Keystone logo
© 2023 © Kristiania University College
Kristiania University

Kristiania University

Kristiania University

Introducere

Colegiul Kristiania University este una dintre cele mai vechi instituții private de învățământ superior din Norvegia. Kristiania se află în Oslo și este o fundație al cărei scop este predarea și cercetarea. Tot excedentul financiar este folosit pentru a consolida mediul academic și de învățare. Kristiania oferă programe de studii și cursuri la diferite niveluri de educație, care sunt adaptate persoanelor cu calificări, abilități și oportunități diferite. Kristiania va educa candidați care vor oferi societății expertiză, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat.

Kristiania este o fundație al cărei scop este predarea și cercetarea. Tot excedentul financiar este folosit pentru a consolida mediul academic și de învățare al colegiului.

Kristiania oferă cercetare și educație la nivel de școală profesională, licență, master și doctorat în management, organizare, marketing, comunicare, informatică, științe ale sănătății, inovare și artă. Cu peste 18.000 de studenți, 800 de angajați și o ofertă educațională largă în Oslo, Bergen și online, Kristiania este cea mai mare universitate independentă din Norvegia, iar Kristiania Vocational School este cea mai mare școală profesională din Norvegia.

Misiunea Kristiania este de a contribui la dezvoltarea socială și economică a Norvegiei prin dezvoltarea și diseminarea cunoștințelor bazate pe probleme și aplicate, în strânsă colaborare cu viața profesională, pe baza celor mai bune în cercetare și munca artistică. Pentru a îndeplini această misiune în cel mai eficient mod posibil, Kristiania lucrează pentru a fi acreditată ca prima universitate independentă din Norvegia.

Admitere

Pentru mai multe dintre studiile noastre, trebuie să depuneți un examen de admitere pe lângă cererea dumneavoastră. Pentru unele dintre studii, trebuie să depuneți și un formular de autoevaluare, iar unii trebuie să participe la probe sau audiții.

Cerinte pentru viza

Cetățenia dumneavoastră determină ce fel de viză sau permis de studiu aveți nevoie pentru a studia în Norvegia. Dacă aveți îndoieli cu privire la cererea de viză și permisul de studiu, contactați cea mai apropiată ambasadă/consulat al Norvegiei sau verificați cu Direcția Norvegiană de Imigrare (UDI).

 • Cetăţeni din ţările nordice
  Cetățenii din țările nordice (Suedia, Finlanda, Danemarca, Islanda, Insulele Feroe, Groenlanda și Åland) care intenționează să locuiască în Norvegia mai mult de șase luni, trebuie să meargă la Biroul Fiscal (Skatteetaten) pentru verificarea actului de identitate și să depună o notificarea schimbării adresei în cel mult 8 zile de la sosirea dumneavoastră în Norvegia. Trebuie să faceți o programare pe site-ul lor în prealabil.
 • Cetăţeni din ţările UE/SEE
  Cetăţenii din ţările UE/SEE nu au nevoie de viză pentru a intra în Norvegia, dar li se cere să-şi înregistreze şederea la Centrul de servicii pentru lucrătorii străini (SUA), în termen de 3 luni de la sosirea în Norvegia. Trebuie să faceți o programare în prealabil pe Portalul de aplicații UDI.

  Cetățenii din țările UE/SEE care intenționează să rămână în Norvegia pentru o perioadă mai scurtă de 90 de zile nu trebuie să își înregistreze șederea.
 • Cetăţeni din ţări non-UE/SEE
  Cetățenii din țările din afara UE/SEE trebuie să solicite un permis de studii pentru a studia în Norvegia.
 • Atunci când aplică pentru un program de master la Kristiania University College, cetățenii din afara UE/SEE trebuie să își documenteze capacitatea financiară. Acest lucru poate fi documentat cu una dintre următoarele:
  • un extras de cont bancar oficial recent pe nume propriu
  • o scrisoare care confirmă că sunteți eligibil pentru o bursă/împrumut pentru studenți din țara dvs. de origine
  • o scrisoare de garanție a sponsorului și extrasul bancar oficial recent al sponsorului


Suma necesară pentru un an universitar este cheltuielile de școlarizare și de trai pentru un an universitar. Suma poate fi documentată în orice monedă.

Aceasta va fi ulterior o parte esențială a cererii de permis de studii. Imediat după primirea admiterii, studenților internaționali de master li se solicită să transfere această sumă într-un cont de depozit pentru studenți deținut de Kristiania University College.

Imediat după primirea admiterii, cetățenii din afara UE/SEE trebuie să solicite un permis de studii. Mai multe informații despre permisul de studii sunt disponibile pe site-ul UDI. Vă rugăm să rețineți că procesul de solicitare a permisului de studii poate dura 7-8 săptămâni.

Ca parte a cererii de permis de studii, această sumă trebuie depusă într-un cont bancar norvegian, deoarece UDI necesită o garanție financiară pentru studiile în Norvegia. Nu este posibil să deschideți un cont bancar în Norvegia înainte de sosire. Prin urmare, Colegiul Kristiania University are un cont în care poate fi depusă suma necesară. Detaliile despre cum să transferați depozitul vor fi disponibile după primirea admiterii.

În mod normal, vi se cere să vă înregistrați personal la biroul local de imigrare în termen de 7 zile de la sosirea în Norvegia. Din cauza pandemiei și a regulilor de carantină în curs, poliția este mai flexibilă cu aceste termene limită. Trebuie să faceți o programare în prealabil prin Portalul de aplicații UDI. Fiți conștienți de faptul că nu aveți voie să intrați în secția de poliție înainte de a fi încheiat perioada de carantină necesară.

După înregistrarea poliției, veți primi prin poștă o carte de ședere și un număr de identitate norvegian. Permisul de ședere este de obicei valabil un an și trebuie reînnoit pentru al doilea an de studii. Când vi se acordă un permis de studii în Norvegia, vi se acordă automat și permisiunea de a lucra până la 20 de ore pe săptămână și cu normă întreagă în timpul vacanțelor obișnuite.

Odată ce ați primit numărul dvs. de identitate norvegian, vă puteți deschide contul bancar în Norvegia, iar Kristiania University College va transfera banii depozitați în contul dvs. Banii vă vor fi transferați înapoi după ce deschideți un cont bancar norvegian. Pentru ca noi să vă putem rambursa depozitul, trebuie să vizitați personal departamentul nostru financiar cu o scrisoare semnată cu informațiile contului dvs. bancar. Scrisoarea trebuie să conțină numărul de identificare al studentului, numele complet, adresa și numărul de cont. În cazul în care permisul de studii nu este acordat sau dacă vă retrageți înainte de termenul limită specificat în contractul dvs. de student, fondurile pe care le-ați depus vi se vor rambursa.

Locații

 • Oslo

  Kirkegata 24.26, Oslo, 0107, Oslo

  Întrebări