Keystone logo
Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Pontifícia Universidade Católica do Paraná - PUCPR

Introducere

Promovarea excelenței în educația braziliană

Excelența educațională, spiritul antreprenorial bazat pe inovare și învățarea multiplă și interculturală formează scopurile principale ale PUCPR. Ca rezultat, Universitatea Pontificală Católica do Paraná a câștigat recunoașterea națională și internațională prin cel mai important clasament al învățământului superior din lume: The Times Higher Education, care a plasat PUCPR printre primele universități din Brazilia. Cu aproape 60 de ani dedicat învățământului superior și cercetării, PUCPR este cea mai mare universitate privată de învățământ superior din statul Paraná și una dintre cele mai renumite universități din Brazilia.

107111_2012-059APC_3663.JPG

Prezentare generală

23.000 de studenți

1.200 de studenți absolvenți

1.650 de membri ai Facultății

280 Laboratoare de predare și cercetare

PUCPR oferă educație profesioniștilor calificați pentru a acționa ca lideri de transformare în societate. Prin promovarea valorilor etice și a angajamentului față de comunitatea locală și regională, PUCPR și-a stabilit identitatea, contribuind în mod substanțial la construirea unei societăți mai bune.

În timp, PUCPR a absolvit peste 100.000 de studenți. Universitatea a parcurs o cale către globalizare prin integrarea mai multor culturi și prin împărtășirea cunoștințelor pe plan internațional. PUCPR devine un promotor cheie al inovării și întărește o rețea care stimulează schimbul de cunoștințe și cercetarea aplicată.

Misiune

Pontifícia Universidade Católica do Paraná, bazată pe principii etice, creștine și mariste, are ca misiune dezvoltarea și diseminarea cunoștințelor și a culturii și promovarea unei calificări cuprinzătoare și permanente a cetățenilor și a profesioniștilor care se dedică vieții și progresului societății .

Viziune

Să devină, până în 2022, o instituție de învățământ superior de nivel mondial, cu excelență în predare, producție de cunoștințe, servicii și relevanță socială.

107112_2012-059APC_3620.JPG

Unde suntem

PUCPR are patru campusuri în statul Paraná, Brazilia, fiind campusul principal situat în Curitiba, capitala statului. Campusul principal frumos și vibrant este împărțit zilnic de o comunitate de aproximativ 40.000 de persoane, inclusiv studenți, cadre didactice, cercetători și personal și este un centru recunoscut pentru educație și cercetare.

Cu peste 1,7 milioane de persoane, Curitiba este cel mai mare oraș din sudul Braziliei. Capitalul are una dintre cele mai bune rate de spațiu verde pe cap de locuitor din Brazilia. Aproximativ 30 de parcuri și păduri înfrumusețează orașul și servesc ca locuri de agrement și sport. Orașul a creat, de asemenea, eforturi de reciclare și gestionare durabilă a deșeurilor în Brazilia. În plus, transportul public al orașului este o referință mondială, deoarece autobuzul său de mare viteză, care circulă pe benzi exclusive, a servit drept sursă de inspirație pentru orașe precum Bogotá, Mexico City și Los Angeles.

Locațiile suplimentare ale campusurilor sunt Maringá, Londrina și Toledo. Maringá este al treilea cel mai mare oraș din statul Paraná și unul dintre cele mai bune 50 de orașe care trăiesc în Brazilia, în conformitate cu rachetele Organizației Națiunilor Unite din 2016. Londrina este al patrulea oraș cu cea mai mare densitate din sudul Braziliei, cu aproape 600.000 de locuitori. Londrina este un centru de dezvoltare regională și națională, iar campusul se concentrează asupra activităților legate de sectorul agroindustrial. Orașul Toledo, situat în partea de vest a Paranái, este un producător de cereale lider în stat. Populația sa este de până la 130.000 de locuitori.

Global PUCPR

Internaționalizarea deschide ușile universității în lume. PUCPR consideră că este necesar să se depășească frontierele pentru a se asigura că cunoștințele globale, cercetarea și dezvoltarea umană sunt accesibile tuturor.

