Keystone logo
© TESS
Paris School of Economics

Paris School of Economics

Paris School of Economics

Introducere

Înființată ca Fundație pentru Cooperare Științifică (Fondation de Coopération Scientifique) de către CNRS, École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS), École normal supérieure (ENS-PSL), École des Ponts ParisTech, INRAE și Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, Paris School of Economics cuprinde o comunitate de aproape 140 de cercetători și 150 de candidați la doctorat.

PSE desfășoară cercetări și predă cursuri de economie la cel mai înalt nivel internațional, încurajează activ schimburile între analiști economici și alți oameni de știință sociali, contribuie la dezbaterile de politică economică și face cercetările sale științifice accesibile publicului larg.

Conform Paris School of Economics este principalul departament de economie din Europa și printre primele cinci din lume.

Acesta a fost desemnat, prin Programul de investiții în viitor (PIA), o școală universitară de cercetare (EUR), cu numele Paris Graduate School of Economics (PgSE), și, prin urmare, dotată cu 23 de milioane de euro pe parcursul a 10 ani.

Consiliul de administrație al PSE, prezidat de Jean-Pierre-Danthine, cuprinde instituțiile membre fondatoare și partenerii științifici ai PSE, precum și alte persoane calificate. Directorul PSE este Jean-Olivier Hairault, desemnat de Consiliul de administrație la recomandarea CLEOR (consiliul reprezentanților personalului academic și administrativ al PSE). Consiliul științific include personalități științifice internaționale și este condus de Pierre-André Chiappori. Comitetul de etică al PSE monitorizează aplicarea cartei sale etice, sub îndrumarea lui Mireille Chiroleu-Assouline.

155157_pexels-photo-6141084.jpeg

Etică

Carta de etică a PSE

Predarea și cercetarea PSE se bazează pe cele mai înalte standarde etice. Valorile noastre se reflectă în integritatea, etica, excelența și independența cercetării noastre, respectul pentru toți membrii comunității PSE și responsabilitățile noastre sociale, civice și de mediu.

În calitate de instituție, PSE se angajează să adopte o abordare responsabilă a tuturor activităților sale și să asigure angajamentul tuturor participanților (studenți, profesori, cercetători și personal de sprijin) față de aceștia. PSE va lua toate măsurile adecvate, într-o manieră colegială, pentru a se asigura că valorile sale ghidează comportamentul tuturor.

În acest scop, PSE înființează un comitet de etică al cărui scop este să definească forma și conținutul obligațiilor implicate de respectarea valorilor enumerate mai jos și să definească procedurile menite să garanteze aderarea instituției și a tuturor membrilor acesteia la aceste principii. .

Comunitatea PSE este compusă din studenți la cursuri acreditate PSE, doctorat. candidații atașați la PSE, angajații PSE, membrii PJSE și toți cercetătorii și profesorii-cercetători afiliați sau asociați cu PSE, indiferent de instituția academică la care sunt atașați.

Valorile noastre

  1. Integritatea științifică
  2. Libertatea și independența cercetării
  3. Respect pentru toți
  4. Responsabilități sociale, civice și de mediu

Comitetul de etică

Comitetul de etică este o ramură a CLEOR. Condusă de un reprezentant al conducerii PSE-PJSE, aceasta include alți șapte membri permanenți, reprezentând dr. candidați, cercetători și personal administrativ și tehnic.

EUR - Paris Graduate School of Economics

Proiectul PSE „Paris Graduate School of Economics (PgSE)” a fost selectat în prima rundă a unui apel pentru propuneri de proiecte pentru „Écoles Universitaires de Recherche, EUR” (școli universitare de cercetare), PIA3 (Investiții în viitor). Programul extinde activitățile Labex OSE (Deschideți economia) și își propune să integreze cercetarea la cel mai înalt nivel cu excelență în predare.

Condus de Agenția Națională a Căutării și inițiat de Ministerul Învățământului Superior, Cercetării și Inovării și de Comisia Generală pentru Investiții (CGI), acest proiect EUR vizează promovarea modelului de școală absolventă în Franța, în conformitate cu planul guvernului „să ne întărească impactul și reputația internațională […] într-unul sau mai multe domenii științifice, aducând împreună masterat și doctorat. cursuri într-unul sau mai multe domenii susținute de una sau mai multe instituții de cercetare de nivel superior ”.

Telurile noastre

Paris Graduate School of Economics se va baza pe experiența dobândită prin Labex OSE pentru a-și extinde activitățile și potențialul prin dezvoltarea unui post-universitar - masterat și doctorat. - program de studiu în economie la nivel mondial, extinderea și diversificarea obiectivelor științifice - metode, obiecte, date - și aprofundarea schimburilor cu alte discipline, toate acestea implicând în același timp implicarea continuă cu instituțiile fondatoare, laboratoarele și partenerii PSE și OSE.

155158_pexels-photo-5965713.jpeg
Charlotte May / pexels

Campus Jourdan (PSE / ENS)

Reînnoirea campusului (2013 - 2017)

Pe 23 februarie 2017, noua clădire ENS-PSE de peste 12.000 m², situată în campusul Jourdan din arondismentul 14 din Paris, a fost inaugurată oficial de președintele François Hollande. De asemenea, au fost prezenți ministrul școlilor și învățământului superior și cercetării Najat Vallaud-Belkacem, primarul Parisului, Anne Hidalgo și președintele Consiliului regional pentru Île de France, Valérie Pécresse.

Date cheie

2007 - Regiunea Ile-de-France, în mare parte, și orașul Paris și statul francez pentru restul au decis să finanțeze construcția unei noi clădiri pe campusul Jourdan, pentru PSE și ENS.

2011 - Agenția TVAA (Thierry Van de Wyngaert, Véronique Feigel Associated Architects) a propus un proiect ambițios și elegant în tradiția arhitecturală a mediului său imediat. Vedeți modelele și proiectul 3D.

2017 - Construcția, care a început în toamna anului 2013, se încheie la începutul anului 2017, când comunitatea PSE este adunată pe un singur campus: aflați mai multe despre reînnoirea campusului. Inaugurarea a fost 23 februarie 2017 (citiți această știre). În 2017, PSE sărbătorește și aniversarea de 10 ani!

Figuri cheie

49 milioane EUR (toate cheltuielile mixte): 31,5 milioane EUR Regiunea Ile-de-France, 14,5 milioane EUR de stat, 3 milioane EUR Primăria Parisului

O clădire nouă de 12.500 m² (pe un campus de 1 hectar): 6300 m² PSE, 3900 m² ENS, 2300 m² comun - incluzând un amfiteatru de 300 de locuri, o bibliotecă SHS de 870 m² cu mai mult de 50.000 de cărți, o casă pentru studenți. ..

Aproape 2.000 de utilizatori: studenți, profesori, cercetători și administratori ENS și PSE.

Clădirea este certificată „Bâtiments Tertiaires Démarche HQE / Label BBC Effinergie”.

Locații

  • Paris

    48 Boulevard Jourdan, 75014 Paris, 75014, Paris

    Întrebări