Keystone logo
Lublin University of Technology

Lublin University of Technology

Lublin University of Technology

Introducere

Lublin University of Technology a fost fondată în 1953. Universitatea este situată în partea de sud-est a Poloniei. Campusul său este unul dintre cele mai bine proiectate și echipate centre de predare și cercetare din Polonia. Pe lângă facilitățile moderne, campusul are clădiri istorice. LUT se află pe primul loc în rândul universităților poloneze în ceea ce privește numărul de cereri de brevet și model de utilitate. Universitatea este, de asemenea, lider în numărul de brevete și drepturi de protecție acordate. LUT este un lider cvadruplu al inovației în clasamentul Fundației pentru Educație „Perspektywy”.

Există aproximativ 9000 de studenți la LUT, iar străinii constituie peste 10% din corpul studențesc LUT. Absolvenții universității sunt caracterizați ca specialiști competenți care înțeleg relația dintre cercetare și tehnologie cu dezvoltarea socială și civilizațională. Membrii facultăților, studenții și studenții doctoranzi ai Lublin University of Technology au fost laureații diferitelor competiții de cercetare și au primit medalii la expozițiile internaționale de invenții de la Geneva, Valencia și Santa Clara, SUA. Studenții pot alege între 29 de domenii de studiu în poloneză și 2 programe în limba engleză predate la șase facultăți.

LUT cooperează cu mai multe universități din UE și din afara UE în cadrul Erasmus+ și al altor programe de schimb internațional, oferind studenților multe oportunități de a câștiga experiențe de neuitat în timp ce studiază sau fac stagii în străinătate. LUT oferă, de asemenea, multe activități extracurriculare în care să te implici, cum ar fi cluburi de știință, grupuri de dans tradițional și contemporan, cor academic, federație sportivă academică, cluburi de iaht și multe altele. Lublin University of Technology găzduiește festivalul „Juwenalia” al Zilelor Culturii Studențești în fiecare an. Evenimentul atrage zeci de iubitori de muzică care pot urmări și asculta spectacole live ale celor mai mari vedete ale muzicii.

Caracteristici Campus

Biblioteca LUT

Există Biblioteca Centrală LUT și 4 biblioteci de facultate situate în campus. Biblioteca Centrală conține peste 160.000 de cărți și 300 de titluri periodice curente din Polonia și din străinătate. Biblioteca oferă literatură științifică, literatură de referință, cărți de curs, precum și periodice și reviste. Elevii pot folosi catalogul bibliotecii pentru a căuta toate formele de material bibliotecă și pentru a verifica locația și disponibilitatea stocului. Multe resurse sunt disponibile electronic și sunt accesibile prin conexiunea autorizată, atât în campus, cât și în afara acestuia. Studenții și cadrele universitare pot folosi computere cu conexiune la internet în fiecare bibliotecă a facultății și biroul de asistență. Cardurile de citire ale studenților sunt valabile pe perioada studiilor și le permit să împrumute gratuit cărți stocate local. Tuturor bobocilor li se oferă o întâlnire informativă despre cum să folosească biblioteca.

Departamentul de Limbi Străine (DFL) este situat la etajul 8 al Facultății de Inginerie Mecanică. Pe lângă organizarea de cursuri de limbi străine, Departamentul oferă numeroase examene în engleză, franceză și germană care sunt recunoscute la nivel internațional, de exemplu, TOEFL, TOEIC, TELC, MONDIALE Technical English, WiDaF, MONDIALE Fachsprachentest DeutschTFI, TM.

Biroul Servicii Cariere se ocupa de piata muncii, oferte de locuri de munca/stagii/formare, informatii despre angajatori si situatii de pe piata muncii. Aceștia sprijină studenții și proaspeții absolvenți în selecția carierei lor și organizează ateliere individuale și de grup privind planificarea carierei. Fiecare student care are în vedere cariera sa de muncă poate vizita Biroul pentru consultanță neplătită.

Incubatorul de antreprenori al LUT sprijină întreprinderea studenților, doctoranzilor, absolvenților și tinerilor cadre universitare din cadrul LUT și a altor instituții. Incubatorul se concentrează pe activități care permit implementarea ideilor tinerilor, pentru a le verifica capacitatea de acțiune pe piața reală, chiar înainte ca serviciul lor să fie gata de a fi vândut. Înseamnă pur și simplu că beneficiarii pot deschide afaceri.

