Keystone logo
Julius Maximilians Universität Würzburg

Julius Maximilians Universität Würzburg

Julius Maximilians Universität Würzburg

Introducere

fotografie amabilitate Julius Maximilians Universität Würzburg

133816_university.jpg

Istorie

Julius-Maximilians-Universität Würzburg (JMU) , fondată în 1402, este una dintre universitățile din lumea germanofonă care au o tradiție lungă și bogată. Numeroși savanți și savanți celebri și-au pus amprenta aici, precum Carl Siebold, Rudolf Virchow și Franz Brentano.

Până acum, 14 laureați Nobel și-au desfășurat cercetările aici, printre care și Wilhelm Conrad Röntgen, care a descoperit radiografii la Würzburg. În 1985, fizicianul Klaus von Klitzing a primit această distincție pentru descoperirea efectului cuantic Hall. Harald zur Hausen a primit premiul Nobel pentru medicină în 2008 pentru că a descoperit că virusurile declanșează cancerul de col uterin.

În plus, unsprezece oameni de știință de la Universitatea din Würzburg au primit un premiu Leibniz - cel mai prestigios premiu german de cercetare.

Julius-Maximilians-Universität se extinde tot timpul: începând cu anii 1960, se răspândește pe un deal de la marginea estică a orașului, numit Hubland. Un campus verde a apărut acolo, reunind secțiuni mari de știință și științe umaniste. Aceasta este, de asemenea, acasă la Biblioteca Universității, cantina și facilitățile sportive ale Universității. În 2011, această suprafață a fost extinsă cu încă 39 de hectare, oferind o cantitate imensă de spații pentru noi spații și săli de seminar.

perspectivă

Noile programe de studiu și afluxul de noi studenți continuă să stimuleze creșterea. Clădirile noi pentru Rudolf Virchow Center pentru Experiență Biomedicină și Spitalul Universitar, o nouă sală centrală de conferințe și clădiri de seminarii pentru toate facultățile, o clădire de laborator științific, o cantină nouă și reamenajarea facultății de Chimie și Farmacie arată că JMU înaintează.

Fapte și cifre

Peste 28.000 de studenți, inclusiv aproximativ 2.300 de tineri din străinătate, sunt înregistrați la zece facultăți. Acestea pot fi împărțite în patru domenii principale: științe umane, drept și economie, științe ale vieții și științe naturale și tehnologie. Universitatea și spitalul său asigură angajare pentru 10.000 de persoane. Aproximativ 3.000 sunt angajați, mai mult de 400 de profesori.

Facultăți și centre

facultăţi

 • Teologie catolică
 • Lege
 • Medicament
 • Arte, studii istorice, filologice, culturale și geografice
 • Științele umane
 • Biologie
 • Chimie și farmacie
 • Matematică și informatică
 • Fizică și astronomie
 • Managementul afacerilor și economie

Unități științifice centrale

 • grădină botanică
 • Școli postliceale
 • Muzeul Martin von Wagner
 • Muzeul mineralogic
 • Rudolf Virchow Center
 • Centrul de cercetare pentru boli infecțioase
 • Școala profesională de învățământ
 • Centrul de didactică media
 • Centrul de consiliere psihologică pentru înzestrare

Centre de servicii

 • Biblioteca Universității
 • Centrul de tehnologie informațională
 • Centrul pentru sport și educație fizică
 • Centrul de Limbi

fotografie amabilitate Julius Maximilians Universität Würzburg

133817_university_springtime.jpg

studiu

Oportunități de studiu

JMU oferă peste 250 de programe de studiu. Studiile de licență și master includ următoarele programe:

Educația artei, Istoria artei, Tehnologia informației aeriene și spațiale, Biochimie, Biologie, Biomedicină, Administrarea afacerilor, Tehnologia informațiilor despre afaceri, Matematică pentru afaceri, Teologie catolică, Chimie, Studii clasice, Matematică computerizată, Informatică, Peisaje culturale, Umanități digitale, Educație, Studii engleze / americane, Etnologie europeană / Studii etnice, Teologie evanghelică, Chimie alimentară, Materiale funcționale, Geografie, Studii germane, Istorie, Factori umani în sisteme de calcul, Indologie / Studii din Asia de Sud, Științele vieții, Lingvistică, Fizică matematică, Matematică, Media Comunicare, China modernă / studii chineze, muzeologie, educație muzicală, muzologie, tehnologie nanostructura, filozofie, filozofie și religie, fizică, studii politice și sociale, drept privat, psihologie, drept public, limbi și literatură romană, limbă și cultură rusă, știință și Tehnologie, Educație pentru Nevoi Speciale și Știința Sportului. Programele în Medicină, Stomatologie, Farmacie, Drept și Instruirea Profesorilor în aproape toate tipurile de școli culminează cu examenul de stat.

