Keystone logo
Linköping University Master în Etologie Aplicată și Biologie Animală
Linköping University

Master în Etologie Aplicată și Biologie Animală

Linköping, Suedia

4 Semesters

Engleză

La zi

Request application deadline

Aug 2024

SEK 280.600 / per year *

În campus

* numai studenților din afara UE, SEE și Elveția

Introducere

Ești curios cum este să studiezi la LiU? Alăturați-vă nouă pentru a discuta despre cum este să trăiți și să studiați în campusurile noastre din Suedia. Oferim webinarii și înregistrări gratuite atât pentru potențialii, cât și pentru studenții admiși pe tot parcursul anului. Click aici pentru a afla mai multe!

 • Început: august 2022
 • Locul de studii : Linköping
 • Nivel: al doilea ciclu

Pentru bunăstarea și creșterea animalelor, este importantă înțelegerea comportamentului și a biologiei animalelor dintr-o perspectivă aplicată. Dacă ești interesat de bunăstarea animalelor și vrei să păstrezi biodiversitatea, acest program este pentru tine.

Colaborare la grădina zoologică

Programul este desfășurat în colaborare cu Kolmården Wildlife Park, cea mai mare și mai renumită grădină zoologică din Scandinavia. La grădina zoologică au loc mai multe sesiuni de predare, unde dobândești cunoștințe de primă mână de la personal cu experiență. Veți obține o înțelegere aprofundată a biologiei stresului și a rolului acestuia în bunăstarea animalelor, efectele domesticirii asupra comportamentului animalelor, fiziologia comportamentului, problemele asociate cu păstrarea animalelor în captivitate și biologia conservării.

Comportamentul animalelor, interacțiunile cu oamenii

Cursurile sunt strâns legate de cercetările în curs efectuate de profesori, de exemplu, despre modul în care diferitele gene influențează comportamentul animalelor, bunăstarea și personalitatea, lumea senzorială a mamiferelor și interacțiunile om-animal. Pe lângă prelegerile și seminariile la clasă, participați la mai multe proiecte practice.

Opțiuni largi pentru proiectul de licență

O parte cheie a programului este un proiect de licență de un an (60 ECTS), care vă permite să vă specializați într-un subiect bazat pe interesele dvs. Dacă doriți, vă puteți realiza proiectul de licență la o grădină zoologică, agenție guvernamentală, organizație sau companie, în Suedia sau în străinătate.

Programă

Scop

Programul de master în Etologie Aplicată și Biologie Animală își propune să ofere studenților cunoștințele, abilitățile și atitudinile necesare unui profesionist în domeniu sau pentru studii postuniversitare ulterioare. Programul răspunde atât nevoilor naționale, cât și internaționale din universități, industrie și societate în general. Educația își propune să ofere cunoștințe aprofundate în etologia aplicată cu o specializare către bunăstarea animalelor și biologia conservării.

Studenții care absolvă programul de master în Etologie Aplicată și Biologie Animală vor:

 • fiți pregătiți pentru comunicare științifică avansată cu diferite grupuri țintă
 • să poată contribui la dezvoltarea durabilă a societății
 • să fie bine pregătit pentru studii postuniversitare ulterioare, dar și pentru poziții avansate pe piața muncii națională sau internațională.

171143_pexels-photo-247899.jpeg
Pixabay / pexels

Scop

Cunoștințe și raționament disciplinar

Absolvenții programului de master în etologie aplicată și biologie animală demonstrează cunoștințe teoretice și înțelegere în etologie, inclusiv o cunoaștere largă a zonei și cunoștințe considerabile aprofundate în anumite părți ale zonei. Absolvenții sunt, de asemenea, familiarizați cu cercetările actuale în domeniu.

Programul se bazează pe o educație de licență în biologie, unde au fost dobândite cunoștințe fundamentale în domeniu. Cerințele de intrare includ cel puțin 5 credite ECTS în fiziologie.

