Keystone logo
Mahasarakham University

Mahasarakham University

Mahasarakham University

Introducere

MSU dintr-o privire

 • MSU este o universitate cuprinzătoare, care cuprinde 17 facultăți, 2 colegii, 1 școală și 1 instituție.
 • MSU are 2 campusuri
 • MSU oferă 177 programe de grad: 87 de programe de licență, 57 de programe de master și 33 de programe de doctorat.
 • În 2016, MSU are 1.268 de personal academic și 2.316 personal de sprijin.
 • În 2016, există 40.759 de studenți la MSU, inclusiv 49 de studenți de diplomă (0,12%), 37644 de studenți de licență (92,36%), 2,206 de masteranzi (5,41%) și 860 de doctoranzi (2,11%).
 • În 2016, MSU a înscris 123 de studenți internaționali din Cambodgia, China, India, Indonezia, Japonia, Laos, Pakistan, Coreea de Sud, Sudan, Taiwan, Marea Britanie, SUA și Vietnam.
 • MSU găzduiește peste 30 de unități cheie de implicare a comunității și educație de sprijin.
 • În 2016, MSU a întreprins 148 de proiecte de implicare în comunitate cu un buget total de 11.570.000 THB), și multe altele pentru a fi lansate în anii următori.
 • În 2016, MSU a derulat 166 de proiecte de cercetare diferite, cu un buget total de 46.100.628 THB.

Mahasarakham University (MSU), înființată în 1967, este o universitate publică și progresivă situată în inima nord-estului Thailandei. Este cunoscut sub numele de Centrul Educației, oferind o panoramă de nivel mondial, cu existență mai ecologică și proiecte durabile. MSU are o lungă și mândră tradiție de excelență academică și de cercetare. Ca instituție de învățământ, MSU recunoaște o obligație inerentă de a servi lumea burselor, studenților și absolvenților săi, profesiilor și societății.

Se crede că MSU este una dintre cele mai bune universități complete din Thailanda. Dintre multe universități renumite din Asia, în special în ASEAN, MSU s-a dovedit a fi o instituție care a oferit studenților săi numeroase diplome bine primite. Ca universitate publică cuprinzătoare, MSU oferă un total de 177 de programe de licență și postuniversitare, inclusiv 87 de licență, 57 de master și 33 de programe de doctorat în domeniile Științelor Sănătății, Umanității și Științelor Sociale și Științelor și Tehnologiei. Dintre aceste game largi de grade, MSU oferă, de asemenea, programe internaționale cu limba engleză ca mijloc de instruire constând din 4 programe de licență, 1 master și 2 doctorate, respectiv Bachelor of Business Administration (Business International), Licență în Contabilitate, Licență în Arte ( Managementul Turismului Internațional), program de licență în arte în limba engleză pentru comunicare internațională, master în știință (paleontologie), doctor în filozofie (paleontologie) și doctor în filozofie (tehnologie alimentară).

În prezent MSU (din 2017) are 17 facultăți, 2 colegii, 1 școală și 1 instituție, astfel: Colegiul de muzică, Colegiul de politică și guvernare, Facultatea de științe culturale, Facultatea de educație, Facultatea de arte plastice și aplicate, Facultatea de științe umaniste și sociale, Facultatea de drept, Facultatea de turism și management hotelier, Școala de afaceri Mahasarakham, Facultatea de medicină, Facultatea de asistență medicală, Facultatea de farmacie, Facultatea de sănătate publică, Facultatea de medicină veterinară și știința animalelor, Facultatea de arhitectură, Proiectare urbană și arte creative, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Mediu și Studii Resurse, Facultatea de Informatică, Facultatea de Științe, Facultatea de Tehnologie și Institutul de Cercetare Walai Rukhavej.

MSU angajează peste 3.584 de angajați. Dintre aceștia, 1.268 sunt cadre didactice universitare și 2.316 sunt personal administrativ și de sprijin universitar. Înscrierea școlară totală la MSU în anul universitar 2017 a urcat la 41.000 de studenți.

