Keystone logo
Medizinische Hochschule Brandenburg

Medizinische Hochschule Brandenburg

Medizinische Hochschule Brandenburg

Introducere

Medici și psihologi noi pentru țară

Ce trebuie să facă un doctor sau psiholog clinic de mâine? Ce boli vin spre noi prin schimbări demografice? Cum medicina individualizată, de înaltă tehnologie, rămâne accesibilă și umană?

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) își vede MHB înființare, precum și punctul său unic de vânzare într-un răspuns specific la cerințele în schimbare ale societății noastre cu privire la sistemul de sănătate în general și la pregătirea pentru a deveni medic, psihoterapeut, psiholog clinic și alte profesii din domeniul sănătății în special.

În afara țării. Pentru țară.

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) este o universitate recunoscută de stat în cadrul sponsorizării municipale și non-profit. Reprezintă concepte didactice inovatoare, precum și unitatea cercetării, predării și îngrijirii pacienților. Cu cele trei clinici ale noastre universitare Ruppiner Kliniken, Städtisches Klinikum Brandenburg și Immanuel Klinikum Bernau, Heart Center Brandenburg și în prezent peste 20 de clinici care au cooperat și aproximativ 100 de practici de predare în toată țara, punem la dispoziție cunoștințe bazate pe știință și practici pentru studiul unei noi generații de medici și psihologi. În statul Brandenburg. Si dincolo.

Scopul și pretenția fondatoare a Școlii Medicale din Brandenburg este de a stabili o formare modernă și practică, liberală și cuprinzătoare, care să țină seama de cerințele profesiei ulterioare. Cu educația unor medici și psihologi versați profesional, competenți din punct de vedere uman și angajați social, dorim să aducem o contribuție activă la rezolvarea problemelor actuale și să oferim cea mai bună îngrijire posibilă pentru țară. În Brandenburg. Si dincolo.

Pe fondul impulsului nostru fondator și pe baza obiectivelor noastre, dorim să fim și să devenim o universitate care are încredere în sine, care deschide cu curaj un nou teren în predare și cercetare, care îndrăznește un nou teren și, ca pionier educațional, contribuie la rezolvarea problemelor sociale presante. Și vrem să fim și să devenim o universitate care să dea spațiu talentului și dezvoltării personalității.

O universitate care urmărește potențialul individual de dezvoltare al fiecărui individ, pe care îl promovează și îl provoacă. O universitate care își demonstrează în mod repetat capacitatea de a învăța, inova și dezvolta relații în sarcinile viitoare. O universitate în care nu este doar distractiv să studiezi, ci și să predai, să cercetezi și să lucrezi. Și în cele din urmă: o universitate care, prin natura sa nonprofit-antreprenorială și grupul său unic de acționari format din municipalități, spitale și diaconii, vrea să aducă o contribuție la aprovizionarea țării, la viitorul sănătății și la schimbările sociale. În țară. Pentru țară.

Medicină și psihologie cu inimă, mână și creier

În cercetare, accentul se pune pe medicamentul îmbătrânirii, care include toate procesele, mecanismele și schimbările care apar ca parte a procesului de îmbătrânire, ducând la boli sau limitări ale corpului sau minții care necesită diagnostic, tratament sau prevenire medicală.

Imaginea de sine academică MHB se bazează pe o parte pe rezultatele cercetărilor de bază, dar pe de altă parte se bazează și pe o medicină și psihologie holistică, umanistă, personală și integrată, cu inimă, mână și creier, în care persoana cu individul său, fizic, social și mental Accentul se pune pe locație și nu doar pe cazul medical sau referitor la consum.

Ruppiner Kliniken, Städtische Klinikum din Brandenburg pe Havel și Immanuel Klinikum Bernau Heart Center din Brandenburg acționează ca clinici universitare și garantează profesorilor lor strânsa legătură între cercetare, predare și îngrijirea pacientului. Sunt implicate activ alte clinici și practici pedagogice care colaborează, precum și un număr de parteneri renumiți de cooperare din domeniul sănătății, al politicii și al științei.

egalitate

Hărțuirea sexuală, agresiunea și discriminarea, precum și violența de toate felurile fac parte din viața noastră de zi cu zi.

Vrem să ne ridicăm la înălțimea responsabilității noastre ca ofițer pentru egalitatea de șanse la MHB și să ne străduim pentru un loc de învățare, predare și lucru nediscriminatoriu și non-violent.

Acest lucru se aplică, de asemenea, în special procedurilor de admitere pentru solicitanți, procedurilor de numire, precum și personalului și lucrărilor comisiilor în medicină și psihologie.

În calitate de ofițer pentru egalitatea de șanse, vrem să încercăm să găsim răspunsuri împreună cu cei afectați, să dezvoltăm posibile soluții și să recomandăm posibile persoane de contact, dacă este necesar. Desigur, contactul va fi tratat confidențial.

Sfatul psihosocial cu privire la subiectele agresiunii, discriminării, antisemitismului, extremismului de dreapta, violenței și hărțuirii sexuale urmează să fie extins la Școala de Medicină din Brandenburg.

O parte a muncii noastre este, de asemenea, dezvoltarea de concepte pentru munca prietenoasă cu familia și studiul la MHB , precum și o sistematizare a unui catalog cu măsuri de sprijin pentru persoanele cu dizabilități.

