Master of Technology Tehnologie (Leuven et al)
KU Leuven: Faculty of Bioscience Engineering
Informatie cheie
Locația campusului
Leuven, Belgia
Limbi Străine
Engleză
Formatul de studiu
În campus
Durata
2 years
Ritm
La zi, Part time
Taxe de școlarizare
EUR 947 / per year
Termen limită de aplicare
Contactează şcoala
Cea mai devreme dată de începere
Contactează şcoala
Introducere
Pentru a-și îndeplini destinul nutrițional, produsele alimentare trebuie să fie produse în siguranță și livrate în siguranță consumatorului final. Aceasta necesită, pe de o parte, tehnologii de transformare a materiilor prime comestibile în produse alimentare cu o stabilitate inerentă scăzută și, pe de altă parte, tehnologii de conservare pentru creșterea stabilității și a termenului de valabilitate al alimentelor.
Care este Masterul Tehnologiei Alimentare?
Programul Interuniversitar în Tehnologia Alimentară (IUPFOOD) se axează pe două dimensiuni tehnologice de importanță primară și esențială în procesarea și conservarea alimentelor:
- transformarea (prelucrarea) materiilor prime în produse adaptate consumului uman
- rolul operațiunilor post-recoltare și al conservării alimentelor în furnizarea de alimente sigure și nutritive către consumatorul final.
Aceste două preocupări sunt direct traduse în punctele de interes ale programului IUPFOOD.
Programul InterUniversity în Tehnologia Alimentară (IUPFOOD) este organizat în comun de KU Leuven și Universitatea Ghent (UGent). Programul se bazează pe expertiza combinată a KU Leuven și UGent în domeniul cercetării și educației în domeniul tehnologiei alimentare.
Program
Master of Science în Tehnologia Alimentară (120 ECTS) constă din patru segmente majore:
- Segment de educație în profunzime (60 ECTS)
- Secția de specializare (18 ECTS)
- Cursuri elective (12 ECTS)
- Secția de masterat (30 ECTS)
În primul an al programului de masterat, studenții vor petrece primul semestru în Gent și al doilea semestru în Leuven. Cursurile din a doua etapă a studiilor majore postgrafice și de conservare a alimentelor și de "știință și tehnologie alimentară" sunt predate la KU Leuven și UGent; la ambele universități, sunt oferite cursuri opționale și subiecte de cercetare a tezei.
Termenul limită de depunere a cererilor pentru 2021-2022
- 1 martie 2021 (pentru cetățenii non-SEE)
- 1 iunie 2021 (pentru cetățenii SEE)
KU Leuven utilizează un sistem de aplicații online. Puteți descărca și trimite formularul de cerere prin www.kuleuven.be/application. Studenții cu diplomă flamandă pot consulta www.kuleuven.be/studentenadministratie.
Taxă de școlarizare
Taxa actuală de școlarizare este de 947 EUR. Taxa de școlarizare pentru anul universitar 2021-2022 va fi stabilită în primăvara anului 2021. Vă rugăm să consultați site-ul pentru cele mai recente informații: www.kuleuven.be/tuitionfees.
Acesta este un program inițial de masterat și poate fi urmat cu normă întreagă sau cu fracțiune de normă.
Este acest program potrivit pentru mine?
Se așteaptă ca candidații să aibă pregătire de bază în domeniul științific (demonstrat în transcrieri) în cel puțin trei din patru din următoarele domenii:
- matematică, statistică și fizică
- chimie și biochimie
- biologie și microbiologie
- Inginerie.
Fiecare aplicație va fi evaluată de Comitetul Educațional, care emite toate deciziile de admitere. Deoarece limba engleză este limba de predare, participanții ar trebui să fie fluent atât în limba engleză scrisă și vorbită.