Educație suplimentară

În plus, există cursuri paralele și cursuri postuniversitare în Medicină Experimentală, Drept European și alte domenii de studiu. Universitatea oferă, de asemenea, câteva cursuri de educație ulterioară, cum ar fi Psihoterapia psihologică, Managementul achizițiilor și aprovizionării și Masterul executiv al integrării afacerilor (MBA). Centrul pentru educație continuă coordonează cursurile educaționale part-time pentru profesioniști, care sunt extinse continuu.

Studii doctorale și studii universitare

Ca element important în promovarea talentelor tinere, JMU oferă diplome de doctorat în toate domeniile de studiu, chiar și în domenii interdisciplinare, cu îndrumare intensivă și cursuri suplimentare multidisciplinare. În acest scop au fost înființate Școli absolvente ale Universității din Würzburg pentru studenți doctoranzi de la toate disciplinele.

Cercetare

În Topul Germaniei și al Lumii

2018 Julius-Maximilians-Universität Würzburg a reușit concursul pentru cele mai inovatoare concepte de cercetare din Germania, cu propunerea sa comună pentru Clusterul de excelență „Complexitate și topologie în materiale cuantice”, condus în cooperare de echipe de fizică ale JMU și TU Dresda.

Universitatea se mândrește cu numeroase centre de cercetare în colaborare, școli de absolvire și grupuri de cercetare, care sunt finanțate de Fundația Germană de Cercetare (DFG). Aceste facilități de cercetare de nivel superior au fost asigurate pentru Würzburg, în ciuda concurenței dure din partea altor instituții de învățământ superior.

Julius-Maximilians-Universität se numără printre cele mai de succes instituții germane de învățământ superior. Acest lucru poate fi atribuit savanților și oamenilor de știință de înalt calibru, precum și centrelor sale de cercetare interdisciplinare, care au fost înființate în domeniile Medicină, Știință și Umanități.

Succes în clasament

Clasamentele academice continuă să confirme poziția de lider a universității. În rezultatul general al Clasamentului Shanghai din 2018, JMU este una dintre cele mai mari 200 de universități din lume și în primele 14 din Germania; în Biomedicină, Clasamentul Shanghai a plasat JMU printre cele 100 de universități de top din lume în categoria sa "Inginerie Biomedicală".

Și cel mai recent Times World Education Classing World University pune Universitatea din Würzburg pe locul 159 la nivel mondial în rândul celor 1.258 universități evaluate la nivel mondial.

Spitalul universitar

Asistență medicală excelentă și cercetare la nivel înalt în beneficiul pacienților: Acesta este devizul Spitalului Universitar. Știința și tratamentul pacienților sunt atât de strâns legate aici încât pacienții profită întotdeauna de cele mai noi standarde în terapia medicală.

Spitalul a ajuns pe locul 14 din 1.100 de spitale din toată Germania în clasamentul FOCUS. 2017 Spitalul Universitar oferă tratament intern pentru aproximativ 62.000 de persoane și vede 261.000 de pacienți în afara. Un nou centru de medicină operațională (ZOM) a fost deschis în campusul medical extins în 2004. Acesta a fost urmat în 2009 de noul centru de medicină internă (ZIM). În 2017, Centrul Comprehensive pentru Insuficiență cardiacă Universitatea Würzburg s-a mutat într-o nouă clădire de cercetare din apropierea ZIM. Sunt în curs de pregătire pentru mai multe clădiri noi.

Cosmopolit și prietenos cu familia

Legături internaționale

Julius-Maximilians-Universität menține numeroase parteneriate cu universități din Africa, America, Asia, Australia și Europa și întărește aceste relații continuu. În plus, există relații considerabile la nivelul institutelor și departamentelor. Internaționalizarea este o prioritate maximă pentru JMU. Studenților săi li se oferă oportunități variate de a urmări unele studii în străinătate. În schimb, tinerii de la universitățile partenere străine au șansa de a studia la Würzburg.

