Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Prague University of Economics and Business - Faculty of Economics

Introducere

Universitatea de Economie și Afaceri din Praga (VSE), fondată în 1953, este cea mai mare universitate publică din domeniul economiei și afacerilor din Republica Cehă. VSE are șase facultăți care oferă candidaților un spectru larg de programe de studii de licență, master, doctorat și MBA. Cinci facultăți sunt situate în centrul Praga - Facultatea de Finanțe și Contabilitate, Facultatea de Relații Internaționale, Facultatea de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Informatică și Statistică și Facultatea de Economie. Facultatea de Management este situată în orașul Jindrichuv Hradec. Studiile la VSE îndeplinesc cerințele Sistemului european de transfer și acumulare de credite (ECTS).

În prezent, la VSE sunt aproximativ 14.000 de studenți . VSE oferă programe de studii de licență în cehă, engleză și rusă; programele de studii de master sunt oferite în cehă și engleză. Din 2007, la VSE (fostul Centru pentru Studenți cu Dizabilități) există un Centru pentru Studenți cu Cerințe Speciale .

Studiază la VSE

Mulți economiști importanți cehi și străini au obținut titlul honoris causa al universității; acestea includ, de exemplu, laureații Premiului Nobel Prof. Robert A. Mundell, Prof. Milton Friedman și Prof. Gary S. Becker. Cursurile predate la VSE sunt garantate și oferite de peste 600 de cadre universitare calificate și experți în afaceri. Pe lângă cursurile de specialitate, VSE pune accentul pe studiile de limbi străine. Studenții VSE pot lua cursuri în engleză, germană, franceză, rusă, italiană, portugheză, spaniolă, suedeză și chineză.

VSE oferă studenților săi un mediu și condiții de studiu de înaltă calitate . Biblioteca universitară conține peste 430 de mii de cărți și 330 de reviste și oferă acces la numeroase baze de date electronice cu reviste electronice și periodice pe o gamă largă de subiecte. Studenții pot folosi sute de stații de calculatoare din campus, o rețea fără fir sau sistemul modern de informații integrate de studiu (InSIS). Pentru studenții care nu vin din Praga, există aproape 4.000 de paturi disponibile în căminul universității.

Universitatea are propriile sale facilități sportive . Elevii pot folosi arena sportivă modernă, polivalentă, care a fost deschisă în 2009. Sala de sport are o suprafață de 1.400 m2 și este suficientă pentru trei terenuri de volei sau două terenuri de baschet, handbal, floorball, fotbal de sală și alte sporturi. Există un perete de cățărat artificial și o sală de exerciții de reabilitare. În zona căminului, există un teren de fotbal cu gazon artificial. Sunt organizate și cursuri de sporturi de vară și iarnă.

VSE sprijină multe cluburi și activități studențești . Exemple de aceste activități includ un cor, o orchestră de cameră, un grup de folclor, un club de film, un grup de teatru și reviste studențești. Organizațiile studențești internaționale sunt prezente și există o gamă largă de asociații de interes și la VSE.

Misiune

Misiunea VSE este de a oferi studenților cehi și străini o educație superioară excelentă într-o gamă largă de programe manageriale, economice și informatice, precum și alte programe de licență la niveluri de licență, master și doctorat, pentru a le oferi oportunități foarte bune în piata internationala a muncii. Programele de studii sunt predate de profesori universitari înalt calificați, competenți și motivați.

VSE își dezvoltă sistematic activitățile științifice și de cercetare, inclusiv pregătirea studenților în programele de doctorat, respectând în același timp indivizibilitatea activităților pedagogice și a cercetării științifice. În consecință, VSE este un loc de muncă profesional recunoscut la nivel internațional și un partener pentru cooperarea cu instituțiile guvernamentale și neguvernamentale și cu sectorul de afaceri.

Prioritățile valorilor VSE includ deschiderea către idei și abordări noi. Universitatea se străduiește să susțină parteneriatele colegiale în cadrul comunității academice și apără libera exprimare a opiniilor și ideilor. Universitatea de Economie și Afaceri din Praga este o instituție responsabilă din punct de vedere social, care își conduce studenții către comportamentul etic, precum și responsabilitatea socială și de mediu în ceea ce privește provocările contemporane ale lumii în curs de globalizare și aspectele legate de viața economică și socială.

Misiunea VSE se bazează pe următoarele valori:

 • eforturi pe termen lung pentru realizarea unor activități pedagogice, științifice și de cercetare de înaltă calitate;
 • internaționalizarea mediului academic ca o condiție fundamentală a competitivității studenților și a personalului academic;
 • dezvoltarea comunității academice, respectând în același timp libertățile academice și autoguvernarea;
 • valorile morale tradiționale ale societății libere și democratice;
 • responsabilitatea față de societate și dezvoltarea ei socioeconomică durabilă.

Viziune

Scopul/viziunea VSE este de a-și asuma rolul de lider pe piața educației manageriale, economice și informatice din țările din Europa Centrală. VSE vrea să fie o universitate de cercetare căutată și respectată la nivel internațional, oferind studii de licență, masterat și doctorat de elită în management, economie, informatică și alte domenii conexe la toate facultățile, precum și programe excelente de educație pe tot parcursul vieții concepute pentru managerii de top. VSE dorește să producă absolvenți care vor avea potențialul de a consolida, în cadrul activităților lor profesionale, responsabilitatea socială, morală și de mediu largă în societate.

