Keystone logo
Miriam College

Miriam College

Miriam College

Introducere

Istorie

Povestea Miriam College datează din 1926, când Arhiepiscopul Manila, apoi reverendul Michael O'Doherty, a cerut surorilor Congregației Maryknoll din New York să inițieze un program de formare a profesorilor pentru femei din Filipine. Într-o veche mănăstire Augustiniană remodelată din Malabon, Rizal, a fost înființată Școala Normală Malabon. Școala a transferat site-urile de mai multe ori până la sfârșitul anului 1953, cu numele oficial schimbat la Colegiul Maryknoll, și-a stabilit rădăcinile permanente în Diliman (sau Loyola Heights), orașul Quezon.

După Vatican al II-lea, congregația de la Maryknoll a început să-și evalueze lucrarea, nu numai în Filipine, ci și în întreaga lume, în lumina apostolatului lor original ca ordin misionar. În anii '60, congregația Maryknoll a văzut disponibilitatea laicilor filipinezi de a continua misiunea educațională pe care au început-o. În 1977, proprietatea și conducerea școlii au fost transformate în administratori. În conformitate cu acordul, numele Maryknoll urma să fie schimbat pentru a deschide calea pentru promovarea identității unice a școlii, distinctă, deși nu a fost deconectată de identitatea surorilor Maryknoll. În 1989, după o serie de consultări, Colegiul Maryknoll a fost re-numit Miriam College .

76084_76055_MC02.png

Viziunea noastra

76085_76056_MC01.png

Miriam College este o instituție de învățământ catolică premier filipinez care formează lideri în slujba care combină competența cu îngrijirea, își au rădăcinile în cultura filipineză și în tradiția asiatică și totuși sunt cetățeni ai lumii.

Miriam College , prin integrarea muncii educației cu viața credinței, dezvoltă persoane, în special fete și femei tinere, pentru a construi națiunea filipineză și a fi co-creatori ai împărăției lui Dumnezeu pe pământ.

Miriam College se angajează să programe excelente academice infuzate cu valori creștine, îmbogățite de tehnologia modernă și îmbogățite de legături naționale și internaționale.

În cele din urmă, Miriam College se angajează să creeze și să trăiască în comunitatea școlară schimbările pe care căutăm să le realizăm în societate.

Misiunea noastră

Miriam College , în parteneriat cu familiile și comunitatea, oferă educație creștină de calitate și relevantă care pregătește elevii să devină lideri eficienți, cursanți pe tot parcursul vieții și cetățeni productivi.

Oferă programe excelente la nivel de bază, terțiar, post-absolvent și educație pentru adulți, prin abordări centrate pe cursanți, integrare în valoare, bazate pe cercetare și inovatoare.

Valorile noastre fundamentale

76086_76057_MC03.png

Adevăr

Noi credem în puterea cunoașterii și forța eliberatoare a adevărului. Ne angajăm în căutarea sistematică și științifică a adevărului, a corectitudinii și a deschiderii în căutarea sa. Respingem toate formele de înșelăciune, falsitate și lipsă de onestitate. Ne străduim să obținem cea mai înaltă calitate a rezultatelor intelectuale și academice, în același timp în care recunoaștem și apreciem înțelepciunea inimii.

Justiţie

Credem că toate ființele umane ar trebui să fie la fel de binecuvântate să fie responsabile și să se bucure de roadele generării de cunoștințe și de progresul social. Ne angajăm într-o societate în care puterea și oportunitatea sunt împărtășite în mod egal și unde "goi sunt îmbrăcați și cei flămânzi sunt hrăniți". Respingem orice fel de discriminare împotriva oricărui individ sau grup. Credem în egalitatea de șanse între femei și bărbați și ne străduim și sprijinim o comunitate umană diversă și interdependentă în care drepturile, bunăstarea și abilitarea oamenilor sunt evaluate la nivel central.

Pace

Credem că ar trebui să fim constructori de pace. De asemenea, credem că pacea înseamnă absența violenței, precum și prezența valorilor, atitudinilor, comportamentului și modurilor de viață bazate pe non-violență și respectarea drepturilor fundamentale și a libertății fiecărei persoane. Refuzăm violența fiecărei forme și în orice interacțiune socială și toate instituțiile. Suntem hotărâți să lucrăm pentru moduri creative și constructive de rezolvare a conflictelor și de promovare a relațiilor de îngrijire și iubire între toate ființele umane și între oameni și restul creației.

Integritatea creației

Credem că Dumnezeu ne-a chemat să fim administratori ai întregii creații și că bunăstarea și fericirea generațiilor viitoare se bazează pe sisteme și procese durabile și echitabile de producție și consum. Refuzăm distrugerea mediului și pierderea resurselor naturale. Ne angajăm să avem grijă de pământ și să practicăm un stil de viață care susține sănătatea planetei de care depinde toată viața.

Locații

  • Manila

    Katipunan Avenue, Loyola Heights, Quezon City, 1108 Metro Manila, , Manila

Întrebări