 • Parteneriat cu 240 de instituții de învățământ superior din întreaga lume.
 • 50 de cursuri predate în limba engleză în diferite programe de licență.
 • 500 de studenți înscriși în programele de schimb în fiecare an (intrați și ieșiți).
 • Prezența cadrelor internaționale și a cercetătorilor din întreaga lume la PUCPR.
 • Acorduri bilaterale cu universități din întreaga lume în domeniile economiei, managementului afacerilor, arhitecturii și planificării urbane, proiectării produselor, literaturii, jurnalismului, publicității, marketingului și mecatronicii.

Partenerii globali

PUCPR are acorduri academice de cooperare cu peste 240 de universități partenere din peste 25 de țări de pe toate continentele, care oferă studenților și membrilor facultăților dintr-o varietate de instituții experiență academică braziliană.

Aflați mai multe despre proiectele internaționale PUCPR:

Semestrul Engleză

PUCPR este una dintre primele instituții de învățământ superior din Brazilia care oferă cursuri universitare, desfășurate în întregime în limba engleză, atât pentru comunitatea universitară cât și pentru universitățile locale.

Programul Buddy

O inițiativă dezvoltată de studenții PUCPR, programul își propune să ajute elevii internaționali la ajustările lor culturale și sociale la PUCPR în timpul programului lor de schimb.

Academia Americană

Programul de pionierat în care studenții își încep studiile universitare în Brazilia și fac în ultimii doi sau trei ani în Statele Unite, cu posibilitatea unui grad dublu. Un parteneriat între PUCPR și Universitatea de Stat Kent (Ohio-SUA), care aduce Braziliei cel mai inovativ program din America Latină.

PIBIC International

Posibilități de cercetare pentru studenți și absolvenți. Programul de cercetare de licență este conceput pentru a introduce studenții în mediul de cercetare științifică, în timp ce Master PIBIC se concentrează pe elevii talentați cu experiență în urmărirea unui masterat la PUCPR.

107113_2012-059APC_3638.JPG

Plan strategic pentru internaționalizare

Internaționalizarea învățământului superior nu mai este o opțiune, ci mai degrabă o necesitate pentru fiecare universitate dedicată calității predării, cercetării și extinderii. Marile provocări moderne ale societății, în timp ce au un impact local, sunt pe scară globală - energie, durabilitate, orașe, sănătate, drepturile omului, printre altele - și, prin urmare, soluțiile lor depind de formarea liderilor cu viziune și prezență globală.

PUCPR a decis să-și asume această sarcină atunci când a ales internaționalizarea ca o prioritate instituțională. În acest scenariu, Rectory, prin Pro-Rectory pentru Cercetare, Programe Absolvent și Inovare, și Biroul de Internaționalizare a creat o propunere de internaționalizare a Universității pentru perioada 2016-2022. Planul este organizat în două axe, numit InPUC - internaționalizarea în campus - și OutPUC - activitățile de externalizare internațională - fiecare cu trei linii directoare și completat de un plan de activități, unele deja în curs de desfășurare și altele planificate pentru viitor.

Propunerea vizează includerea întregii comunități academice într-un efort de a transforma PUCPR într-o universitate cu adevărat fără frontiere.

Locații

 • Curitiba

  R. Imaculada Conceição, 1155 - Prado Velho, Curitiba - PR, 80215-901 Brazil, , Curitiba

  • Londrina

   Av. Jockey Club, 485 - Hipica, Londrina - PR, 86072-360 Brazil, , Londrina

   • Maringá

    Av. Duque de Caxias, 1020 - Zona 7, Maringá - PR, 87020-025 Brazil, , Maringá

    • Toledo

     Avenida União, 500 - Jardim Coopagro, Toledo - PR, 85902-532 Brazil, , Toledo

     • Kent

      Kent State University P.O. Box 5190, 850 University Esplanade, Kent, Ohio 44242, , Kent

      Programe

       Întrebări