Keystone logo
© Carrianna Field
Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Oñati International Institute For The Sociology Of Law

Introducere

Comitetul de cercetare al Asociației Sociologice Internaționale pentru Sociologia Dreptului și Guvernul Țării Bascilor a înființat Institutul Internațional pentru Sociologia Dreptului în Oñati , Gipuzkoa, Spania în 1988. De la început, Institutul a creat legături academice și relații de colaborare cu diverse Universități europene și non-europene, oferind facilități pentru seminarii, ateliere, cercetători vizitați și cercetări în bibliotecă. În consecință, Institutul a devenit o bază importantă pentru rețeaua globală de cercetători care lucrează pe probleme de drept și științe sociale.

Institutul este condus de un director științific rotativ, administrator academic superior (André-Jean Arnaud, 1989-91; Paavo Uusitalo, 1991-92; Rogelio Pérez Perdomo, 1992-93; Roberto Bergalli , 1993-95; Johannes Feest, 1995 -97; Jacek Kurczewski, 1997-98; Pierre Guibentif , 1998-00; William Felstiner , 2000-2002; Manuel Calvo-García, 2002-2003; Volkmar Gessner, 2003-2005; Joxerramon Bengoetxea, 2005-2007; Carlos Lista, 2007-2009; Sol Picciotto 2009-2011; Angela Melville 2011-2013; Adam Czarnota 2013-2016; Vincenzo Ferrari 2016-2018, Noé Cornago 2018-2020, Martin Ramstedt 2020-2022). Directorul științific devine profesor invitat de Universidad del País Vasco și, ajutat de diverse comitete de administrație, supraveghează programele de predare și în atelier, dezvoltarea bibliotecii, relațiile cu universitățile basce și publicațiile Institutului. Directorul administrativ este Maite Elorza Plazaola .

Masteratul internațional al Institutului în sociologie în drept admite anual până la 20 de studenți, de obicei dintr-o duzină de țări din întreaga lume: până în prezent, studenții provin din 55 de țări. Cursurile, care durează fiecare două săptămâni din septembrie până în martie, sunt predate de specialiști de renume, de asemenea, din întreaga lume. Din aprilie până în septembrie studenții cercetează și scriu o teză, sub supravegherea specialiștilor, fiind publicată cea mai bună dintre aceste teze.

Biblioteca socio-juridică a Institutului, una dintre cele mai extinse din Europa, conține colecții majore în engleză și spaniolă și materiale semnificative în franceză, germană și italiană. Biblioteca catalogează nu numai cărți, ci și capitole și articole individuale din zona socio-legală, iar Catalogul este accesibil în mod deschis prin Internet. Institutul întâmpină vizitatorii la toate nivelurile, de la doctorat și post-doctorat la cercetători experimentați, și oferă burse de ședere în special pentru doctoranzi.

Din aprilie până în iulie au loc ateliere săptămânale, rezultatul unei competiții a candidaților care propun subiecte și invită participanți, în timp ce Institutul se ocupă de amenajările locale. Atelierele reunesc oameni de știință, practicanți și activiști internaționali de renume pentru discuții intense, ale căror rezultate sunt publicate de obicei fie într-una din seriile de cărți legate de Institut, fie în revista internațională online Oñati Seria socio-legală. Alte întâlniri pot fi, de asemenea, găzduite la cerere.

Institutul este găzduit într-o clădire renascentistă spaniolă finalizată în 1543 ca școală universitară de drept. Clădirea, cedată de guvernul provincial (" Diputación Foral") din Gipuzkoa, a fost renovată pentru a găzdui biblioteca, birourile administrative, sălile pentru întâlniri și cursuri și un centru video . Această clădire este situată în inima vechiului Oñati , la câțiva pași de o alta, care oferă cazare studenților, profesorilor și celor care participă la ateliere la Institut. Această reședință din secolul al XVIII-lea, Palacio Antía, pusă la dispoziție de orașul Oñati , a fost recent renovată și oferă camere comune pentru activități sociale, precum și camere confortabile și moderne.

Locații

  • Oñati

    Av de Unibertsitate,8, 20560, Oñati

    Întrebări