Absolvenții programului de master în etologie aplicată și biologie animală au dobândit cunoștințe avansate în biologia animală, fiziologie, biologia grădinii zoologice și etologia primatelor. Un absolvent al programului de master în Etologie Aplicată și Biologie Animală a dobândit cunoștințe despre:

 • teorii pentru comportamentul natural al animalelor și despre semnificația biologică și consecințele stresului.
 • efectul captivității asupra răspunsurilor atât comportamentale, cât și fiziologice, în special stresul.
 • probleme asociate cu menținerea animalelor în captivitate, inclusiv cunoștințe în biologia conservării, in situ și ex-situ.
 • diferite metode de înregistrare și cuantificare a datelor comportamentale și de măsurare a răspunsurilor fiziologice, precum și capacitatea de a analiza aceste date folosind instrumente statistice.
 • metode de manipulare a animalelor.

Programul de master în etologie aplicată și biologie animală se desfășoară în strânsă colaborare cu medii puternice de cercetare, care oferă studenților o perspectivă asupra cercetării și dezvoltării actuale în domeniile biologiei animalelor, fiziologiei, biologiei grădinii zoologice și etologiei primatelor. În timpul lucrării tezei de master, studentul poate lucra un an întreg cu un grup de cercetare, o companie sau o autoritate publică, familiarizându-se foarte bine cu rezultatele cercetării într-unul dintre domenii. Studentul absolvent este, de asemenea, capabil să proiecteze un studiu științific și este calificat în citirea critică a literaturii de cercetare relevante.

Abilități și atribute personale și profesionale

Studenții care au absolvit programul de master în Etologie Aplicată și Biologie Animală au dobândit abilitățile și atitudinile individuale și profesionale necesare pentru a fi capabili să integreze în mod critic și sistematic cunoștințele și să analizeze și să evalueze probleme complexe chiar și cu informații limitate. Absolvenții își pot asuma și responsabilitatea la locul de muncă sau în timpul studiilor postuniversitare în ceea ce privește etica în muncă, fiabilitatea și respectul pentru expertiza altor profesioniști. Elevii din program pot face judecăți relevante cu privire la aspectele științifice, sociale și etice.

Abilități interpersonale: lucru în echipă și comunicare

Studenții care au absolvit programul de master în Etologie Aplicată și Biologie Animală pot colabora cu alte persoane. Acest lucru necesită abilitatea de a participa activ la un proiect cu roluri, sarcini și responsabilități desemnate. Absolvenții pot, de asemenea, să inițieze, să planifice, să conducă și să evalueze proiecte mai mari. Studenții care au absolvit programul sunt calificați în comunicarea scrisă și orală. Elevii pot prezenta informații, probleme și soluții într-un mod structurat cu tehnici relevante, în limba engleză sau în limba lor maternă, către diferite grupuri țintă.

Planificarea, executarea și prezentarea proiectelor de cercetare sau dezvoltare în raport cu nevoile și cerințele științifice și societale

Studenții care au absolvit programul de Master în Etologie Aplicată și Biologie Animală vor avea cunoștințe despre om de știință naturală și rolul științelor naturii în societate. Absolvenții înțeleg, de asemenea, condițiile sociale și economice din domeniu și din domeniul de cercetare aferent. Ei pot iniția, conduce și prezenta proiecte avansate de dezvoltare cu metode stabilite.

Cercetare

Biologie

De la genele din celule la animale și plante și până la ecosisteme complete. Cercetarea în biologie de la LiU acoperă un spectru larg și cuprinde ecologie, zoologie și genetică.

AVIAN - Grupa Genomica si Fiziologie Comportamentala

Grupul AVIAN - Genomica comportamentală și fiziologie de la Linköping University studiază baza genetică a comportamentului și fiziologiei.

Etologie

Etologia este studiul comportamentului animal și al cauzelor sale subiacente. La LiU, se desfășoară cercetări influente asupra modului în care diferitele gene influențează comportamentul, bunăstarea și personalitatea animalelor.

Admitere

Curriculum

Burse și finanțare

Oportunități de carieră

Mărturii studențești

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări