Keystone logo
Poznan University of Technology

Poznan University of Technology

Poznan University of Technology

Introducere

MISIUNE SI VIZIUNE

Misiunea Universității este de a educa la toate nivelurile învățământului superior și în modul de învățare continuă în strânsă legătură cu lucrările științifice și de cercetare și dezvoltare desfășurate la Universitate în cooperare cu viitorii angajatori ai absolvenților universitari și în contact cu societatea.

Viziunea este de a crea o universitate de tehnologie de vârf în țară, bine recunoscută în Europa, un partener important și căutat al universităților străine, care să garanteze o educație de înaltă calitate și un nivel global de lucrări științifice și de cercetare și dezvoltare.

EDUCAŢIE

Astăzi, Poznan University of Technology oferă educație la 9 facultăți, desfășurând un total de 31 de domenii de studiu. Aici învață aproximativ 16.000 de studenți din ciclul I și II, doctoranzi și postuniversitari. Peste 1.300 de profesori universitari le pasă de educația lor. Oferta didactică a Poznan University of Technology din Poznan este modernă, bogată și adaptată cerințelor angajatorilor nu numai interni, ci și străini.

Studenții aleg studii la Universitatea noastră datorită nivelului ridicat de educație, a personalului bine pregătit, precum și a oportunității de a-și realiza pe deplin interesele științifice și non-științifice și o atmosferă prietenoasă. Adevărata mândrie a Universității sunt studenții care au succes în competiții internaționale, care lucrează în asociații științifice și organizații studențești.

Poznan University of Technology luat naștere din Școala Superioară de Construcții de Mașini, care a fost fondată în 1919. PUT mândrește cu aproape un secol de experiență în educarea inginerilor și cercetătorilor cu înaltă calificare în multe domenii.

În prezent, PUT are aproape 16 000 de studenți în 9 facultăți:

 • Facultatea de Arhitectură
 • Facultatea de Tehnologie Chimică
 • Facultatea de Inginerie Civilă și Transport
 • Facultatea de Calcul și Telecomunicații
 • Facultatea de Control, Robotică și Inginerie Electrică
 • Facultatea de Management al Ingineriei
 • Facultatea de Inginerie a Mediului și Energie
 • Facultatea de Inginerie Mecanică
 • Facultatea de Inginerie a Materialelor și Fizică Tehnică

Educația este oferită în 31 de domenii de studiu, dintre care șapte în primul ciclu și doisprezece în cel de-al doilea ciclu sunt date integral în limba engleză.

Știință pentru oameni

Voievodatul Wielkopolskie și, în special, Poznan oferă perspective enorme. Poznan se mândrește cu cea mai scăzută rată a șomajului din țară, deoarece împrejurările sale încurajează industriașii să își înființeze afacerile aici. În prezent, în acest oraș activează aproximativ 100 000 de întreprinderi.

Poznan University of Technology este un loc în care studenții pot dobândi experiență strâns legată de realitatea pieței muncii. Ei sunt educați în conformitate cu cerințele în schimbare ale afacerilor și industriei. Un program de studii duale a fost dezvoltat în colaborare cu companii precum Volkswagen Poznań, Solaris Bus & Coach SA, Phoenix Contact Wielkopolska, STER, Beiersdorf Manufacturing Poznań, Blum Polska sp. zo. o., Zakłady Mechaniczne Kazimieruk. În acest program studenții pot obține o educație care merge mână în mână cu cerințele și așteptările pieței muncii, pot urma cursuri de formare suplimentare sau pot obține certificate de limbă și, mai presus de toate, este un program de studii în care teoria este strâns legată de practică în cele mai bune companii. Studenții care finalizează un program de studii duale își găsesc locuri de muncă în companiile implicate în acesta.

Pe lângă companiile deja menționate, lista partenerilor include: Samsung Electronics, Amica, Man Bus, HCP-Poznań, Luvena, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals SA), Dalkia, Budimex, Skanska, MTP-Poznań, BZ WBK - Santander.