119074_pexels-photo-1543895.jpeg

MSU este considerată a fi printre universitățile de top din Thailanda și a considerat o universitate recunoscută în creștere rapidă, recunoscută la nivel mondial. MSU este singura universitate din Thailanda care oferă M.Sc. și doctorat în Paleontologie și BA în Limba Khmer. MSU este prima universitate din nord-estul Thailandei care oferă un program de licență în arte în contabilitate și a doua care începe un doctorat. curs în același subiect. MSU este prima universitate din țară care a înființat o Facultate de Științe Culturale. MSU este prima universitate thailandeză care s-a alăturat programului IT al Campusului Regional Microsoft. Mai mult decât atât, Facultatea de Educație, pilotul MSU a votat drept Facultatea de Cea mai bună educație din Thailanda de către Oficiul Național pentru Educație. MSU a înființat American Corner și un nou centru de studii ASEAN în cadrul Facultății de Umanități și Științe Sociale. De altfel, MSU are primul muzeu natural al ciupercilor medicinale din Thailanda și Asia, denumit Natural Medicinal Mushroom Mushroom, creat ca fiind centrul de învățare pentru extinderea și diseminarea cunoștințelor despre ciupercile medicinale naturale.

Calitatea clasei mondiale a MSU a fost clară în funcție de o serie de organizații internaționale, printre care URAP, QS Asian University Ranking, SCImago Institutions Ranking (SIR) World Report, UI GreenMetric World Universities Ranking, Webrometric, 4icu Web Ranking Popularity and Alexa Web Ranking . Acest succes implică faptul că, în viitorul apropiat, MSU își va stabili recunoașterea remarcabilă la scară națională și la nivel global.

119077_pexels-photo-256262.jpeg

MSU este bine recunoscut și foarte apreciat pentru excelența învățării și cercetării, campusurile sale frumoase și moderne, angajamentul său față de comunitate și calitatea absolvenților săi. MSU a primit 5 stele pentru predare, facilități și implicare în calitatea QS Stars Rating. Acest lucru face evident că MSU are facilități de ultimă oră și facultăți de predare de renume internațional, precum și implicare regională și comunitară. Mai mult, MSU a fost clasată în clasamentul UI GreenMetric World University, atestând angajamentul său pentru campania „Green University”, precum și pentru bunăstarea atât a oamenilor, cât și a mediului. MSU încearcă, de asemenea, să promoveze accesibilitatea la publicațiile lor online și a fost clasat în clasamentul Webometrics. MSU va continua cu planul său de îmbogățire academică și se angajează să mențină legături strânse cu partenerii noștri și comunitățile din apropiere prin „Comunitatea savanților”.

În fiecare an, există o serie de cercetători de calibru și profesori care vizitează atât secțiuni guvernamentale, cât și neguvernamentale din întreaga lume care vizitează MSU pentru a derula proiecte comune de cercetare în astfel de domenii care se găsesc mai rar în altă parte sau diferite din alte părți ale lumii; de exemplu, la Centrul de Cercetare și Educație Paleontologică, Institutul de Cercetări Botanice din Walai Rukhavej, Centrul de conservare a inscripției din nord-est a frunzelor și Muzeul ciupercilor naturale medicinale.

Ca instituție de învățământ superior din secolul XXI, MSU își dă seama că nu mai putem trage linia la misiunile convenționale de predare și cercetare, ci trebuie să îmbrățișăm și misiunea de a transfera cunoștințe către comunități. MSU consideră cu tărie că prin lărgirea participării în comunități, Universitatea poate ajuta la crearea și adăugarea de valori, precum și la îmbunătățirea capabilităților unei game largi de oameni, inclusiv cercetători de talie mondială, cercetători locali, personal MSU, studenți MSU, comunități și localnici. Prin urmare, performanța puternică a MSU pe plan academic și implicarea determină Universitatea să fie un profesionist în lumea educației, crezând că o universitate de nivel mondial nu trebuie să fie capabilă să producă și să publice cercetări la nivel internațional, ci și să poată ajuta la dezvoltarea și îmbunătățirea activităților de bază. în societate.

119076_pexels-photo-1059116.jpeg

MSU a fost puternic hotărâtă și a avut ca scop să obțină o recunoaștere internațională suplimentară.