Perspectivele carierei
Obiectivul IUPFOOD este de a oferi un program care să ia în considerare nevoile și abordările specifice ale țărilor în curs de dezvoltare. Programul IUPFOOD pregătește absolvenți pentru diverse sarcini, inclusiv pentru predare și cercetare. Absolvenții IUPFOOD sunt activi în principal în următoarele sectoare:
- instituții academice (ca personal didactic și / sau de cercetare)
- institute de cercetare (ca personal de cercetare)
- organizații neguvernamentale (în diferite capacități)
- instituții guvernamentale (de exemplu, în programe de cercetare, programe de supraveghere a calității sau programe naționale de nutriție)
- industria privată (în special locuri de muncă legate de controlul calității)
Absolventul
- Are cunoștințe științifice profunde și detaliate și înțelege procesele (bio) chimice din materiile prime biologice în timpul depozitării după recoltare și transformarea lor în produse alimentare.
- Are cunoștințe științifice profunde și detaliate și înțeleg principiile de inginerie ale operațiunilor unității și utilizarea lor în transformarea materiilor prime în produse alimentare ca bază pentru proiectarea, evaluarea și optimizarea calitativă și cantitativă a proceselor alimentare și a operațiunilor unității de conservare.
- Are cunoștințe științifice profunde și detaliate și înțelege ecologia, fiziologia, detectarea, utilizarea și combaterea microorganismelor în sistemele alimentare.
- Are cunoștințe științifice aprofundate și detaliate privind metodele (bio) -chimice, fizice și microbiologice de analiză a materiilor prime și a alimentelor, inclusiv abilitățile de identificare și utilizare a unor astfel de metode în contextul cercetării, al proceselor și al proiectării și optimizării produselor și al controlului produselor alimentare .
- Are cunoștințe științifice profunde și detaliate în diferite domenii ale tehnologiei produselor, cum ar fi produsele vegetale, produsele lactate, produsele din carne, produsele din pește, produsele derivate din cereale și produsele fermentate, inclusiv aspectele legate de dezvoltarea produsului în raport cu comportamentul consumatorului.
- Poate evalua în mod critic funcționalitatea și siguranța alimentelor în contextul sănătății umane, inclusiv relația cu materiile prime și prelucrarea acestora în alimente pe baza datelor analitice și a datelor din literatura științifică.
- Gestionează abilitățile și a dobândit capacitatea de rezolvare a problemelor de a analiza problemele legate de calitatea și siguranța alimentelor de-a lungul lanțului alimentar și de a elabora abordări și soluții interdisciplinare și integrate calitative și cantitative (inclusiv implementarea) apreciind complexitatea sistemelor alimentare și a proceselor utilizate ținând seama de limitările tehnice și de aspectele socio-economice, cum ar fi fezabilitatea, riscurile și durabilitatea.
- A obținut o perspectivă amplă asupra problemelor legate de securitatea alimentară, legate de post-recoltare și prelucrarea produselor alimentare, în țările în curs de dezvoltare cu venituri mici.
- Poate cerceta și înțelege interacțiunea cu alte domenii științifice relevante și le poate integra în contextul ideilor și aplicațiilor practice mai avansate și rezolvării problemelor.
- Poate demonstra o examinare critică și o reflecție asupra teoriilor, modelelor sau interpretărilor cunoscute și noi, în domeniul larg al tehnologiei alimentare.
- Poate identifica și aplica metode și tehnici de cercetare adecvate pentru a proiecta, a planifica și a executa experimente sau simulări orientate independent și pentru a evalua și interpreta critic datele colectate.
- Poate dezvolta și executa independent cercetări științifice originale și / sau aplica idei inovatoare în medii de cercetare pentru a crea noi și / sau îmbunătățite perspective și / sau soluții pentru întrebări complexe (multi) de cercetare disciplinară, respectând rezultatele altor cercetători.
- Poate comunica în mod convingător și profesional cunoștințele personale, gândurile, ideile și opiniile propunerilor, atât în scris, cât și oral, diferiților actori și actori interesați de la colegi către publicul larg.
- A dobândit abilități de management de proiect pentru a acționa independent și într-o echipă multidisciplinară ca membru al echipei sau lider de echipă în mediul internațional și intercultural.