Keystone logo
Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Pedagogical University Bolivia (Universidad Pedagógica)

Introducere

Universitatea Pedagogică a fost creată prin DS 25386 la 21 mai 1999.

Articolul 1 stabilește: Crearea Universității Pedagogice din orașul Sucre, ca proces de transformare a actualului Institut Normal Superior „MARISCAL SUCRE”. Va depinde de Ministerul Educației, Culturii și Sportului, prin intermediul viceministrului învățământului superior, științelor și tehnologiei.

Decretul suprem nr. 0156 din 6 iunie 2009, în art. 3 paragraful I afirmă că „Universitatea pedagogică cu sediul în orașul Sucre, este transformată într-o instituție universitară de învățământ superior pentru atenția formării continue și a studiilor postuniversitare în științe ale educației și specialități în diplomele de diplomă, master și doctorat”.

Universitatea Pedagogică este o instituție descentralizată, dependentă de Ministerul Educației, prin viceministerul de formare profesională și Direcția generală de formare a cadrelor didactice, cu sediul în orașul Sucre, responsabilă cu formarea postuniversitară a cadrelor didactice care promovează dezbaterile educaționale și dezvoltarea cercetare, tehnologie și procese de inovare, pentru a răspunde problemelor și nevoilor inerente transformării sistemului educațional plurinational în cadrul constituțional și a Legii nr. 070 privind educația Avelino Siñani - Elizardo Pérez.

Locații

  • Sucre

    Nicolas Ortiz,198, , Sucre

    Întrebări