Keystone logo
© Prague Film School / Ali Shreim
Mendel University in Brno

Mendel University in Brno

Mendel University in Brno

Introducere

Mendel University in Brno este cea mai veche universitate independentă din Republica Cehă. A fost înființată ca Universitatea de Agricultură din Brno în anul 1919, iar din anul 2010 se utilizează numele de Mendel University in Brno (MENDELU). Universitatea cu mândrie poartă numele lui JG Mendel, fondatorul geneticii moderne, care și-a desfășurat celebrul experiment în Brno.

MENDELU este una dintre cele mai importante instituții de învățământ din Cehia în domeniul științelor vieții. Universitatea este formată din cinci facultăți - Facultatea de Agricultură, Facultatea de Silvicultură și Tehnologia Lemnului, Facultatea de Afaceri și Economie, Facultatea de Horticultură și Facultatea de Dezvoltare Regională și Studii Internaționale. În laboratoarele sale moderne, personalul academic abordează nu numai producția vegetală și creșterea animalelor, ci și producția de alimente, agroecologia, realitatea virtuală sau tehnologia lemnului. În anul 2011, înființarea unui Institut Universitar Independent CEITEC MENDELU din cadrul Facultății de Agronomie a inclus Universitatea într-un centru științific internațional de excelență, Institutul Central de Tehnologie din Europa Centrală.

Universitatea oferă o gamă largă de programe de studii în limba engleză, atât în ​​domenii tradiționale, cât și în cele moderne. MENDELU oferă programe de studii în agricultură, silvicultură și prelucrare a lemnului, horticultură, economie, informatică sau studii internaționale. Universitatea utilizează sistemul de credite ECTS care permite recunoașterea simplă și clară a subiectelor / rezultatelor studiului. Anul universitar este împărțit în două semestre (iarna și vara). Fiecare conține 13 săptămâni de predare, urmată de o perioadă de examen de patru / cinci săptămâni. Majoritatea programelor au o structură bine definită a cursurilor și un calendar, care trebuie urmate.

Există aproximativ 10 mii de studenți care studiază la universitate, iar aproape 10% dintre ei sunt internaționali. MENDELU susține propriul club de studenți internațional care administrează programul programului de amici - studenții voluntari cehi îi ajută pe studenții și partenerii pe care îi primesc să se adapteze la sosire. De asemenea, universitatea participă la numeroase programe de schimb academic și organizează ateliere, conferințe, seminarii și cursuri de vară speciale. Cele mai multe dintre aceste activități sunt în limba engleză.

Universitatea este cunoscută pentru o cooperare internațională puternică cu universități partenere din întreaga lume. Profesorii internaționali și oportunitățile interesante de a studia în străinătate fac MENDEL foarte atractiv pentru studenții străini.

Pentru a facilita și mai mult cercetarea și instruirea aplicată, universitatea dispune de o varietate de facilități proprii. Unul dintre cele mai importante este Institutul de Învățare pe tot parcursul vieții. Institutul oferă o gamă largă de cursuri și ateliere profesionale, de limbă și de specialitate concepute pentru anumite segmente de public. Pentru studenții internaționali oferă un curs de un an de limba cehă pentru străini. Pentru instruirea practică a elevilor există câteva unități speciale: Întreprinderea de formare a pădurilor (Pădurea Masaryk) din Křtiny, Federația de pregătire universitară din Žabčice și Pavilionul Mendel - un spațiu comun pe campus pentru toate facultățile, oferind facilități superioare studenților pentru cercetarea lor. Parte integrantă a campusului universitar este Grădina Botanică și Arboretum, care este accesibilă în mod liber întregii comunități academice.

Cum să aplicați pentru programele de studiu

• Selectați o facultate unde doriți să studiați pe site-ul www.mendelu.cz/en.

• Urmați instrucțiunile de pe site-ul facultății pe care ați ales-o.

• Completați formularul de solicitare online la adresa http://mendelu.cz/en/25225-admissions-procedures și anexați-vă CV-ul.

Adresați-vă orice întrebări sau probleme pe care le aveți la următoarele persoane de contact la fiecare facultate:

Locații

  • Brno-sever

    Zemědělská,1, 613 00, Brno-sever

Întrebări