Keystone logo
© METADATA
Nord University

Nord University

Nord University

Introducere

Nord University a fost înființată în 2016 prin fuziunea Universității din Nordland, a Colegiului Universitar Nesna și a Colegiului Universitar Nord-Trøndelag. Avem aproximativ 200 de programe de studiu, repartizate în 8 campusuri noi și moderne. Facultatea de Bioștiințe și Acvacultură este situată în Bodø și Steinkjer, regiuni importante pentru dezvoltarea marină și agricolă. Cu propria noastră stație de cercetare, două nave de cercetare și acces la prima biorafinărie din Norvegia, suntem în fruntea dezvoltărilor relevante atât pentru Norvegia, cât și pentru lume.

Relevanța Nord University

Universitatea Nord va face față provocărilor globale cu noi cunoștințe, bazate pe natura și oamenii din regiunea noastră. Nordul Mare este cea mai importantă regiune strategică a Norvegiei. Nord University va consolida cercetările sociale și economice legate de Nordul Mare.

Județele Nordland și Trøndelag sunt bogate în resurse naturale și reprezintă un potențial semnificativ pentru valoare durabilă și crearea de locuri de muncă. Nord University va contribui la dezvoltarea cercetării și educației, în special în domeniul bioștiințelor, afacerilor, științelor sociale, științelor sănătății, științelor educaționale și științelor profesionale.

Nord University este situată în Sámeednam/Saepmie și este responsabilă de cercetare și dezvoltare în limbile și cultura Lule și South Saami. Nord va consolida programele educaționale saami și va crește sfera cercetării multidisciplinare saami.

Declarație de valoare

Nord University se va caracteriza prin calitatea cercetării și educației sale și prin conexiunea sa: între studenți și personal, între programele educaționale și viața profesională și între cercetare și societate. Studenții și personalul nostru sunt cele mai importante resurse ale noastre.

Mediul educațional și de lucru al Nord University se va baza pe participare, respect și incluziune. Nord University va continua să dezvolte principiile libertății academice, egalității și diversității, standardelor etice înalte și autonomiei instituționale, printr-o bună conducere, colegialitate și responsabilitate socială la toate nivelurile organizației.

Valorile de bază ale Nord University sunt:

  • Respect
  • Transparenţă
  • Conexiunea
  • Creativitate

Miez strategic

Profilul academic al Nord University se va baza pe domeniile noastre strategice de bază din educație și cercetare, care încorporează avantajele și cerințele regionale, precum și strategiile naționale, și va consolida programele de doctorat ale universității.

Locații

  • Bodø

    Universitetsalléen, 11, 8026, Bodø

    Întrebări