Keystone logo
Linköping University Master în ecologie și dezvoltare durabilă
Linköping University

Master în ecologie și dezvoltare durabilă

Linköping, Suedia

4 Semesters

Engleză

La zi

Request application deadline

Aug 2024

SEK 252.000 / per year *

În campus

* numai studenților din afara UE, SEE și Elveția

Introducere

Ești curios cum este să studiezi la LiU? Alăturați-vă nouă pentru a discuta despre cum este să trăiți și să studiați în campusurile noastre din Suedia. Oferim webinarii și înregistrări gratuite atât pentru potențialii, cât și pentru studenții admiși pe tot parcursul anului. Click aici pentru a afla mai multe!

Urmăriți webinarul - noiembrie 2019

 • Început : august 2022
 • Locul de studii : Linköping
 • Nivel : al doilea ciclu

Într-o lume care se confruntă cu probleme de mediu complexe, înțelegerea ecologică și perspectiva sistemelor sunt fundamentale pentru găsirea de soluții durabile. Dacă sunteți interesat de natură și doriți să abordați provocările globale, acest program este alegerea potrivită.

Prin aplicarea teoriilor ecologice și a metodelor cantitative, veți învăța cum să identificați strategiile de management al culturilor pentru controlul biologic, să evaluați starea de conservare a rezervațiilor naturale și să analizați serviciile ecosistemice regionale și modul în care acestea interacționează cu sistemele sociale și economice.

Cercetare în colaborare

Cursurile de ecologie de la LiU au o perspectivă de cercetare și se bazează pe cazuri în care lucrați îndeaproape cu colegii studenți, profesori și cercetători într-o atmosferă de colaborare. În calitate de student, participați la cercetări remarcabile în, de exemplu, ecologia conservării și dezvoltarea durabilă. Vă veți perfecționa abilitățile în design experimental, gândire teoretică, modelare, analiza sistemelor și comunicare științifică.

Stagiu și teză de un an

Pe parcursul unui stagiu de șase săptămâni și în proiectul tău de teză de un an, vei avea ocazia să aprofundezi domeniile de interes și să stabilești o rețea profesională pentru viitoarea ta viață profesională. Subiectele posibile ale tezei includ biodiversitatea, interacțiunea speciilor în rețelele trofice și ciclul nutrienților.

Programă

Scop

Programul de master în ecologie și dezvoltare durabilă își propune să ofere studenților cunoștințele, abilitățile și atitudinile necesare pentru un profesionist în domeniu sau pentru studii postuniversitare ulterioare. Programul răspunde atât nevoilor naționale, cât și internaționale din universități, industrie și societate în general. Educația intenționează să ofere cunoștințe aprofundate în ecologie și aplicațiile acesteia în conservarea naturii și managementul mediului.

Studenții care absolvă programul de master în ecologie și dezvoltare durabilă vor:

 • să fie bine pregătit pentru comunicarea științifică avansată cu diferite grupuri țintă.
 • să poată contribui la dezvoltarea durabilă a societății.
 • să fie bine pregătit pentru studii postuniversitare ulterioare, dar și pentru poziții avansate pe piața muncii națională sau internațională.

Scop

Cunoștințe și raționament disciplinar

Absolvenții programului de master în ecologie și dezvoltare durabilă demonstrează cunoștințe teoretice și înțelegere a ecologiei, inclusiv o cunoaștere largă a zonei și cunoștințe considerabile aprofundate în anumite părți ale zonei. Absolvenții sunt, de asemenea, familiarizați cu cercetările actuale în domeniu.

Programul se bazează pe o educație de licență în biologie, unde au fost dobândite cunoștințe fundamentale în domeniu. Cerințele de intrare includ cel puțin 5 credite ECTS în Ecologie.

Absolvenții programului de master în ecologie și dezvoltare durabilă au dobândit cunoștințe avansate în teorie și analiză ecologică. De asemenea, studentul absolvent știe cum această teorie poate fi aplicată, de exemplu, în conservarea naturii, controlul biologic al dăunătorilor și proiectarea zonelor umede pentru purificarea apei. Programul acoperă teorii actuale în ecologia populației, societății și sistemelor într-un sens larg, dar oferă și cunoștințe aprofundate în anumite domenii. Un absolvent al programului de master în ecologie și dezvoltare durabilă a câștigat:

 • cunoștințe în probleme de actualitate din domeniul mediului și managementului resurselor naturale
 • capacitatea de a identifica modul în care abilitățile ecologice pot fi utilizate pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți durabile, inclusiv modul de stabilire a priorităților între diferitele domenii de dezvoltare
 • conștientizarea teoriilor ecologice actuale
 • capacitatea de a planifica și implementa studii ecologice în teren și în laborator
 • capacitatea de a evalua și interpreta date din software-ul și experimentele de monitorizare a mediului
 • capacitatea de a efectua evaluări de risc ecologic
 • capacitatea de a utiliza instrumente și modele matematice și statistice pentru structurarea și analiza problemelor ecologice complexe și familiaritatea cu software-ul actual în acest scop.