Pentru a facilita colaborarea academică cu instituțiile partenere de peste mări, MSU a semnat memorandumuri de înțelegere cu peste o sută cincizeci de instituții din douăzeci și opt de țări, respectiv Australia, Belgia, Brunei, Cambodgia, Canada, China, Danemarca, Franța, Germania, India, Indonezia, Japonia, Laos, Malaezia, Mongolia, Myanmar, Olanda, Noua Zeelandă, Pakistan, Filipine, Rusia, Africa de Sud, Coreea de Sud, Taiwan, Thailanda, Marea Britanie, SUA și Vietnam.

Mergând mai departe spre un viitor mai luminos la o etapă de nivel mondial, MSU și-a continuat parteneriatul strâns cu colaboratorii din întreaga lume printr-o serie de activități academice care au fost desfășurate în comun; de exemplu, programele comune de licență între MSU și universitățile partenere, inclusiv Groupe Sup De Co Montpellier School School (Franța), Universitatea Hue (Vietnam), Universitatea pentru Naționalități Guangxi (China) și Universitatea de Audit Nanjing (China).

Mai mult, ca instituție de învățare orientată spre cercetare, cercetătorii de la MSU sunt implicați în studii de importanță globală. Acestea subliniază abordări interdisciplinare bazate pe științe, științe sociale și științe umaniste. MSU susține pe deplin comunitatea sa de cercetare pentru a avansa învățarea prin interacțiunea creativă a predării și cercetării de cea mai înaltă calitate. În special, MSU lucrează cu membrii locali, regionali, naționali și internaționali ai comunității de cercetare pentru a promova și păstra excelența în cercetare (revizuite de la egalitate, de mare calibru, cu recunoaștere națională și internațională). Un accent deosebit se pune pe cercetarea interdisciplinară, cu cooperarea dintre o serie de departamente, programe, discipline, centre și institute și implicarea studenților (atât absolvenți cât și studenți) în lucrări de cercetare și proiecte.

119078_people-coffee-notes-tea.jpg

MSU angajează numeroase proiecte legate de dezvoltarea studenților pentru a spori mobilitatea studenților, precum și pentru a răspândi cunoștințele academice în toată regiunea. În 2015, MSU a întreprins 126 de proiecte legate de dezvoltarea studenților, cu un buget total de 5.958.740 Baht și a derulat peste 760 de proiecte de cercetare, cu un buget total de cercetare din fonduri interne și externe de 94.435.305 Baht.

Acum și în viitor, MSU se străduiește să continue susținerea sa de cercetare esențială, interesantă și responsabilă, totodată căutând să se asigure că facultățile noastre respectă principiile fundamentale de cercetare, în timp ce se străduiesc să deschidă o nouă eră științifică cu cercetări de ultimă generație.

MSU deține brevete naționale din cercetări distincte și de calitate și un număr din ce în ce mai mare de brevete în domenii de vârf, cum ar fi nanotehnologia, biotehnologia, inginerie și inovația mătăsii. Astfel, se crede că MSU ar putea lucra la îmbunătățirea calității și a rezultatelor cercetării, ceea ce va face în curând MSU una dintre cele mai importante universități de cercetare din țară și regiune.

În acest sens, MSU sprijină, de asemenea, colaborările universitate-industrie în educație, cercetare și transfer de tehnologie, cu un accent puternic pe a ajuta întreprinderile din comunitate să obțină un avantaj tehnologic în competiția lor. Centrul de Cooperare Universitate-Industrie (UIC) al MSU finanțat de Comisia de Învățământ Superior din Thailanda și Biroul Național al Agenției de Dezvoltare a Științei și Tehnologiei (NSTDA) oferă legături între studenți, personal, cercetători, departamente guvernamentale, întreprindere privată și alte instituții de învățământ pentru cercetarea și dezvoltarea inovației sau a produselor prin utilizarea celei mai bune resurse tehnologice și de cercetare disponibile.

Cu motto-ul său „Devoțiune publică este o virtute a celor învățați”, MSU se angajează să ofere potențialilor săi studenți și potențiali parteneri programe de înaltă calitate, cunoștințele obținute din care vor facilita relații puternice între comunități și persoane educate. După ce și-a dat seama de avantajele de a fi localizat la nivel local, MSU va depune eforturi pentru recunoașterea internațională, pentru a stimula înțelepciunea localnicilor și, mai ales, calibrul studenților și personalului său ca cercetători calificați.

Locații

 • Kham Riang

  Khamriang Sub-District, Kantarawichai District, 44150, Kham Riang

  Întrebări