Împreună cu departamentul de comunicare, dorim să implementăm un concept de comunicare sensibil la gen pentru prezentarea externă și internă a MHB .

La urma urmei, am dori să sprijinim femeile ca parte a carierei lor academice și să dezvoltăm un program de sprijin structurat pentru promovarea tinerelor talente.

Distribuirea sarcinilor

  1. Sfătuim Presidiumul în probleme de prietenie cu familia, discriminare și hărțuire sexuală.
  2. Suntem activ dedicați egalității de șanse (femei, bărbați, al treilea sex) la MHB . În special, am dori să lucrăm către echitate și, pe termen lung, către un raport echilibrat de gen în toate domeniile universității în ceea ce privește procesele de numire și personal, precum și în promovarea tinerilor cercetători ca ofițer pentru egalitatea de șanse.
  3. Dezvoltarea structurilor prietenoase cu familiile de la MHB este al treilea obiectiv al activității noastre. Pe lângă extinderea infrastructurii (alăptări și vestiare pentru bebeluși, camere părinte-copil, accesibilitate), este vorba și despre o schimbare culturală la universitate, cu ajutorul căreia studierea și lucrul cu copiii sau alte obligații familiale (de exemplu rudele care au nevoie de îngrijire) pot fi realizate mai ușor .

model

Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane ( MHB ) este o universitate recunoscută de stat în cadrul sponsorizării municipale și non-profit. Cu clinicile noastre universitare, alte clinici și practici didactice care cooperează la nivel național, susținem o nouă înțelegere a educației cuprinzătoare în medicină, psihologie și alte profesii ale sănătății.

În dezvoltarea, promovarea și promovarea cunoștințelor, abilităților și atitudinilor, ne confruntăm în mod constant cu arcurile de tensiune din lumea vieții, pentru a realiza abordări și metode durabile în cercetare, predare și îngrijire în statul Brandenburg, de exemplu.

Personalitatea contează

În programele noastre de studii orientate spre practică și bazate pe știință, studenții sunt sprijiniți în dezvoltarea abilităților lor de a gândi științific, de a dezvolta competențe și abilități speciale în relațiile cu oamenii pe care îi întâlnesc, precum și în învățarea pe tot parcursul vieții. Prin conceptul nostru de abordare biperspectivă - atât empatică, cât și explicativă - obținem o îngrijire integrativă și centrată pe persoană / personală. La universitatea noastră practicăm o cooperare plină de viață, deschisă și de încredere. Prin includerea studenților în proiectarea predării, creăm o gamă de cursuri inovatoare și în continuă evoluție. La noi, studenții, precum și profesorii și angajații învață să se ocupe de propriul rol în sistemul de sănătate și societate într-un mod reflectiv. Dezvoltarea în continuare a personalității înseamnă un obiectiv esențial și atractiv pentru toți membrii universității noastre.

Stabilirea de parteneriate prin apreciere și încredere

Pentru a ne atinge obiectivele, construim rețele și parteneriate la nivel regional, național și internațional. Împreună cu alte universități, instituții științifice și parteneri ai societății civile, proiectăm cercetări și dezvoltăm noi concepte și proiecte în beneficiul reciproc.

Cultivăm un discurs liber și ne punem la îndoială propriile gânduri și acțiuni. Formăm comunități angajate prin schimb regulat și transparent în cadrul universității și cu sponsorii și partenerii noștri.

MHB ca laborator de educație

Știința și educația pot avea succes dacă permitem tuturor celor implicați să eșueze în căutarea celei mai bune soluții. Idealul nostru este persoana care joacă, care gândește responsabil și acționează grațios și se conectează cu lumea. În această înțelegere, rămânem așa cum suntem - știind că ne schimbăm constant. Cu încredere în individualitatea și profesionalismul celor implicați, lăsăm loc talentului, caracterului individual și încăpățânării. Ca instituție de învățământ științific, suntem curioși de cultura de mâine.

Pluralitatea ca program

Întărim spatele celor care se freacă de prejudecăți, rupem modele și echilibrăm diferite interese. Atunci când luăm decizii, suportăm valori contradictorii. Căutăm întrebări care ne schimbă gândirea, obiectivele și metodele, respectând în același timp diferitele origini.

În centrul cooperării se află o cultură a capacității de integrare ridicată într-un proces continuu de discuții - cu puterea argumentelor bune. Ne arătăm culorile, ne luăm în serios și ne ținem de obiectivele noastre.

Ne simțim personalitatea celuilalt și ne compensăm slăbiciunile cu pasiune. Cunoaștem structurile și iubim viața complexă - și în afara muncii.

Responsabilitatea noastră

Ca universitate, susținem libertatea de cercetare, predare și personalitate.

Prin interacțiunea dintre discipline precum medicina și psihologia, studenții și lectorii noștri învață să depășească limitele subiectului și să ofere profesiilor lor calități noi.

Îmbunătățim asistența medicală în țara noastră prin știință, artă și filozofie, precum și prin implementarea rezultatelor cercetării noastre.

Ca universitate creată de cetățeni pentru cetățeni, ne-am angajat să oferim modele și concepte relevante social pentru un sistem de sănătate durabil.

Cu curiozitate, deschidere și curaj, ne permitem să ne inspirăm din provocările sociale și societale ale țării noastre.

Locații

  • Neuruppin

    Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38, 16816, Neuruppin

Întrebări