Alumni

Rețeaua de studenți a Universității reunește un amestec extrem de divers de oameni. Membrii săi au o bogată experiență care beneficiază deopotrivă studenții și lectorii.

Scopul muncii de absolvenți este de a păstra o astfel de experiență pentru universitate și de a permite studenților noștri să participe la viața universității. Toți studenții noștri, precum și toți oamenii noștri actuali sunt invitați să se înregistreze pe portalul studenților de pe pagina de start a universității.

Familia și copiii

JMU a fost certificat ca o universitate prietenoasă pentru familie din 2015. Acționează continuu pentru îmbunătățirea echilibrului dintre studii sau carieră și familie. Serviciul familial al universității oferă sfaturi și informații cu privire la toate aspectele acestei probleme. Asistă la aranjarea de plasamente de zi și babysitters și organizează un program de toată ziua pentru școlari în timpul sărbătorilor. De asemenea, conduce o unitate care oferă îngrijiri pe termen scurt pentru sugari.

Universitate și Industrie

Universitatea este importantă pentru comunitatea de afaceri: ca partener în proiectele de cercetare orientate spre aplicații și în calitate de educator al managerilor de maine, în special. Universitatea menține legături strânse între mediul academic și industrie, astfel încât cele mai noi tehnologii să își găsească rapid și direct drumul de la laborator la lumea afacerilor.

Universitatea garantează invențiile și rezultatele cercetării cu drepturi de proprietate și licențe de subvenții. Și oferă asistență savanților și oamenilor de știință care doresc să înceapă propria companie.

fotografie amabilitate Julius Maximilians Universität Würzburg

133818_campus.jpg

Campus

Tânăr și vibrant

Universitatea și orașul Würzburg au fost întotdeauna strâns legate. Într-o populație de aproximativ 125.000 de locuitori, studenții de la JMU, Universitatea de Științe Aplicate și Universitatea de Muzică, împreună cu aproximativ 34.000 de persoane, se asigură că Würzburg rămâne tânăr și vibrant. Würzburg este situat într-o regiune viticolă deluroasă care amintește de zona mediteraneană. River Main curge prin oraș, oferind o atmosferă romantică multor obiective turistice. Luați podul principal vechi, de exemplu: statuile impresionante din piatră, priveliștea frumoasă a cetății și centrul istoric al orașului - toate acestea creează o ambianță minunată!

Viața alături de râu

O mulțime de activități ale studenților se desfășoară de-a lungul râului Main, cu promenadele, pajiștile și grădinile de bere: descoperind muzica și cultura continentului nostru vecin pe pajiștile principale în timpul celui mai mare festival african din Europa, mergând desculți în nisipul de pe plaja orașului sau bucurându-vă de concerte și spectacole de teatru pe o scenă plutitoare în timpul festivalului Würzburg Docks - toate acestea și multe altele sunt oferite în Würzburg. Un alt eveniment popular este Festivalul Mozart, unde „Serenada nr. 13” se desfășoară într-o atmosferă relaxată în grădina de curți a reședinței.

Despre oraș

Distanțele din centrul orașului Würzburg pot fi parcurse cu ușurință pe jos. Oamenii sportivi pot ajunge în toate destinațiile cu bicicleta. Nu lipsesc opțiunile sportive în oraș; există trasee de ciclism, alergare și patinaj, care conduc de-a lungul râului Main sau prin podgorii. Universitatea oferă o gamă largă de activități sportive, de la capoeira la yoga.

Contribuția culturală a Universității

De asemenea, JMU aduce beneficii culturale orașului și regiunii mai largi: concerte ale Institutului de Cercetări Muzicale sau expoziții în muzeele universității îmbogățesc scena culturală. Pentru publicul larg, universitatea organizează prelegeri, lecturi și alte evenimente publice. În plus, există laboratoare pentru elevi, o universitate pentru copii, o universitate a elevilor școlari și programe de studiu pentru vârstnici. Toate aceste evenimente combinate cu alte oferte culturale și facilități de agrement din Würzburg - teatre, concerte, festivaluri în aer liber și festivaluri de vin - pentru a crea un mediu atractiv în care să trăiești și să lucrezi.

fotografie amabilitate Julius Maximilians Universität Würzburg

133815_Wurzburg.jpg

Acreditări

Acreditat EFMD EquisAcreditat AMBAAcreditat AACSB

Locații

 • Würzburg

  Sanderring 2, D-97070, Würzburg

  Întrebări