Admitere

Facultatea de Economie este specializată în pregătirea economiștilor cu înaltă calificare pentru poziții atât în sfera privată, cât și în cea publică, atât pe plan intern, cât și în străinătate. Studenții pot studia un spectru larg de cursuri de la diverse discipline, cum ar fi economie, drept, istorie și altele. Multe personalități distinse atât din lumea afacerilor, cât și din domeniul administrației publice, la Facultate.

Șapte motive pentru a studia la Facultatea de Economie

Calitatea Internațională a Educației

Nu trebuie să mergeți în Occident pentru o educație de calitate – Studiați în Centrul Praga la nivel internațional, sub îndrumarea unor profesori și experți renumiți din întreaga lume. Suntem mai pretențioși, dar dă roade! #alăturaţi-ne

Aplicație în sectorul public și privat

Succesele absolvenților noștri sunt dovada aplicării lor extinse cu educația de la Facultatea de Economie. Lasă-ne să-ți începem marea carieră în afaceri sau în sectorul public cu noi în poziții pe care alții nu le pot atinge! Spre deosebire de alte universități, educația noastră și abordarea noastră asupra predării vă oferă o perspectivă largă, o înțelegere a proceselor complexe și arta de a lua decizii importante. Să ni se alăture!

Mediul internațional

Majoritatea prelegerilor sunt în engleză, așa că nu veți avea probleme cu limba. În plus, jumătate dintre studenții de la Vše sunt din străinătate, oferindu-vă o oportunitate unică de a cunoaște noi prieteni din întreaga lume! Vino și descoperă lumea cu noi!

Știință și cercetare

Cercetătorii noștri creează cercetări de talie mondială, rezolvă granturi mari și susțin prelegeri la conferințe de prestigiu. Ei împing granițele cunoștințelor și le transmit studenților. Să devenim parte din echipele științifice deja în timpul studiilor!

Comunitate

Ne conectăm profesorii cu studenții, precum și studenții unii cu alții. Rețeaua pe care o veți construi în timpul studiului va deveni un avantaj neprețuit în cariera dvs. ulterioară. Tu și colegii tăi de clasă veți deveni în curând operatorii și manageri CE de succes, va fi un avantaj să vă cunoașteți!

Evaluare

Suntem de mult una dintre cele mai bune trei facultăți de economie din Republica Cehă, conform clasamentelor studenților și profesioniști! În același timp, apreciem personalitățile inspiratoare: puteți întâlni și câștigătorii Premiului Nobel aici!

Studiu și practică

Toată lumea știe că legătura dintre studiu și practică este în lumea de astăzi o necesitate. Acesta este motivul pentru care oferim cursuri susținute de experți de succes din sfera privată și publică și sprijinim stagiile studenților. De asemenea, puteți compila un program în funcție de nevoile dvs. de timp, astfel încât să puteți câștiga experiență de lucru deja în timpul studiilor.

cerere

Procesul de aplicare se deschide în fiecare an la 1 decembrie și se închide pe 30 aprilie. Cu toate acestea, unele programe diferă în termene limită (consultați secțiunea „Știri” sau „Date importante” unde sunt enumerate toate informațiile importante).

Doriți să aflați mai multe informații? Nu ezitați să consultați pagina web pentru:

 • Programe de licență
 • Programe de master
 • Programe de MBA
 • Ph.D. programe

Admitere

Taxa de înscriere pentru toate programele de licență și master este de 50 EUR (1.300 CZK) și trebuie plătită prin Sistemul Informațional după înregistrarea aplicației electronice. Taxa de administrare este nerambursabilă.

Pentru a fi admis la VŠE, examenele de admitere trebuie promovate cu succes. Aceste examene au diferite cerințe în funcție de un anumit program. Este foarte recomandat să consultați site-urile web ale programelor pentru a verifica mai întâi detaliile sau puteți descărca un pliant în care sunt enumerate toate cerințele.

Evaluarea studiilor anterioare

Dacă ați obținut o diplomă de licență/master în economie sau un domeniu similar, nostrificarea se poate face la Universitatea de Economie și Afaceri din Praga (VŠE).

VŠE, ca instituție de învățământ superior căreia i s-a acordat acreditarea instituțională, are, în temeiul secțiunii 48 alineatele (4)-(6) din Legea privind instituțiile de învățământ superior, dreptul de a nu solicita în cadrul procedurii de admitere un document privind recunoașterea generală a echivalenței educației dobândite. în străinătate și poate ea însăși, în cadrul procedurii de admitere, să aprecieze dacă studiile solicitantului obținute în străinătate îndeplinesc condiția legală de admitere la studii.

Cerinte pentru viza

Proiectul „Modul Studenților” este conceptul de facilitare a vizelor pentru studenții-străini din țări terțe selectate care sunt admiși să studieze la instituțiile de învățământ superior din Republica Cehă.

Fiind înscriși în modul Student, studenții au posibilitatea de a obține o dată de programare pentru Visa în mod preferențial .

Este necesară depunerea tuturor documentelor solicitate în timpul interviului, în caz contrar, studentul va fi scos din Modul Student.

Burse și finanțare

VŠE nu oferă nicio bursă sau asistență financiară – în afară de bursele bazate pe merit .

Clasamente

Clasament internațional

VŠE este clasat anual de Financial Times și a fost deja evaluat de câțiva ani de către proiectul Eduniversal Ranking drept una dintre cele mai bune „școli de afaceri” din Europa Centrală și de Est.

Locații

 • Prague 3

  náměstí Winstona Churchilla, 1938/4, 120 00, Prague 3

  Programe

   Instituția oferă și:

   Întrebări