Keystone logo
LUT University Programul de masterat Erasmus Mundus Ingineri software pentru Green Deal (triplu grad)
LUT University

Programul de masterat Erasmus Mundus Ingineri software pentru Green Deal (triplu grad)

2 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 9.000 / per year *

În campus

* studenți din afara UE / SEE - burse disponibile

Introducere

Inginerii software vor avea un rol important în rezolvarea provocărilor de durabilitate cu care ne confruntăm la nivel local și global.

Programul Master Erasmus Mundus SE4GD educă inginerii software cu o mentalitate durabilă pentru a face față provocărilor de durabilitate.

Acești experți sunt capabili să inoveze, să proiecteze și să implementeze soluții bazate pe software cu un efect durabil pentru contexte locale și globale. Absolvenții noștri vor avea un impact asupra persoanelor, societăților, industriilor și guvernelor prin noi modalități responsabile de dezvoltare a sistemelor.

Programul se concentrează pe dezvoltarea durabilă prin utilizarea de soluții software. Accentuează aspectele umane în sustenabilitate, dezvoltă aspectele educaționale ale sustenabilității cu o perspectivă socială și educă profesioniștii TIC cu cunoștințe avansate de sustenabilitate, abilități și competențe.

Programul SE4GD subliniază, de asemenea, capacitatea de angajare a studenților prin dezvoltarea abilităților lor de carieră pe tot parcursul programului. Astfel, programul își propune să obțină rezultate ale învățării atât în abilitățile hard cât și în cele soft.

Programul este implementat ca un program de triplu grad între LUT University în Finlanda (LUT), Universitatea L'Aquila din Italia (UnivAq) și Vrije Universtiteit Amsterdam din Olanda (VUA). După finalizarea cu succes a studiilor, studenții vor primi următoarele diplome:

  • LUT: Master of Science in Technology (Major in Software Engineering)
  • UnivAq: Master în Informatică
  • VUA: Master of Science in Computer Science (Track on Software Engineering and Green IT)

Veți începe în Italia (semestrul 1) și veți continua în Finlanda (semestrul 2) și Olanda (semestrul 3). Pentru teza de masterat din semestrul 4, puteți selecta una dintre posturile de teză oferite de partenerii noștri. De asemenea, veți participa la două școli de vară, organizate de partenerii noștri, ca parte a studiilor dvs.

Primul semestru din Italia se va concentra pe elementele fundamentale de inginerie software, semestrul din Finlanda va pune accentul pe software-ul durabil, iar semestrul din Olanda se va ocupa de software-ul pentru durabilitate. Cu alte cuvinte, studiile dvs. de inginerie software vor include perspectiva durabilității.

Ce face SE4GD unic?

Atractivitatea programului

Atractivitatea programului se bazează pe fundamentul puternic al ingineriei software și pe noua perspectivă a combinării durabilității cu dezvoltarea software și a accentului pe efectele asupra societății. Credem că programul nostru vă va atrage datorită rolului tot mai mare al software-ului în societate și posibilităților largi de a-l utiliza în alte sectoare . Rețeaua noastră puternică de parteneri cunoscuți vă va oferi conținut puternic și atractiv. Combinația dintre durabilitate, design și inginerie software vă oferă ceva pentru voi toți.

Împreună vom aborda provocările privind sustenabilitatea

Rezultatele învățării pe toată durata vieții

Studenții care studiază în programul SE4GD vor absolvi cu o viziune diferită asupra lumii.

În calitate de indivizi instruiți, puteți vedea mediul înconjurător al gândirii durabile, veți fi determinați să căutați și să folosiți tehnologia pentru a îmbunătăți viitorul societății voastre. Veți învăța abilități extrem de transferabile în ingineria software și vi se va facilita, de asemenea, să vă scrieți cercetarea și să dezvoltați idei conceptuale.

Studenții noștri vor ieși extrem de angajați.

Vă veți dezvolta planul personal de învățare la începutul SE4GD și vă veți urmări învățarea folosind un jurnal de învățare reflectiv. Vă veți construi CV-ul (ca parte a educației în carieră) în timpul programului. Folosind seturi de învățare activă pe metode de cercetare, în cadrul proiectului tezei de master, vă veți provoca învățarea și veți începe un dialog despre modul în care învățați și cum asimilați învățarea. Acest obicei va fi purtat prin toate modulele din program.

Personalul va evolua odată cu tine.

Personalul va căuta în mod activ oportunități de a colecta feedback-ul cu privire la performanța lor ca facilitatori de învățare - programul SE4GD va implementa un cod de practică pentru personal care va asigura feedback regulat de la elevi și o discuție reflexivă despre practicile de predare și învățare, acțiunile fiind documentate și partajate. Întrucât programul își propune să sublinieze domenii care nu au fost acoperite anterior, fiecare partener al programului va învăța noi abilități și competențe.

Vom ținti sus.

Deși noile perspective nu vor schimba fundamentele disciplinelor individuale, ele au totuși un efect. Experiențele noastre arată că combinația de soluții TIC și o mentalitate durabilă atrage studenții, care sunt motivați și talentați. Studenți care doresc să facă o schimbare.

Îți vei auzi vocile.

Studenții sunt încurajați să înceapă un blog de sustenabilitate pe site-ul web al programului. În acest fel, veți auzi vocile deja în timpul programului.

Viitorul nostru comun - înțelegerea altora și lucrul împreună

Programul SE4GD se bazează pe un fundal multicultural prin combinarea mai multor zone culturale diferite. Selectarea studenților în program va asigura multinaționalitatea care trebuie utilizată în executarea programului. Conținutul specific învățării culturii și / sau limbii locale în legătură cu provocările de durabilitate este definit pentru fiecare semestru. Deși limba reprezintă identitatea culturală mai importantă pentru studenți este de a învăța aspectele culturale și provocările de durabilitate (ne folosim de partenerii noștri locali și regionali pentru a extinde acest domeniu).

Fiecare universitate gazdă va oferi, de asemenea, unele evenimente sociale / culturale pentru studenți. Universitățile gazdă pot avea, de asemenea, o colaborare mai strânsă cu unele dintre universitățile partenere. De exemplu, în semestrul 2 din Finlanda, studenții vor avea un seminar industrial la Sankt Petersburg, oferit de ITMO. În plus, studenții vor fi integrați în mediul socio-cultural în cadrul seminariilor industriale și al școlilor de vară și în toate activitățile generale ale programului.

Chiar și pregătirea acestui program a avut un impact asupra modului în care partenerii gândesc, lucrează și fac rețele. Partenerii programului SE4GD au fost selectați pentru a îndeplini obiectivele programului în cel mai bun mod. Întrucât partenerii gazdă, educaționali și industriali sunt importanți pentru implementarea conținutului programului, partenerii regionali și locali sunt importanți pentru provocările de durabilitate din lumea reală. Deoarece SE4GD are deja o legătură cu partenerii locali din toate țările gazdă și cu multe regiuni vizate, programul este încrezător că poate oferi educație competentă studenților interesați de viitorul durabil.

Extinderea domeniului de aplicare SE4GD

Proiectul SE4GD își propune să aibă un impact puternic asupra utilizării software-ului pentru obiectivele de sustenabilitate (de exemplu, obiectivele ONU ODD). Pe măsură ce rolul software-ului pentru durabilitate crește, programul SE4GD va produce profesioniști cu expertiza necesară și vor crește oportunitățile pentru acești oameni din lumea academică și din industrie. Căutăm candidați foarte motivați și talentați care doresc să facă schimbarea să se întâmple.

Programul SE4GD își propune să aibă un impact extins asupra durabilității. În loc să îmbunătățească doar tehnologia, SE4GD își propune să îmbunătățească eficiența altor domenii, cum ar fi subliniat în acordul verde european.

În calitate de absolvent al programului SE4GD, veți avea capacitatea de a rezolva probleme în proiectarea și ingineria software, având în vedere aspectele de durabilitate și veți fi pregătiți pentru un viitor mai durabil. Pe măsură ce lucrați la problemele din lumea reală furnizate de partenerii din industrie, precum și de partenerii locali și regionali, vă puteți utiliza competențele imediat. SE4GD își propune să răspundă la o întrebare extrem de importantă; cum putem avea un impact asupra dezvoltării durabile a planetei noastre.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Rezultatul programului

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări