Keystone logo
Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Master PARS Università di Roma Tor Vergata

Introducere

Universitatea din Roma „Tor Vergata” a început să predea în 1982. Proiectată pe modelul campusurilor anglo-saxone, ocupă o suprafață de aproximativ 600 de hectare. Această extensie special a permis să se dezvolte în structuri separate, construite în zone mari pentru fiecare dintre cele șase Macro-prezent:

 • Economie,
 • Legea,
 • inginerie
 • Litere și filosofie,
 • Medicină și Chirurgie,
 • Științe matematice, fizice și naturale.

În interiorul zonei există instituții de cercetare importante, precum CNR (Centrul Național de Cercetare) și ASI (Agenția Spațială Italiană), care fac din „Tor Vergata” una dintre cele mai dinamice agregări din Italia atât pentru predare cât și pentru pentru cercetare. Mai mult, Campusul Universității Tor Vergata, un excelent spital, punct de referință regional, național și internațional, este activ în campus.

Campusul, situat lângă ieșirea 19-20 din Grande Raccordo Anulare din Roma, este bine conectat și ușor accesibil.

Cu 18 departamente, 6 biblioteci din zonă, 350 de săli de clasă pentru predare, 29 laboratoare de calculator, centrul de congrese Villa Mondragone, „Tor Vergata” oferă aproximativ 350 de cursuri de formare profesională : cursuri de 112 grade ( cursuri de trei ani, de asemenea profesionale, magistrale) și un singur ciclu), aproximativ 140 de cursuri postuniversitare (cursuri avansate, masterat la nivel I și II, de asemenea online), 47 de școli de specializare, 31 de cursuri de doctorat și școli de vară .

Universitatea este ferm angajată să promoveze dimensiunea internațională a studiilor și cercetării, atât în cursurile de licență, cât și în programele de doctorat. Există, de asemenea, programe active de cercetare comune (tematice și interdisciplinare), schimburi academice și acorduri pentru recunoașterea reciprocă a creditelor educaționale cu cele mai prestigioase universități din lume, cu peste 500 de acorduri (cooperare bilaterală și culturală / științifică).

„Tor Vergata” lucrează intens la dezvoltarea mai multor linii de activitate legate de „a treia misiune”, datorită căreia realizează procese stabile de interacțiune directă cu societatea civilă, instituțiile și țesătura antreprenorială, cu scopul de a promova cultura, inovația creștere socială și teritorială.

Alături de educație și formare înaltă, cercetare și a treia misiune, Universitatea a plasat dezvoltarea durabilă în centrul misiunii și viziunii sale sub toate formele (de mediu, sociale, economice, instituționale): „Tor Vergata” din 2015 s-a angajat să traducă această „misiune” în termeni de predare, cercetare și relația cu societatea și teritoriul, pentru a construi o adevărată „universitate pozitivă” a viitorului.

O universitate „care face”

Scopurile noastre

 • Lucrând cu pasiune și angajament în favoarea dezvoltării durabile, misiunea și viziunea noastră.
 • Asigurați pregătirea de calitate și competență pentru peste 200 de profiluri profesionale și posibile oportunități de angajare.
 • Pentru a susține o căutare câștigătoare sub bannerul „3 i”: inovație, interdisciplinaritate, intersectorialitate.
 • Ne deschidem către lume cu cursuri de pregătire în engleză și în comun, posibilitatea de a studia în străinătate și experiențe în afaceri la nivel național și internațional.
 • Oferiți oportunităților celor mai meritați cu burse și premii de studiu, precum și reduceri tuturor membrilor.
 • Fiți întotdeauna aproape de studenții cu servicii dedicate, inclusiv activități de îndrumare, pentru a-i sprijini pe cei din primii ani ai cursului și de „Camera Codului Alb” a asistenței medicale pentru studenții din afara amplasamentului și străinii.

O universitate care merită

Unele dintre rezultatele noastre

Clasamentele internaționale principale:

În clasificarea generală a QS World University Ranking, continuă să se poziționeze în gama 511-520 a celor mai bune universități din lume și se ridică la a 13-a poziție în rândul universităților italiene din clasament.

În clasamentul QS Ranking al Top 50-Under 50 Universities, Universitatea se situează în 2019 printre primele sute din lume și se află pe podium pe locul doi în rândul italienilor.

Este printre primele 500 de universități din lume pentru Topul Educației Superioare Times-THE World, pe locul șapte în clasamentul italian; câștigând peste 40 de poziții în ultimii patru ani, „Tor Vergata” se află pe locul 28 la nivel mondial în clasamentul internațional 2018-2019 al Centrului pentru Clasificări Universitare Mondiale (CWUR), organizația care monitorizează performanțele universităților din toate lumea, în timp ce este a opta între cele 46 de universități italiene.

Absolvenții și piața muncii

Potrivit sondajului Almalaurea 2019, „Tor Vergata” înregistrează performanțe mai bune decât rezultatele medii la nivel de țară în ceea ce privește statutul de angajare al absolvenților săi: la un an după titlu, rata de ocupare a cursurilor de trei ani este de 74% (față de 72 media națională%), în timp ce cea a magistratului crește la 75% (6 puncte mai mare decât media italiană); La cinci ani de la sfârșitul cursului, rata de ocupare a studenților absolvenți depășește 89% (cu 3 puncte peste media națională).

Este printre primele 500 de universități conform QS Graduate Employability Ranking 2019, care măsoară gradul de angajare a absolvenților din toate cele mai bune universități din lume.

Conform ultimului raport JobPricing, „Tor Vergata” este a treia universitate publică din Italia pentru cele mai bune perspective pentru absolvenți din punct de vedere al salariilor (cu 3% mai mult decât media italiană din primii 10 ani de carieră)

„Tor Vergata” fără granițe:

Universitatea aparține rețelelor internaționale de prestigiu, inclusiv:

 • YERUN (Young European Universities Network Network), care unește cele 18 cele mai bune universități europene fondate în urmă cu mai puțin de 50 de ani și prezente în cele mai importante clasamente internaționale),
 • VIU (importantă rețea a Universității Internaționale de la Veneția),
 • EUA (European University Association), organizația care reprezintă și sprijină peste 850 de instituții de învățământ superior din 47 de țări europene,
 • UNICA (Rețeaua universităților din Capitalele Europei), este o rețea instituțională formată din 49 de universități din 37 de capitale europene.
 • YUFE (Young Universities for the Future of Europe), una dintre cele 17 alianțe universitare alese de Comisia Europeană pentru dezvoltarea Universității Europene a viitorului: Tor Vergata este singurul Ateneu italian care face parte din ea.

Locații

 • Rome

  Via Cracovia n.50, 00133, Rome

  Întrebări