Keystone logo
Leipzig School of Media

Leipzig School of Media

Leipzig School of Media

Introducere

Asociație non-profit pentru educație continuă academică

Leipzig School of Media (LSoM) , înființată în 2008, este o societate non-profit pentru educația continuă în mediul inter-media. Este o filială a Fundației Media a Sparkasse Leipzig.

Cursurile de formare continuă LSoM sunt destinate angajaților angajați în companii din industria media, în companii din alte sectoare, în ONG-uri și în instituții publice. Scopul principal al LSoM este de a ajuta companiile și organizațiile să facă față transformării digitale și consecințelor sale.

Oferta LSoM include patru programe de masterat și o gamă largă de cursuri și seminarii. Programele de masterat se desfășoară în colaborare cu Universitatea din Leipzig, HTWK Leipzig și Fresenius onlineplus și se încheie cu o diplomă de master recunoscută pe plan internațional - în funcție de programul de masterat cu Master of Arts (MA) sau un Master of Science (M.Sc.). Participarea la cursuri și seminarii este confirmată de certificatele LSoM și poate în parte să le permită participanților să ia examenele de la organizații din industria comunicațiilor.

Valorile noastre fundamentale

Mass-media gratuite cu responsabilitate socială și comunicare orientată spre valoare

Pentru LSoM, mass-media independente și gratuite reprezintă o condiție esențială pentru funcționarea democrației. Numai printr-o raportare cuprinzătoare, obiectivă și critică, cetățenii unei comunități pot forma o opinie cu privire la aspectele relevante și pot exercita drepturile lor democratice. Jurnalismul ca un bun democratic este, prin urmare, o valoare centrală a LSoM în sensul descris.

Discursul discurs public se desfășoară din ce în ce mai mult în relațiile publice, în marketing și în comunicarea corporativă. În consecință, acești actori poartă și responsabilitate socială. Prin urmare, LSoM reprezintă o comunicare bazată pe valoare totală, care include și acești actori. PR, marketing și orice altă comunicare organizată trebuie să fie transparente, cinstite, corecte, veridice și profesionale, așa cum este descris, de exemplu, în Codul Comunicațiilor al Consiliului German pentru Relații Publice.

Toată comunicarea de astăzi are loc în condițiile unei transformări digitale care se produce rapid. Acest proces, denumit și revoluția digitală în societate în ansamblul său, nu numai că modifică toate procesele tehnice, ci și conceptele noastre de participare publică și socială. Jurnaliștii și alți comunicatori se confruntă cu așteptări în schimbare. Cititorii, utilizatorii și clienții doresc să fie luați în serios ca parteneri de dialog în lumea digitală, cer transparență și doresc să aibă un cuvânt de spus în luarea deciziilor.

Modificările sunt, uneori, foarte dificile pentru profesioniștii din domeniul mass-media, de exemplu atunci când modelele de afaceri anterioare nu mai funcționează sau dacă dispar toate profilele de locuri de muncă. Cu toate acestea, LSoM se concentrează asupra oportunităților care însoțesc schimbarea. Jurnaliștii pot să-și informeze mai bine și să-și distreze audiența prin intermediul ofertelor transmise, comercianții sunt capabili să își vizeze mai bine clienții, iar profesioniștii din domeniul PR au posibilitatea de a interacționa direct cu părțile interesate. Pe scurt: Schimbarea media digitală oferă în mod constant noi posibilități interesante. Modelarea este o preocupare centrală a LSoM.

Punctele noastre unice de vânzare

Cross-media, practice și academice de sunet.

Punctul unic de vânzare al LSoM este în primul rând calitatea înaltă a predării și formării profesionale, care se bazează întotdeauna pe practici și standarde academice. Numai profesori renumiți și practicieni experimentați predau la LSoM. Elevii și elevii învață la LSoM în grupuri mici de învățare. Infrastructura modernă a campusului media Villa Ida asigură un bun mediu de învățare. Suportul este intens, toți clienții LSoM primesc toate suporturile imaginabile.

Declarația noastră de misiune

Pentru a forma schimbarea media digitală

Leipzig School of Media ajută companiile și organizațiile să facă față transformării digitale și consecințelor acesteia, oferind cunoștințele și abilitățile necesare prin educație și formare academică și practică.

Locații

  • Leipzig

    Leipzig, Germania

Întrebări