Keystone logo
National Taiwan University International College

National Taiwan University International College

National Taiwan University International College

Introducere

Predecesorul instituțional al NTU a fost Universitatea Imperială Taihoku, fondată în 1928 de administrația colonială japoneză. Primul președinte a fost Shidehara Tan Tairaka Hiroshi. În 1945, Republica China a câștigat războiul de rezistență împotriva Japoniei, iar Taiwanul a fost predat guvernului naționalist din China. La 15 noiembrie a acelui an, Universitatea Imperială Taihoku a fost transferată oficial administrației chineze și redenumită Universitatea Națională din Taiwan, dr. Tsung-lo Lo fiind numit primul președinte.

În timpul ocupației japoneze, Universitatea consta din două divizii academice: divizia Literatură și politică și divizia Știință și agricultură, cu aproximativ 60 de studenți înscriși în fiecare semestru. Divizia Medicală a fost adăugată în 1936, urmată de divizia Inginerie în 1943. În plus, Universitatea a inclus divizia afiliată Agricultură și Silvicultură, divizia specială medicală afiliată, un institut de cercetare Medicină Tropicală și o școală pregătitoare. De asemenea, în 1943 s-au adăugat institutul de cercetare în domeniul umanistelor din sud și institutul de cercetare în domeniul resurselor din sud. La acel moment, fiecare divizie funcționa în conformitate cu sistemul de prelegeri, cu un profesor cu normă întreagă responsabil de o facultate de profesori asociați, lectori, asistenți didactice și personal. Aceste divizii și institute erau independente din punct de vedere financiar și aveau propriile biblioteci. Până în 1945, universitatea s-a extins la cinci divizii, inclusiv literatură și politică, știință, agricultură, medicină și inginerie, cu un număr total de 382 de studenți.

132144_pexels-photo-1543895.jpeg
mentatdgt / pexels

După restructurare în conformitate cu sistemul academic ROC în 1945, au fost înființate departamente academice, iar fostele divizii au fost redenumite Colegii. Divizia Literatură și politică a fost împărțită în Colegiul de Arte Liberale și Colegiul de Drept. În plus, au fost înființate colegii de știință, medicină, inginerie și agricultură. Inițial, existau șase colegii cu 22 de departamente. În 1945, înscrierea studenților era de 585. În anii următori, departamentele și colegiile s-au extins în facultate și hardware, în paralel cu bugetele în creștere și cu așteptările sociale în creștere. În 1960, școala de noapte a fost inițiată pe bază de probă, iar în 1967 a fost înființată o nouă școală de noapte. În 1987, a fost înființat Colegiul de Management, urmat de Colegiul de Sănătate Publică în 1993 și Colegiul de Inginerie Electrică în 1997. Colegiul de Inginerie Electrică a fost denumit ulterior Colegiul de Informatică și Inginerie Electrică; în 1999, Colegiul de Drept a fost redenumit Colegiul de Științe Sociale, iar Divizia de Noapte și Centrul de Educație Continuă au fost combinate pentru a forma Școala de Studii Profesionale și Continuă. În 2002, Colegiul de Agricultură a redenumit Colegiul de Bio-resurse și Agricultură, iar în 2002 a fost adăugat un Colegiu de Științe ale Vieții. Acum, universitatea are 11 colegii, cu 54 de departamente și 108 institute universitare, plus peste 50 de centre de cercetare la nivel național și universitar. Numărul total de studenți, inclusiv cei înscriși la Școala de studii profesionale și continue, a crescut la peste 32.000, inclusiv peste 17.000 de studenți și 15.000 de absolvenți. Acum, numărul studenților absolvenți la NTU este aproape egal cu numărul studenților, ceea ce indică faptul că NTU a fost transformat cu succes într-o universitate de cercetare.

Locații

  • Taipei

    7F, Multi-Purpose Classroom Building No.1, Sec.4, Roosevelt Rd., Taipei 10617, Taiwan, 10617, Taipei

Întrebări