Keystone logo
© QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)
QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

QUB Faculty of Engineering and Physical Sciences (EPS)

Introducere

Queen's University Belfast este una dintre cele mai mari universități din Marea Britanie și Irlanda, cu un patrimoniu distins și o istorie.

Fondată în 1845 ca Colegiul Reginei din Belfast, am devenit o universitate independentă în 1908. Astăzi, suntem clasați în top 180 de universități din lume (QS World Rankings 2019) și un membru al universităților de cercetare Russell Group din Marea Britanie, combinând excelența în cercetare și educație cu un etos centrat pe elev.

Facultatea de Inginerie și Științe Fizice

Confortul și securitatea lumii noastre moderne sunt oferite de progresele uimitoare în știință și tehnologie, axate pe îmbunătățirea vieții noastre.

Facultatea de Inginerie și Științe Fizice cuprinde discipline care influențează viața de astăzi și ne vor modela viitorul. Amestecul nostru internațional de personal și studenți alcătuiesc o comunitate vibrantă, care găzduiește unele dintre cele mai inovatoare și globale de cercetare și de predare. Acesta funcționează acolo unde se întâlnesc industria și cercetarea, oferind platforma de a investiga oportunitățile comerciale și să se angajeze cu industria de cercetare de ultimă oră cu proiectele din lumea reală, cum ar fi lucrul cu Wrightbus pentru a produce cea mai curată tehnologie de autobuz hibrid, sau activitatea de pionierat în cadrul Institutului de Electronică, Comunicații și Tehnologia Informației, securizând viitorul nostru digital prin intermediul Centrului pentru Tehnologii Informaționale Secrete.

Cu putere în disciplinele tradiționale de inginerie, facultatea reunește subiecte diverse, cum ar fi carbon dating și astrofizică, pentru a crea un cadru dinamic multidisciplinar pentru studenți și cadre universitare să prospere. Fundamentele cercetării noastre sunt încercarea de a rezolva marile provocări cu care se confruntă societatea, indiferent dacă înțelege percepția creierului uman pentru a ajuta persoanele care suferă de Parkinson sau producerea de energie curată prin intermediul CenTACat, cercetarea noastră conduce lumea într-un mediu înrădăcinat în idealurile Athenei SWAN unde promovăm în mod activ femeile din domeniul științei și ingineriei.

Conducerea oferită de academicienii noștri creează oportunități pentru toți elevii de a-și satisface ambițiile prin programe de predare și cercetare. Vino și alătură-te nouă și ajută la schimbarea lumii!

Profesorul Mark Price

Facultatea Pro-vice-cancelar

Facultatea de Inginerie și Științe Fizice

O educație de clasă mondială și experiență studențească

Absolvenții noștri inspirați sunt oameni de știință, câștigători ai Premiului Nobel - precum Seamus Heaney și David Trimble - și lideri influenți care au un impact în Irlanda de Nord și pe tot globul.

Elevii noștri se bucură de faptul că sunt educați de cadre universitare de vârf din mediul academic care lucrează în fruntea disciplinei, iar o investiție semnificativă în experiența studenților a dus la un nivel ridicat de satisfacție a studenților.

Peste 94% dintre absolvenții Queen sunt angajați sau studiază mai mult de șase luni de la absolvire; absolvenții noștri domină poziții de lider de rang înalt în 80 de companii de top 100 din Irlanda de Nord și fac o diferență în peste 120 de țări.

Liderii în domeniul inovației și al impactului

Suntem lideri în impactul comercial și suntem în primele cinci universități din Marea Britanie pentru veniturile obținute din comercializarea cercetării - 71 milioane de lire sterline. Prin intermediul companiei QUBIS Ltd, bratul nostru comercial, am creat peste 70 de companii spin-out, rezultând în aproximativ 1.880 de locuri de muncă din sectorul privat bazate pe cunoaștere. Trei dintre aceste companii (Kainos, Andor Technology și Fusion Antibodies) au fost listate public pe Bursa din Londra.

Suntem numărul unu în Regatul Unit pentru participarea noastră la Parteneriatele de transfer de cunoștințe (KTP). Din 1993 am sprijinit 100 de companii din Irlanda de Nord, ajutându-le să genereze o creștere a profiturilor anuale de 65 de milioane de lire sterline.

O comunitate universitară globală și incluzivă

În prezent, avem personal și studenți din peste 80 de țări, contribuind la crearea unui campus multicultural și vibrant. Ele se alătură unei universități care se angajează să atragă, să păstreze și să dezvolte cele mai bune talente globale într-un mediu care să le permită să-și realizeze întregul potențial.

Un loc inovator, primitoare și incluziv pentru a lucra și a studia, Queen's este un lider în ceea ce privește egalitatea de gen și diversitatea. Suntem una dintre cele mai de succes universități din Marea Britanie în inițiativa Athena SWAN, care promovează egalitatea de gen și progresul carierei. În prezent, avem două premii de aur, opt argint și cinci bronzuri, precum și un argint instituțional.

