Keystone logo
Lingnan University Master of Science în e-Business și Supply Chain Management (MSceBSCM)
Lingnan University

Master of Science în e-Business și Supply Chain Management (MSceBSCM)

Tuen Mun, Hong Kong

1 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

HKD 159.000 *

În campus

* Taxele de școlarizare de mai sus nu acoperă cursurile de pre-intrare.

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Master of Science în eBusiness și Supply Chain Management integrează două funcții cheie într-un program holistic

În ultimul deceniu, creșterea internetului și a mass-mediei sociale, împreună cu extinderea comerțului electronic și gestionarea mai bună a lanțului de aprovizionare, au transformat modelele tradiționale de afaceri și comportamentul consumatorilor. Aceste evoluții au avut, de asemenea, un impact asupra pieței muncii prin schimbarea gamei de cunoștințe și a seturilor de competențe pe care le așteaptă angajatorii.

Având în vedere acest lucru, Master of Science în eBusiness și Managementul Lanțului de Aprovizionare (MSceBSCM) își propune să furnizeze perspective orientate spre management în domeniile relevante pentru studenții dintr-o varietate de medii academice și profesionale.

Abordare bidirecțională

"Master of Science în eBusiness și Supply Chain Management este unic și cu perspectivă în modul în care contribuie la sectoarele de afaceri conexe și răspunde cererii din ce în ce mai în creștere de manageri IT și SCM calificați în China continentală, Hong Kong și în altă parte, "Spune profesorul Leng Ming-ming, director fondator al programului și profesor la Departamentul de calcul și științe decizionale al Lingnan University .

Mai precis, cursul este conceput pentru cei care sunt sau intenționează să lucreze în calitate de manageri IT sau de operațiuni, consultanți pentru e-business, manageri de proiect sau manageri de lanț de aprovizionare. Este, de asemenea, potrivit pentru oricine care intenționează să fie un antreprenor în domeniul e-business.

"Oferim studenților o înțelegere practică a strategiilor de management și a competențelor pentru CSM în mediul e-business", spune Leng. "Ei vor fi apoi echipați pentru a servi organizații importante în roluri care implică adoptarea, utilizarea și gestionarea tehnologiilor informaționale".

Integral al tuturor Industriilor

El observă că internetul este acum un element integrat al tuturor industriilor și, prin urmare, o înțelegere a sistemelor de e-business și a lanțului de aprovizionare este din ce în ce mai esențială pentru oricine caută avansarea în carieră. Angajații care lucrează în principal în IT trebuie să știe despre operațiunile lanțului de aprovizionare și strategiile și abilitățile de management pentru a menține producția și distribuția la timp și pe drumul cel bun. La rândul lor, cei care au privit ca specialiști în logistică sau în lanțul de aprovizionare trebuie să înțeleagă tehnologia informatică care activează acum atât de mult din activitatea de zi cu zi.

Prof Leng adaugă că Master of Science în eBusiness și Supply Chain Management programe pregătește studenții pentru aptitudinile necesare și oferă, de asemenea, oportunități de stagiu și de studiu în străinătate, evenimente în rețea și discuții de către vorbitorii invitați. Aceasta oferă cunoștințele teoretice și experiența practică necesară pentru a accelera progresul carierei. Legăturile strânse ale universității cu industria și parteneriatele cu o serie de firme de comerț electronic și de lanț de aprovizionare contribuie, de asemenea, la deschiderea ușilor.

Organismele profesionale, inclusiv Asociația de Logistică din Hong Kong, Institutul Internațional de Management, Institutul de Consultanți E-Commerce Certified și Institutul de Management al Proiectului au recunoscut programul.

"Deci, în afară de excelența academică, oferă și aspectul" educației profesionale ", spune Prof Leng.

Cariera și progresul academic

Pentru absolvent, studenții trebuie să completeze șase discipline de bază și patru electives pentru un total de 30 de credite. Electivele abordează nevoile specifice ale organizațiilor care administrează operațiunile lanțului de aprovizionare într-un moment în care e-business-ul devine din ce în ce mai important. Pe o notă separată, toți candidații sunt eligibili pentru burse.

"Sinergia expertizei facultatilor in IT si SCM inseamna ca departamentul este bine pozitionat pentru a sustine predarea programului", spune Prof Leng. "Clasele vor folosi studii de caz și discuții pentru a scoate la iveală problemele cheie, iar profesorii vor fi disponibili și după orele de curs sau prin e-mail pentru a trece prin subiectele care necesită clarificări suplimentare. Acest lucru este în concordanță cu filozofia generală a educației artistice liberale de la Lingnan University . "

Master of Science în eBusiness și Supply Chain Management program este, de asemenea, o Pathway către un MPhil sau doctorat.

Caracteristici speciale ale Master of Science în eBusiness și Supply Chain Management

 • Un program unic și prospectiv dedicat dezvoltării și promovării potențialului academic și profesional al studenților în epoca "Internet".
 • Crearea de relații de parteneriat cu un număr de firme relevante din domeniile eBusiness și lanțul de aprovizionare, care contribuie la îmbunătățirea perspectivelor de carieră ale studenților în cadrul programului.
 • Oferiți studenților o serie de șanse de a analiza cazurile profesionale și de a participa la proiecte comerciale reale, care ajută la îmbunătățirea capacității elevilor de a-și aplica cunoștințele pentru a rezolva probleme reale.

Curriculum-ul programului

Cursuri de bază (șase cursuri):

 1. Bazele fundamentale ale afacerii electronice
 2. CDS502 Managementul lanțului de aprovizionare în eBusiness
 3. Tehnologia contabilă și financiară CDS503
 4. CDS504 Business Analytics Analytics
 5. CDS505 Tehnologie mobilă și aplicații în eBusiness
 6. CDS506 Cele mai bune practici în eBusiness și Managementul lanțului de aprovizionare

Cursuri opționale * (Oricare patru):

 1. CDS507 Probleme juridice pentru eBusiness
 2. CDS508 Marketing electronic
 3. CDS509 Implementarea comerțului electronic: planificare, selectare platformă și execuție
 4. CDS510 Social Media pentru eBusiness
 5. CDS511 Management de proiect cu software
 6. Gestionarea operațiunilor de service CDS512
 7. CDS513 Managementul achizițiilor și al logisticii pentru eBusiness
 8. CDS514 Managementul sistemelor informatice
 9. CDS515 De luare a deciziilor de afaceri cu software-ul

* Oferirea de cursuri elective este supusă unei cereri suficiente și disponibilității facultăților.

Curs înainte de intrare

Solicitanții care nu au pregătire sau au o experiență limitată în managementul sistemelor informatice și în statisticile lor vor fi obligați să finalizeze cursurile de pregătire înainte de începerea acestui program master, Managementul sistemelor informatice și statisticile.

Recunoaștere profesională

 • Chartered Institute of Purchasing
 • Hong Kong Logistic Association (HKLA)
 • Institutul de consultanți certificați de comerț electronic (CEC)
 • Institutul Internațional de Management (IIM)
 • Project Management Institute (PMI)
 • Asociația de Audit și Control al Sistemelor Informaționale (ISACA)

Cerințe de absolvire

 • Completați 10 cursuri (6 cursuri de bază și 4 cursuri elective) și obțineți un minim de 30 de credite
 • Obțineți un CGPA minim de 2,67

Cerințe de intrare

Solicitanții ar trebui:

 • Să dețină o diplomă de licență cu onoruri de primă clasă sau de clasa a doua de la o instituție terțiară recunoscută sau să aibă experiențe și calificări echivalente care vor fi luate în considerare de la caz la caz; și
 • Faceți cunoștință cu cerințele de competență în limba engleză de mai jos:
  • TOEFL - scor minim acceptabil de 550 (test pe suport de hârtie) sau 213 (test pe calculator) sau 79 (test pe internet) sau
  • IELTS - scor minim acceptabil de 6.5

Notă:

 • Solicitanții care au absolvit o universitate care utilizează limba engleză ca limbă principală de predare nu trebuie, în mod normal, să prezinte dovezi ale competenței lor.
 • Solicitanții care nu au pregătire sau au o experiență limitată în managementul sistemelor informatice și în statisticile lor vor fi obligați să finalizeze cursurile de pregătire înainte de începerea acestui program master, Managementul sistemelor informatice și statisticile.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare