Keystone logo
Politecnico di Milano

Politecnico di Milano

Politecnico di Milano

Introducere

Politecnico di Milano s-a bazat întotdeauna pe calitate și inovație în predare și cercetare, rezultând o relație prolifică cu lumea economică și de producție prin cercetare experimentală și transfer de tehnologie.

Cercetare științifică

Politecnico di Milano se remarcă prin angajamentul său puternic față de Cercetare, desfășurată în principal în domeniile energiei, transportului, planificare, management, arhitectură, design, matematică, științe naturale și aplicate, TIC, mediu și patrimoniu cultural.

Cercetarea reprezintă un element cheie pentru comparație și competiție între cele mai bune institute universitare la nivel internațional, deoarece sunt concepute programe de formare avansate și inovatoare, creând un loc în care universitatea și lumea afacerilor se întâlnesc, oferind astfel o contribuție puternică la inovare și transformare. al societatii.

În Europa, Politecnico di Milano participă la multe proiecte de cercetare și formare cu cele mai bune universități europene calificate, precum și extinderea în alte țări: din America de Nord până în Asia de Sud-Est. Universitatea face parte din IDEA League , o alianță strategică între cinci universități europene de top în tehnologie, care își propune să educe o nouă generație de ingineri cu activități extracurriculare pentru studenți selecționați, foarte talentați.

#ASKASTUDENT

Vă planificați viitorul academic și ați dori să auzi experiențe directe?

Clasamente

CLASAMENT QS 2024

 • 1 în Italia
 • locul 123 în lume

Caracteristici Campus

Campusuri

Politecnico di Milano are șapte campusuri situate în orașele Milano (campusurile Leonardo și Bovisa), Como, Lecco, Cremona, Mantova și Piacenza. Această structură multi-centrată se numește Politecnico Network. în Milano, iar orașele din apropiere constituie una dintre cele mai mari zone economice și culturale din Europa. Milano în sine este renume mondial în domeniile modei și designului.

Bine ați venit la studenții internaționali și la sport la PoliMi

Mai multe facilități sportive sunt disponibile la Politecnico di Milano și în alte centre afiliate universității. Elevii pot practica atletism, fotbal, rugby, înot, fitness, golf, volei, baschet, fotbal, judo, scrimă, alpinism, schi etc.

  Locații

  • Milan

   Piazza Leonardo da Vinci, 32 , 20133, Milan

  • Como

   Polo Territoriale di Como Via Natta 12/14 , 22100, Como

   • Lecco

    Polo Territoriale di Lecco Via Gaetano Previati, 1/c , 23900, Lecco

    • Cremona

     Polo Territoriale di Cremona Via Sesto 39/41 , 26100 , Cremona

     • Piacenza

      Polo Territoriale di Piacenza Via Scalabrini 76 , 29121, Piacenza

      • Mantua

       Polo Territoriale di Mantova Piazza d'Arco 3 , 46100, Mantua

       • Milan

        Milano Bovisa Campus, , Milan

        Întrebări