Keystone logo
PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

PTIQ Jakarta

Introducere

Institutul PTIQ (Perguruan Tinggi Ilmu Al-Qur'an) este primul colegiu din lume care memorează și studiază în mod specific Coranul. La doi ani de la înființarea PTIQ, Universitatea Islamică din Madinah, Arabia Saudită, a deschis o facultate specială pentru știința Coranului, iar PTIQ a servit drept sursă de inspirație.

PTIQ există de mai bine de un sfert de secol. PTIQ a fost fondată la 1 aprilie 1971. Fondatorul său este Fundația Ihya Ulumudin administrată de KH. Mohammad Dahlan (ministrul religiei 1967-1971), prof. KH. Ibrahim Hosen, LML și KH. Ahmad Zaini Miftach (Marele Imam al Moscheii Istiqlal).

Cu toate acestea, la 12 mai 1973, conducerea acestui institut a fost predată Fundației pentru Educație Al-Qur'an, care a fost fondată de Lt. Gen. (Purn.) DR. H. Ibnu Sutowo. Acum, fundația este continuată de unul dintre fiii lui Ibnu Sutowo, H. Ponco Susilo Nugroho.

Înființarea PTIQ a fost motivată de conștientizarea creșterii deficitului de erudiți care sunt experți în Coran (în special hafiz), în timp ce nevoia poporului indonezian pentru erudiții care sunt experți în domeniul Coranului este foarte mare urgent. Acest lucru se întâmplă mai ales din moment ce Coranul Național I Musabaqah Tilawatil (MTQ) din Makassar în luna Ramadan 1968 a devenit un program de rutină.

Locații

  • South Jakarta

    South Jakarta, Indonezia

    Întrebări