Keystone logo
Kuwait University

Kuwait University

Kuwait University

Introducere

Campus

Cele șase campusuri care cuprind universitatea sunt Adailiya , Shuwaikh, Keifan , Khaldiya, Fintas și Jabriya. Sunt la câteva minute distanță de centrul orașului Kuweit. Accesul principal la campusul Shuwaikh, strada Jamal Abdul Nassar, are vedere la Golful Persic. Campusul „verde” de 380 de acri este conceput pentru a proteja studenții de extreme în condiții meteorologice.

Organizare și dezvoltare

Universitatea și-a văzut înscrierea crescând de la aproximativ 418 la 40.000 de studenți, facultate de la 31 la 1.565, colegii de la 4 la 17 și personal administrativ și academic de la 200 la peste 5.000. Kuwait University are peste 100.000 de absolvenți care deservesc țara și regiunea, iar unii au obținut poziții proeminente.

Planul strategic al universității este stabilit de guvern. Puterile sale executive îi revin președintelui, care conduce universitatea, și este responsabil pentru afacerile sale științifice, intelectuale, tehnice, administrative și financiare. Președintele supraveghează implementarea legilor, statutelor și deciziilor Consiliului Universității și susținerea dezvoltării instituționale prin politici, planuri și strategii orientate spre avansare.

Sfera responsabilităților prezidențiale își exprimă expresia în cinci birouri principale - cadre universitare, cercetare, științe ale sănătății, planificare și servicii de asistență academică, fiecare condus de un vicepreședinte. Un alt birou executiv este secretariatul general al KU, un braț al afacerilor administrative instituționale, condus de secretarul general, care, împreună cu cei cinci vicepreședinți, constituie conducerea superioară și autoritatea executivă a Kuwait University .

Sistemul academic al Kuwait University

Kuwait University urmează sistemul de ore de credit (ore aprobate), cu predare organizată pe bază semestrială, cu excepția Facultății de Drept, care urmează sistemul anual de predare continuă și a facultăților Centrului de Științe ale Sănătății.

Programele academice funcționează pe un calendar semestrial începând cu mijlocul lunii septembrie și terminând la sfârșitul lunii mai. Fiecare semestru durează aproximativ 15 până la 17 săptămâni. Semestrul de toamnă începe a doua săptămână din septembrie și durează până la sfârșitul lunii decembrie. Semestrul de primăvară începe la sfârșitul lunii ianuarie și durează până la sfârșitul lunii mai. Înscrierea la programul de vară este opțională. Durează opt săptămâni, inclusiv perioada de examinare, aprobată de universitate.

Locații

  • Shuwaikh Educational

    Jamal Abdul Nasser Street, , Shuwaikh Educational

    Întrebări