Centrul IT oferă servicii în cadrul dezvoltării infrastructurii tehnologiei informației și permite accesul la Internet tuturor studenților. Studenților li se oferă o adresă de e-mail a studentului și pot folosi rețeaua Eduroam pentru o conexiune la internet WiFi.

  Admitere

  Candidați eligibili

  Următorii candidați sunt eligibili să urmeze studii superioare la Lublin University of Technology pe baza deciziei rectorului:

  • Candidații care nu sunt deținători ai niciunui statut sau documente care să îi permită să studieze în aceleași condiții ca și cetățenii polonezi; străinii care dețin un permis de ședere cu adnotarea „acces la piața muncii” sau viză Schengen sau viză națională de muncă pe teritoriul Poloniei, se pot înscrie și urma o educație la LUT numai pe bază de taxă;
  • Deținătorii unui Card valid al Polului (Karta Polaka);
  • Resortisanții statelor membre ale Uniunii Europene, ai Confederației Elvețiene sau ai statelor membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb (AELS) – părți la Acordul privind Spațiul Economic European – și membrii familiilor acestora care au fondurile necesare pentru acoperirea costurile de subzistență ale acestora pe parcursul unei perioade de studii;

  Procedura pas cu pas

  • Creați un cont individual de înregistrare în Sistemul electronic de înregistrare a studenților
  • Alege-ți facultatea, programul și nivelul de studiu.
  • Completați și trimiteți chestionarul personal - completați-vă detaliile.
  • Încărcați scanări ale documentelor de calificare.
  • Plătiți taxa de înscriere în termenele limită de aplicare.
  • Participați la procedura de calificare – documentele dumneavoastră sunt verificate în conformitate cu cerințele formale și legate de educație.
  • Verificați rezultatele calificării. Veți primi o decizie emisă de Rector (fie pozitivă, fie negativă).
  • Dacă decizia este pozitivă, depuneți documentele solicitate în original specificate în decizie.
   Oficiul pentru Educație Internațională vă va informa cu privire la următorii pași prin e-mail sau scrisoare.

  Documente necesare

  Documente de calificare

  • Scanarea diplomei de studii superioare cu legalizare (sau apostila) si adnotare;
  • Scanarea foii matricole oficiale a înregistrărilor/suplimentul la diplomă cu baremul de note inclus confirmat de Universitate
  • Scanarea certificatului oficial care confirmă cunoașterea limbii de predare
  • Scanați pagina pașaportului cu fotografia și datele dvs. personale

  Documente de înscriere

  • Chestionar personal – tipărit din Sistemul electronic de înregistrare a studenților și semnat;
  • Documente care confirmă absolvirea studiilor superioare cu legalizare (sau apostilă) și traducerea lor în limba poloneză sub jurământ sau traducerea făcută sau certificată de consulul de drept;
  • Suplimentul la diplomă sau alt document care să conțină lista disciplinelor finalizate (foaia matricolă) împreună cu conținutul curriculei și traducerea acestora în poloneză sub jurământ sau traducerea făcută sau certificată de consulul de drept;
  • Document de informare asupra baremului de calificare (dacă nu este specificat în documentele de învățământ) eliberat de Universitate și traducerea acestuia în limba poloneză sub jurământ sau traducerea făcută sau certificată de consulul de drept;
  • Documente care confirmă cunoașterea limbii engleze;
  • O poliță de asigurare de boală și accident care acoperă perioada de studii în Polonia sau Cardul european de asigurări de sănătate.
  • Un document valabil care autorizează studentul să rămână pe teritoriul Republicii Polone
  • Un certificat de recunoaștere (nostrificare) a diplomei de studii superioare (dacă este cazul)
  • Procura originală, care autorizează o persoană să acționeze în numele Studentului (dacă este necesar).

  Taxe de înscriere și școlarizare

  Taxa de aplicare – 20 EUR

  • Taxa de înscriere se plătește o dată pentru fiecare domeniu de studiu la care se înregistrează un student în Sistemul electronic de înregistrare a studenților și este nerambursabilă. Acesta trebuie achitat cel târziu la 1 iulie 2023. Detaliile contului bancar sunt furnizate în Sistemul electronic de înregistrare a studenților și sistemul de admitere în câmpul PLĂȚI.
  • Taxa de școlarizare – sunt specificate taxele de școlarizare pe semestru în EUR plătite de studenții admiși în baza deciziei rectorului

  Aplicație online

  Pentru a aplica online, vă rugăm să urmați pașii de mai jos:

