 de articole în limbi ruse și străine, inclusiv cărți, doctorat, teze și dizertații pentru candidați la științe și studenți, precum și periodice.

  Sălile de clasă sunt echipate cu toate dispozitivele și facilitățile necesare, inclusiv televizoare, flipchart, proiectoare multimedia, proiectoare LCD, computere și echipamente de videoconferință. IBS oferă studenților și profesorilor acces la o gamă largă de baze de date și resurse de informații. Studenții și profesorii au acces Wi-Fi la internet de oriunde din campus, inclusiv din cămine.

  Campusul are, de asemenea, un complex de sport și fitness cu o sală de sport, o sală de antrenament de gimnastică, o sală de sport, o piscină, o saună, un teren de sport în aer liber și terenuri de tenis. Atât studenții, cât și facultatea și personalul IBS pot folosi serviciile unui centru medical și laboratoarelor medicale, situate în campus, cu medici generaliști, medici specialiști, stomatologi și asistente medicale.

   Admitere

   Studenții de schimb sunt nominalizați de universitățile lor de origine conform unei proceduri, stipulate în acordurile dintre IBS și universitățile lor. Termenele limită pentru înscriere (cu excepția cazului în care se indică altfel în acordul dintre universități) este 15 mai pentru primul semestru și 30 octombrie pentru al doilea semestru.

   Informații despre cursurile disponibile pentru studenții de licență și masterat, precum și procedura de înscriere pentru studenții de master în căutarea unei diplome pot fi găsite pe site-ul nostru.

   Studenții de licență pot alege și cursuri de master, care sunt livrate în limba engleză. Studenții vorbitori de limbă rusă pot participa la cursuri, susținute în limba rusă. Ar putea exista condiții prealabile pentru a participa la cursuri de master.

   Mărturii studențești

   Acreditări

   Acreditat AMBAAcreditat AACSB

   Locații

   • Moscow

    Russian Presidential Academy of National Economy and Public Administration Institute of Business Studies Vernadskogo pr., 82,

   Întrebări