Keystone logo
National University of Rio Cuarto - Universidad Nacional De Río Cuarto - UNRC

National University of Rio Cuarto - Universidad Nacional De Río Cuarto - UNRC

National University of Rio Cuarto - Universidad Nacional De Río Cuarto - UNRC

Introducere

Universitatea Națională din Río Cuarto este o entitate de drept public, o instituție academică, o comunitate de muncă care integrează sistemul național de educație publică la nivel superior și care afirmă educația ca un drept social tacit pentru a garanta cetățenia deplină în cadrul a social-democrației.

Universitatea Națională din Río Cuarto este o zonă de creare a cunoașterii și are responsabilitatea socială de a promova adecvarea maximă a membrilor săi printr-o formare permanentă.

Scopul Universității Naționale din Río Cuarto este de: să construiască cunoștințe și să dezvolte procese de predare și învățare, să desfășoare cercetări, să promoveze extinderea universității, să promoveze cultura națională, să producă bunuri și să ofere servicii cu o proiecție socială, să aducă contribuțiile necesare și utile la proces. de eliberare națională și contribuie la soluționarea problemelor argentiniene și latino-americane.

A fost creat la 1 mai 1971, prin Decretul Puterii Executive Naționale în cadrul unui program de adaptare a învățământului universitar argentinian la nevoile de dezvoltare și ca răspuns la o puternică mișcare socială locală și regională care a permis cea mai mare cucerire culturală a regiune.

Crearea sa a fost o etapă transcendentă la care au participat toate sectoarele sociale ale comunității locale și regionale cu efort tenace. Reprezintă un exemplu tipic de management comunitar, deoarece a fost o realizare a bărbaților și a instituțiilor mobilizate cu obiective clare și o mare maturitate colectivă, fapt care a fost semnul distinctiv al genezei sale.

Din acest motiv, potențialul UNRC este indisolubil legat de comunitatea și regiunea sa, pe baza cărora își definește dimensiunile, rata de extindere, munca sa de investigare și capacitatea sa de inovare de a contribui la dezvoltarea sa.

Universitatea își dezvoltă acțiunea în cadrul regimului de autonomie și autarhie acordat de legislația actuală. Are sediul și guvernul în orașul Río Cuarto. Activitățile academice și administrative sunt centralizate în facilitățile confortabile ale campusului universitar.

Locații

  • Río Cuarto

    Río Cuarto, Argentina

    Întrebări