  • Urmați linkul de înregistrare din partea de jos a paginii.
  • Alege-ți facultatea, programul și nivelul de studiu.
  • Completați și trimiteți chestionarul personal pentru a vă crea contul de înregistrare. Va trebui să completați detaliile personale, de contact și educaționale.
  • Amintiți-vă sau copiați numărul și parola NIU.
  • Conectați-vă la contul dvs. de înregistrare folosind numărul dvs. NIU.
  • După ce v-ați autentificat, verificați datele din secțiunea Date personale.
  • Adăugați în fișierul MsWord informațiile necesare în secțiunile: Învățământ secundar – Țara emitentă a certificatului de școală secundară; Învățământ superior – țara emitentă a diplomei de studii superioare; adresa, numărul de telefon și prefixul și adresa de e-mail ale instituției de învățământ superior.
  • Încărcați documentele de calificare în secțiunea Încărcați documente, precum și fotografia dvs.
  • Plata taxei de aplicare.

  Cerinte pentru viza

  Toți străinii (UE și non-UE) trebuie să își legalizeze șederea în Polonia. Există mai multe posibilități, în funcție de scopul și perioada vizitei. Pentru a vizita Polonia este necesară o viză sau o viză Schengen. Dacă intenționați să emigrați în Europa și să locuiți în Polonia pentru o perioadă lungă de timp - aveți nevoie de un permis de ședere, care poate fi obținut pe baza unei studii. Cetățenii țărilor terțe care dețin vize pe termen lung pot rămâne în Republica Polonia mai mult de 90 de zile și ar trebui să solicite un permis de ședere.

  Republica Polonă este un stat membru al spațiului Schengen. Țările din Acordul Schengen au abolit controlul pașapoartelor și al imigrației la frontierele lor comune și pentru călătoriile între statele lor membre. Țările membre recunosc și vizele Schengen emise de alte state Schengen. La granița exterioară sau la prima intrare în spațiul Schengen, se aplică procedurile normale de control al imigrației, totuși admiterea în orice țară Schengen este considerată admitere în întreg spațiul Schengen (toate țările membre), fără a fi necesare alte controale de imigrare.

  Legalitatea șederii străinului pe teritoriul polonez poate fi verificată și constă în solicitarea străinului să prezinte documente sau permise care îl autorizează să ședere în Polonia, mijloacele financiare necesare pentru acoperirea costurilor șederii și documente care confirmă faptul deținerea asigurării de sănătate. .

  Instituțiile autorizate să efectueze acest tip de control sunt:

  • Ofițerii Serviciului Vamal
  • Ofițerii Serviciului de Grăniceri
  • Ofițeri de poliție
  • Angajații autorizați ai Oficiului pentru Străini
  • Angajații autorizați ai Oficiului Voievodat

  Extensie de viză

  Vă rugăm să rețineți că lista finală de cerințe și documentele necesare pot fi modificate de către organele administrative și înainte de a solicita o prelungire a vizei ar trebui să consultați întotdeauna un anumit birou pentru informații.

  Perioada de valabilitate a vizei Schengen pentru străinii rezidenți pe teritoriul Republicii Polone eliberată de autoritatea poloneză sau de autoritatea altui stat Schengen, valabilă și pe teritoriul Poloniei, poate fi prelungită, precum și durata șederii acoperite. prin această viză, dacă este prezentată dovada unor motive importante care justifică prelungirea perioadei de valabilitate sau a perioadei de ședere.

  Un străin care intenționează să-și prelungească perioada de rezidență pe baza vizei Schengen trebuie să depună un formular de cerere completat pentru prelungirea unei vize și documentele suplimentare enumerate mai jos la oficiul voievodat cu jurisdicție asupra locului de reședință al străinului, cel târziu în ziua expirării perioadei de ședere legală pe teritoriul Republicii Polone. Prelungirea unei vize din motive personale importante este supusă unei taxe de timbru în valoare de echivalentul a 30 de euro. Documentul se eliberează în termen de o lună.

  Documente necesare:

  • Formular de cerere completat cu informațiile furnizate
  • 1 fotografie
  • Fotocopia unui document de călătorie valabil (original disponibil pentru inspecție).
  • Document care confirmă motivul prelungirii vizei (confirmarea statutului dvs. de student).

  Burse și finanțare

  Polonia oferă studenților burse prin intermediul guvernului, diferitelor fundații și universităților înseși. Acestea sunt disponibile studenților de origine poloneză, inclusiv solicitanților cu dizabilități, precum și studenților internaționali, atât din interiorul UE, cât și din țări din afara UE. Numărul mare de instituții care oferă burse și disponibilitatea lor fluidă fac situația din țară unică.