Investiția în viitor

Investiția noastră de 700 milioane de lire sterline este transformarea campusului universitar, extinderea unui mediu care stimulează, permite și sprijină educația și cercetarea de nivel mondial.

Aceasta a inclus dezvoltarea unei școli postuniversitare de ultimă generație, care găzduiește o comunitate postuniversitară înfloritoare; biblioteca premiată McClay; o nouă clădire a calculatoarelor; o școală de drept; și Institutul Wellcome-Wolfson pentru Medicina Experimentală.

Universitatea a investit, de asemenea, în spații sportive, în scopuri noi de cazare pentru studenți în centrul orașului Belfast și a anunțat planurile de dezvoltare a unui centru de clasă mondială, inclusiv o nouă unitate de studenți.

În prim-planul abordării provocărilor globale

Împreună, schimbăm viața în Irlanda de Nord și mai departe: descoperirea unei noi molecule are potențialul de a prelungi viața persoanelor care trăiesc cu fibroză chistică; suntem în fruntea unui progres major în lupta împotriva cancerului intestinal și ne străduim să ajutăm persoanele cu SM să-și recupereze funcția nervoasă.

Suntem în fruntea dezvoltării de noi gândiri și tehnologii în domenii cheie precum Sănătatea, Reconcilierea, Pacea și Justiția, Tehnologia Informației, Securitatea Alimentară și Energia.

Clasat pe locul 8 în Marea Britanie pentru intensitatea cercetării

Valoarea totală a noilor granturi și contracte de cercetare acordate companiei Queen în perioada 2016-17 a fost de 101,6 milioane de lire sterline, prima dată când cifra anuală a depășit 100 de milioane de lire sterline. Regina a fost, de asemenea, cea mai mare universitate finanțată de AHRC din Marea Britanie.

Suntem pe locul 8 în Marea Britanie pentru intensitatea cercetării, peste 75% din cercetarea noastră fiind evaluată ca "lider mondial" sau "excelent pe plan internațional" (REF 2014).

Irlanda de Nord Legendarul frumusete

Un oraș cu inovație în centrul său, avansurile tehnologice infiltrează fiecare sector ajutând la creșterea competitivității noastre pe scena mondială. Există aproape 900 de companii internaționale din Irlanda de Nord, ceea ce face ca Belfast să fie cel de-al doilea cel mai de succes oraș din Marea Britanie (după Londra) pentru atragerea comerțului din SUA.

Există o mulțime de evenimente petrecute în afara orașului, inclusiv locațiile celebre de filmare pentru seria HBO Game of Thrones, uriașul Giant's Causeway, a votat cea mai bună atracție pentru patrimoniul din Marea Britanie, iar Munții Morne, o zonă de frumusețe naturală deosebită canonizată ca CS Lewis ' Narnia.

* Lonely Planet, 2017

Caracteristici Campus

  Clasamente

  Queen's University Belfast este una dintre universitățile de top din Marea Britanie și Irlanda, cu o moștenire și istorie remarcabile.

  Fondată în 1845 sub numele de Queen's College Belfast, am devenit o universitate independentă în 1908. Astăzi, suntem clasați în primele 180 de universități din lume (QS World Rankings 2019) și membri ai grupului Russell de universități intensive în cercetare din Marea Britanie, combinând excelența în cercetare și educație cu un etos centrat pe student.

  Locul 8 în Marea Britanie pentru intensitatea cercetării

  Valoarea totală a noilor granturi și contracte de cercetare acordate Queen's în perioada 2016-2017 a fost de 101,6 milioane de lire sterline, prima dată când cifra anuală a depășit 100 de milioane de lire sterline. Queen's a fost și universitatea nr. 1 finanțată de AHRC din Marea Britanie.

  Suntem pe locul 8 în Marea Britanie pentru intensitatea cercetării, peste 75% din cercetările noastre fiind evaluate drept „lider la nivel mondial” sau „excelent la nivel internațional” (REF 2014).

  Lideri în inovare și impact

  Suntem lideri în ceea ce privește impactul comercial și ne aflăm în primele cinci universități din Marea Britanie pentru veniturile generate din comercializarea cercetării - 71 de milioane de lire sterline. Prin intermediul QUBIS Ltd, filiala noastră comercială, am creat peste 70 de companii derivate, rezultând aproximativ 1.880 de locuri de muncă în sectorul privat bazate pe cunoaștere. Trei dintre aceste companii (Kainos, Andor Technology și Fusion Antibodies) au fost listate public la Bursa de Valori din Londra.

  Suntem numărul unu în Marea Britanie pentru participarea noastră la Knowledge Transfer Partnerships (KTP). Din 1993, am sprijinit 100 de companii din Irlanda de Nord, ajutându-le să genereze o creștere a profiturilor anuale de 65 de milioane de lire sterline.

  Locații

  • Belfast

   University Road, Belfast, BT7 1NN, Northern Ireland, , Belfast

  Întrebări