Keystone logo
Norwegian University of Life Sciences NMBU

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Norwegian University of Life Sciences NMBU

Introducere

Programele de cercetare și studiu ale NMBU permit oamenilor din întreaga lume să abordeze marile provocări globale referitoare la mediu, dezvoltare durabilă, cum să îmbunătățească sănătatea umană și animală, sursele regenerabile de energie, producția de alimente și gestionarea terenurilor și a resurselor.

Campus Ås

60573_as.jpg

Campus Ås găzduiește cel mai mare mediu academic interdisciplinar din Norvegia în științele vieții.

Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU) este formată din șapte facultăți, dintre care șase sunt situate la Campus Ås și una este parțial situată la Campus Adamstuen (până în 2019):

 • Biosciences
 • Chimie, biotehnologie și știința alimentelor
 • Științe ale mediului și gestionarea resurselor naturale
 • Peisaj și societate
 • Școala de Economie și Afaceri
 • Stiinta si Tehnologie
 • Medicină Veterinară

O nouă clădire de cercetare și predare pentru științe veterinare se va deschide în 2020, ceea ce înseamnă că toate cele șapte facultăți de la NMBU vor fi apoi consolidate în Ås. Institutul Veterinar Norvegian se va muta în Campus Ås în același timp.

Campusul Ås găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase parcuri din Norvegia, cu o serie de clădiri istorice, precum și ferma Ås, unde se desfășoară cercetări și predări cu privire la animalele tradiționale.

Campusul Ås acoperă o suprafață totală de 600 de hectare în municipiul Ås.

Alte două instituții majore sunt, de asemenea, co-localizate cu NMBU la Campus Ås: părți cheie ale Institutului Norvegian de Cercetare în Alimentație, Pescuit și Acvacultură (Nofima) și Institutul Norvegian de Cercetări în Bioeconomie (NIBIO).

Campus Adamstuen

60572_adamstuem.jpg

Campusul Adamstuen găzduiește Facultatea de Medicină Veterinară. Facultatea este singura instituție de învățământ superior din Norvegia pentru medicii veterinari cu competențe în două domenii academice distincte: medicina veterinară și sănătatea publică veterinară.

Medicina veterinară abordează sănătatea și bunăstarea animalelor. Domeniile cheie includ cunoștințe despre boli, diagnostic și tratament. Domeniul include atât animale de producție, inclusiv pești de crescătorie, cât și animale de companie.

Sănătatea publică veterinară se referă la toate aspectele prevenirii răspândirii bolilor de la animale la oameni și este un domeniu care are o cerere tot mai mare.

La 1 ianuarie 2014, Școala Norvegiană de Științe Veterinare (NVH) și Universitatea de Științe ale Vieții (UMB) au fost fuzionate pentru a forma Universitatea Norvegiană de Științe ale Vieții (NMBU), consolidând cercetarea și predarea pe întregul lanț de producție biologică într-un singur umbrelă.
Facultatea de Medicină Veterinară cuprinde patru departamente la Campus Adamstuen:

 • Științe de bază și medicină acvatică (Basam)
 • Siguranța alimentară și biologia infecțiilor (Matinf)
 • Științe clinice ale animalelor de producție (Prodmed)
 • Științe clinice animale de companie (Sportfamed)

Campus Adamstuen găzduiește, de asemenea, Spitalul Universitar de Animale, format din Clinica pentru animale însoțitoare, Clinica pentru cabaline și Clinica pentru animale de producție.

Spitalul Universitar de Animale tratează animalele bolnave din întreaga țară și este strâns legat de activitățile de cercetare și educație de la Școala de Medicină Veterinară NMBU.

Institutul Veterinar Norvegian este un institut de cercetare biomedicală care împarte sediul cu Facultatea de Medicină Veterinară din Campusul Adamstuen. Muzeul Norvegian de Istorie Veterinară este, de asemenea, situat aici.

Campusul Adamstuen este programat să se închidă în 2019, iar Școala de Medicină Veterinară NMBU și Spitalul Universitar de Animale se vor muta apoi în spații veterinare de ultimă generație la Campus Ås, ceea ce înseamnă că toate cele trei facultăți vor fi co-amplasate într-un singur loc. . Institutul Veterinar Norvegian se va muta în Campus Ås în același timp.

O nouă clădire de cercetare și predare în domeniul științelor veterinare este în prezent construită la Campus Ås.

Facultatea de Medicină Veterinară are, de asemenea, o divizie situată în sud-vestul Norvegiei: Secția pentru cercetarea micilor rumegătoare din Høyland, Sandnes.

Locații

 • As

  Universitetstunet 3 1430 Ås, 1432, As

Întrebări