  Burse în cadrul acordurilor bilaterale

  Finanțat de guvernul polonez sau de partenerul său străin. Valoarea bursei depinde de tipul de studiu. De asemenea, este recomandabil să verificați cu autoritățile locale dacă au un program de burse care include studii în Polonia. Merită să verificați cu autoritățile locale dacă au o bursă.

  Programul de schimb CEEPUS – Programul implică 16 țări din Europa Centrală și de Est ai căror studenți de schimb sunt scutiți de plata taxelor de școlarizare plus granturi finanțate de țara gazdă.

  Burse din Parteneriatul Estic și țările post-sovietice - aceste burse sunt oferite în special studenților din Belarus pentru studii de licență, masterat și doctorat și sunt finanțate de Fundația Konstanty Kalinowski.

  Burse pentru cetățeni din țările în curs de dezvoltare – Aceste burse ajută studenții de la doctorat. nivelul de studii în domenii tehnice în Polonia. Ele sunt finanțate de guvernul polonez.

  Programul Fulbright – Acestea sunt, în esență, granturi pentru finanțarea unui program de schimb între Statele Unite și Polonia, pentru a permite studenților, stagiarilor, savanților, profesorilor, instructorilor și profesorilor să se formeze în ambele țări. Finanțarea este administrată de Comisia Fulbright din Polonia și SUA

  Programul de burse Visegrad - Acestea sunt burse de 1-4 semestre pentru diplome de master și post-master. Programul este administrat de șefii Fondului Internațional Visegrad.

  Cum să obțineți o bursă

  Studenții străini care dețin un Card of a Pol se vor califica pentru unele burse. Alți studenți străini care trăiesc în Polonia cu un permis de ședere temporară sau cu o viză nu sunt eligibili decât dacă ei sau membrii familiei lor îndeplinesc prevederile impuse de legislația poloneză. Studenții trebuie să urmeze studiile la nivel academic în Polonia. Dar, în primul rând, studenții trebuie să finalizeze studiile de nivel al doilea și să aibă un certificat de absolvire pentru intrarea într-o instituție universitară. Un certificat de absolvire sau o diplomă echivalentă nu califică automat studenții să solicite o bursă. Nostrificarea trebuie urmată pentru a stabili autenticitatea certificatelor sau diplomelor de către țările emitente și respectarea legislației poloneze. Studenții trebuie să aibă o viză valabilă și un control medical înainte de a intra în Polonia.

  Clasamente

  2023

  • Locul 2 la inovare (Clasamentul Universității Perspektywy - Inovație 2023)
  • Locul 8 printre universitățile tehnice din Polonia (Clasamentul Universității Perspektywy - Universități de Tehnologie 2023)
  • Locul 43 la potențial academic (Clasamentul Universității Perspektywy – Potențial academic 2023)
  • Locul 25 în clasamentul general al universităților poloneze (Perspektywy University Ranking – University Ranking 2023)
  • Locul 34 la publicații (Clasamentul Universității Perspektywy - Publicații 2023)
  • Locul 34 la prestigiu (Clasamentul Universității Perspektywy - Prestige 2023)
  • Locul 41 la eficacitatea academică (Clasamentul Universității Perspektywy - Eficacitatea academică 2023)
  • Locul 33 la internaționalizare (Clasamentul Universității Perspektywy - Internaționalizare 2023)

  2022

  • Locul 3 la inovare (Clasamentul Universității Perspektywy - Inovație 2022)
  • Locul 8 printre universitățile tehnice din Polonia (Clasamentul Universității Perspektywy - Universități de Tehnologie 2022)
  • Locul 30 la potențial academic (Clasamentul Universității Perspektywy – Potențial academic 2022)
  • Locul 32 în clasamentul general al universităților poloneze (Perspektywy University Ranking – University Ranking 2022)
  • Locul 36 la publicații (Clasamentul Universității Perspektywy - Publicații 2022)
  • Locul 38 la prestigiu (Clasamentul Universității Perspektywy - Prestige 2022)
  • Locul 40 la eficacitatea academică (Clasamentul Universității Perspektywy - Eficacitatea academică 2022)
  • Locul 40 la internaționalizare (Clasamentul Universității Perspektywy - Internaționalizare 2022)

  Locații

  • Lublin

   Lublin, Polonia

  Întrebări