În martie 2017, primul consorțiu academic a format One Belt One Road între universitățile din Polonia și China, prima întreprindere de acest tip din lume. Consorțiul cuprinde 15 universități și organizații din China și 11 universități tehnice din Polonia, inclusiv PUT . Un rezultat al colaborării este crearea clasei Confucius, unde angajații și studenții PUT pot studia chineza cu vorbitori nativi de chineză direct din China. Un alt efect este crearea unui centru de cercetare sino-polonez al Noului Drum al Mătăsii. Acesta își propune să reunească universități tehnice importante din Polonia și China. Principalele obiective ale Centrului vor fi transferul de știință, educație, cultură și, prin urmare, și o afacere.

În noiembrie 2016 a fost deschisă o Academie Huawei la Poznan University of Technology , prima de acest gen din Polonia. A fost construit un laborator modern, unde studenții pot studia tehnologiile moderne Huawei. Ei își pot extinde cunoștințele despre tehnologiile moderne prin cursuri practice conduse de profesioniști în acest domeniu.

Din 2014, un centru de aviație funcționează cu un simulator de zbor modern; PUT are o flotă de două aeronave: Zlin 242L și Extra 330 LX, precum și un aerodrom MDM-1Fox. În prezent studenții PUT pot fi educați în două domenii: aviație și cosmonautică.

Noi laboratoare de cercetare au fost create sau echipate într-un mod modern. La universitate funcționează Centrul European de Bioinformatică și Genomică, înființat de un consorțiu compus din Poznan University of Technology și Institutul de Chimie Bioorganică al Academiei Poloneze de Științe. Scopul centrului, inclus pe foaia de parcurs a infrastructurii de cercetare, este de a dezvolta cercetarea strategică și de a spori transferul rezultatelor cercetării și dezvoltării către economie.

Cooperare internationala

PUT a semnat aproximativ 460 de acorduri internaționale cu universități din Europa și din afara acesteia. Universitatea participă de mulți ani la programul Erasmus + și la acordurile de schimb bilateral. În cercetarea științifică, PUT colaborează cu până la 190 de universități din întreaga lume.

Grad dublu - avantaj dublu

Universitățile străine recunosc nivelul ridicat de educație și profesionalism în predarea și cercetarea oferite la PUT și, pentru a îmbunătăți standardele educaționale, au fost semnate acorduri speciale cu universitățile din Franța - Lille și Ucraina - Universitatea Tehnică din Kiev - pentru următoarele domenii de studiu : Managementul corporativ; Inginerie mecanică și inginerie biomedicală. Aceste acorduri permit studenților să obțină două grade la finalizarea unui program comun de studiu.

Tehnologie într-un sentiment pozitiv

PUT se pot alătura uneia dintre cele 76 de grupuri științifice și 11 organizații studențești. Există, de asemenea, un post de radio studențesc Radio Afera, un post de televiziune pentru studenți Spacja TV, un cor universitar „Volantes Soni”, formația de dans popular „Poligrodzianie”, etc.

În fiecare lună are loc o întâlnire numită „ PUT around the world - Intercultural Cafe” unde studenții polonezi și internaționali, precum și angajații, își prezintă țările de origine în funcție de diferite subiecte. Este o ocazie excelentă de a cunoaște noi prieteni, de a extinde conștientizarea despre alte culturi cu o ceașcă de cafea și într-o atmosferă prietenoasă. Evenimentele organizate de studenți sunt festivalul studenților universitari - Juvenalia, concerte, competiția Roboților Sumo, Campionatele de Programare a Echipelor.

PUT are, de asemenea, 40 de cluburi sportive în care aproape 1200 de studenți fac exerciții regulate. În 2019, PUT fost al cincilea în clasamentul general și al patrulea în categoria universităților tehnice din Campionatul Academic Polonez. PUT are facilități pentru tenis, bowling, spinning, hochei pe câmp, canotaj în interior, squash, precum și săli de sport.

O relație strânsă cu afaceri

Contactele cu numeroși parteneri de afaceri sunt o parte esențială a vieții universitare. Încurajările și sfaturile partenerilor noștri ne ajută nu numai să ne adaptăm programele educaționale astfel încât să îndeplinim cerințele pieței, ci, în primul rând, să ne consolidăm poziția printre alte universități

Locații

 • Poznań

  Pl. M. Sklodowskiej-Curie 5, 60-965 Poznan, 62, Poznań

Întrebări