Programul de master în ecologie și dezvoltare durabilă se desfășoară în strânsă colaborare cu medii puternice de cercetare, care oferă studenților o perspectivă asupra cercetării și dezvoltării actuale în domeniile rețelelor ecologice și dispariția speciilor, răspândirea infecției, siguranța alimentelor și recircularea nutrienților. în context socioecologic, biodiversitate, conservarea naturii și ecologia peisajului. În timpul lucrării tezei de master, studentul poate lucra un an întreg cu un grup de cercetare, o companie sau o autoritate publică, familiarizându-se foarte bine cu rezultatele cercetării într-unul dintre domenii. Studentul absolvent este, de asemenea, capabil să proiecteze un studiu științific și este calificat în citirea critică a literaturii de cercetare relevante.

Abilități și atribute personale și profesionale

Studenții care au absolvit programul de Master în Ecologie și Dezvoltare Durabilă au dobândit abilitățile și atitudinile individuale și profesionale necesare pentru a fi capabili să integreze în mod critic și sistematic cunoștințele și să analizeze și să evalueze probleme complexe chiar și cu informații limitate. Absolvenții își pot asuma și responsabilitatea la locul de muncă sau în timpul studiilor postuniversitare în ceea ce privește etica în muncă, fiabilitatea și respectul pentru expertiza altor profesioniști. Elevii din program pot face judecăți relevante cu privire la aspectele științifice, sociale și etice.

Abilități interpersonale: lucru în echipă și comunicare

Studenții care au absolvit programul de Master în Ecologie și Dezvoltare Durabilă pot colabora cu alte persoane. Acest lucru necesită abilitatea de a participa activ la un proiect cu roluri, sarcini și responsabilități desemnate. Absolvenții pot, de asemenea, să inițieze, să planifice, să conducă și să evalueze proiecte mai mari. Studenții care au absolvit programul sunt calificați în comunicarea scrisă și orală. Elevii pot prezenta informații, probleme și soluții într-un mod structurat cu tehnici relevante, în limba engleză sau în limba lor maternă, către diferite grupuri țintă.

Planificarea, executarea și prezentarea proiectelor de cercetare sau dezvoltare în raport cu nevoile și cerințele științifice și societale

Studenții care au absolvit programul de master în ecologie și dezvoltare durabilă vor avea cunoștințe despre om de știință naturală și rolul științelor naturale în societate. Absolvenții înțeleg, de asemenea, condițiile sociale și economice din domeniu și din domeniul de cercetare aferent. Ei pot iniția, conduce și prezenta proiecte avansate de dezvoltare cu metode stabilite.

Metode de predare și de lucru

Programul cuprinde patru semestre de studii cu normă întreagă și duce la un Master of Science (120 de credite) în Biologie. Limba de predare este engleza. Cursurile incluse se găsesc în curriculum. Cursurile sunt organizate în principal în jurul unor studii de caz care sunt rezolvate individual sau în grup. Aceasta implică adesea planificarea independentă a unei sarcini mai mult sau mai puțin extinse, care urmează să fie raportată oral sau în scris. Această realizare este completată cu lucrări de laborator obligatorii, seminarii și studii de teren.

Lucrarea tezei de master este efectuată în principal în timpul celui de-al doilea an și cuprinde 30, 45 sau 60 högskolepoäng (echivalent cu credite ECTS). Aceasta înseamnă că studentul poate alege o teză de master mai puțin extinsă și poate combina aceasta cu studii ulterioare în alte domenii conexe sau cu cursuri mai aprofundate în același domeniu.

În curriculum, se precizează ce cursuri sunt obligatorii (m), opționale (e) sau voluntare (v). De asemenea, ar putea fi găsită notația m/e, ceea ce înseamnă că trebuie selectat unul dintr-un grup de cursuri. Cursurile care nu sunt incluse în curriculum trebuie să fie aprobate de consiliul de program după consultarea consilierului de studii. Cursurile ar trebui să fie relevante pentru program.

Cercetare

Gestionarea durabilă a nutrienților și a energiei

Resursele naturale sunt elementele de bază ale oricărui ecosistem. Înțelegerea unde sunt aceste resurse, cum curg acestea în peisajele noastre și de ce vedem aceste modele de utilizare sunt întrebări cheie pentru a informa un management mai durabil.

Grupul de ecologie a conservării

Gestionarea pășunilor bogate în specii și a pădurilor de foioase s-a schimbat drastic în ultimii 80 de ani. Multe specii au devenit rare și pe cale de dispariție pe măsură ce resursele și habitatul scad. Studiem ceea ce este necesar pentru a păstra diversitatea.

Rețele ecologice și ecologie comunitară

Folosim rețele ecologice și alte abordări de modelare pentru a aborda o varietate de întrebări de ecologie comunitară.

Biologie teoretică

Cercetările din divizia de Biologie Teoretică se bazează pe modelare matematică. Folosind această abordare, studiem structura și dinamica diferitelor tipuri de sisteme biologice la scară largă, cum ar fi sistemele ecologice și epidemiologice.

Admitere

Burse și finanțare

Curriculum

Taxa de școlarizare a programului

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări