Master în tehnologie alimentară și nutriție
Lund University
Informatie cheie
Locația campusului
Lund, Suedia
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi
Taxe de școlarizare
Contactează şcoala
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Burse de studiu
Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile
Introducere
Prezentare generală a programului
Acest program se adresează studenților care doresc să învețe mai multe despre alimente și care doresc să lucreze cu alimente inovatoare viitoare, de exemplu, ca parte a soluției la probleme majore de sănătate, cum ar fi malnutriția și obezitatea. Programul acoperă proiectarea și producția de alimente cu beneficii pentru sănătate. Veți învăța despre subiecte precum chimia alimentară, prelucrarea alimentelor, chimia suprafețelor și coloidale, microbiologie, nutriție și analiza alimentelor. De asemenea, este posibil ca studenții să aleagă cursuri cu accent pe mediu și durabilitate.
Programul este strâns aliniat la nevoile pieței și se pune un accent puternic pe științele ingineriei. În timpul studiilor, veți întâlni nu numai cercetători de top din cadrul departamentului, ci și lectori invitați de la diverse companii alimentare care lucrează, de exemplu, cu dezvoltarea de produse și marketing. Legăturile noastre cu industria locală sunt puternice și concentrarea noastră pe inovare este mare; mulți dintre cercetătorii noștri au transformat rezultatele cercetării în întreprinderi antreprenoriale de succes, cum ar fi Oatly, Optifreeze, Probi și Solve.
Cursurile includ atât învățare teoretică, cât și practică și ne asigurăm că studenții noștri înțeleg atât „de ce” cât și „cum” ale disciplinelor pe care le studiază. Multe proiecte sunt foarte concentrate pe produs și includ adesea vizite la companii locale, precum și la consilieri din industrie, care ajută studenții să-și ghideze proiectele. Pentru a face față programului, recomandăm studenților să aibă cunoștințe despre operațiunile unitare, termodinamică și abilități de laborator de la licență.
După finalizarea acestui program, veți:
- Au atins un nivel ridicat de competențe largi în tehnologia alimentară și nutriție pentru a face față provocărilor globale ale securității alimentare.
- V-ați îmbunătățit abilitățile de comunicare prin discuții, dezbateri și prin exersarea prezentărilor scrise și orale ale proiectelor.
- Să poată sugera condiții de procesare pentru fabricarea industrială a produselor alimentare de înaltă calitate în ceea ce privește proprietățile nutritive și senzoriale și în ceea ce privește materiile prime, confort, energie și durabilitate.
Curriculum
Structura programului
Cursuri obligatorii:
- Chimie și nutriție alimentară (7,5 credite)
- Microbiologie alimentară (7,5 credite)
- Inginerie alimentară (7,5 credite)
- Tehnologia alimentară pentru formulare (7,5 credite)
- Relația dintre industria alimentară, societate și consumatori (7,5 credite)
- Proiect în dezvoltarea produselor alimentare (15 credite)
Cursuri alternative obligatorii, „Specializare”:
- Cel puțin unul dintre:
- Tehnologia enzimelor (7,5 credite)
- Probiotice (7,5 credite)
- Chimie de suprafață și coloizi (7,5 credite)
Cursuri alternative obligatorii, „Sustenabilitate”:
- Cel puțin unul dintre:
- Probleme de mediu (7,5 credite)
- Managementul mediului industrial (7,5 credite)
- Calitate și siguranța produsului (7,5 credite)
Cursuri opționale:
- Analiză cromatografică (7,5 credite)
- Biotehnologia mediului (7,5 credite)
- Chimie verde și biotehnologie (7,5 credite)
- Operațiuni de unitate în industria biotehnologică și alimentară (7,5 credite)
- Suedeză pentru începători (7,5 credite)
- Transfer de căldură (7,5 credite)
- Proiectarea experimentelor (7,5 credite)
- Logistica de ambalare (7,5 credite)
- Biochimie analitică (7,5 credite)
- Procesarea în aval în biotehnologie (7,5 credite)
- Curs avansat în orice domeniu (15 credite)
Cursuri în total: 90 de credite, proiect de master (30 de credite)
Rezultatul programului
După finalizarea acestui program, veți:
- Au atins un nivel ridicat de competențe largi în tehnologia alimentară și nutriție pentru a face față provocărilor globale ale securității alimentare.
- Ți-ai îmbunătățit abilitățile de comunicare prin discuții, dezbateri și prin exersarea prezentărilor scrise și orale ale proiectelor.
- Să puteți sugera condiții de prelucrare pentru fabricarea industrială a produselor alimentare de înaltă calitate în ceea ce privește proprietățile nutriționale și senzoriale și în ceea ce privește materiile prime, confortul, energia și durabilitatea.
Oportunități de carieră
Perspectivele de carieră
Viitorul tău loc de muncă ar putea fi oriunde în lume; într-o companie multinațională mică sau mare, un institut de cercetare, o universitate sau o autoritate guvernamentală. Aproximativ jumătate dintre absolvenții noștri și-au găsit locuri de muncă la companii precum Arla Foods, Tetra Pak, Optifreeze, Albina Snacks, Glucanova și AAK. Aproximativ 25% au continuat studiile la nivel de doctorat, iar restul și-au găsit un loc de muncă în sectorul public sau la un institut de cercetare.
Despre Școală
Întrebări
Cursuri similare
MSc Food Science
- Guildford, Regatul Unit
Master în calitatea și siguranța alimentelor
- Bayreuth, Germania
Master în Tehnologia Alimentelor (disertație)
- Johannesburg, Africa de Sud