Keystone logo
National University of Engineering -   Universidad Nacional De Ingeniería

National University of Engineering - Universidad Nacional De Ingeniería

National University of Engineering -   Universidad Nacional De Ingeniería

Introducere

Universitatea Națională de Inginerie este o instituție de învățământ care a fost fondată în 1876 de inginerul polonez Eduardo de Habich, cu numele de Școala Specială de Construcții Civile și Mine din Peru, cunoscută în mod tradițional ca Școala de Inginerie, și transformată într-o universitate în 1955 la UNIVERSITATEA NAȚIONALĂ DE INGINERIE (UNI). Astăzi este primul și principalul centru de formare pentru ingineri, arhitecți și oameni de știință din țara noastră.

Apariția Școlii cu specialitățile de inginerie minieră și inginerie civilă se datorează, așa cum se indică în actul său de creare, „nevoilor țării”.

UNI își reafirmă angajamentul de a contribui la formarea oamenilor capabili să simtă, să prețuiască, să interpreteze și să transforme lumea existenței individuale, precum și cea socială colectivă.

Scopurile sale formative sunt reconciliate cu căutarea justiției sociale și apărarea libertății. Cultura științifică și tehnologică pe care o susține UNI nu pretinde că se legitimează, ci își propune să satisfacă nevoile de bază ale popoarelor din Peru. Respectă diversitatea noastră culturală și biologică și încearcă să asigure societății, prezentului și viitorului, permanența bogăției regenerabile și condițiile de mediu necesare pentru supraviețuirea și dezvoltarea acesteia.

Locații

  • Rimac

    Avenida Túpac Amaru,210, 15333, Rimac

    Întrebări